ciasta rolady - 500 przepisów (strona:26/34)

Wiosenna sałatka na krakersach 603

stole wylądowały przekąski: SŁODKIE: - tort czekoladowo-miętowy - sernik kajmakowy - ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady - deserki z granolą i malinami - kokosanki - blok czekoladowy WYTRAWNE : - sałatka z gruszką, serem pleśniowym i żurawiną - carpaccio z buraka z fetą i orzechami - sałatka na krakersach z sardynkami - tortille pokrojone na kawałki (różne wsady) - rolada szpinkakowa z łososiem - ziołowy chlebek do odrywania- melon

bistro mama
SCHABOWE ROLADKI ZE SZPINAKIEM W MIŁYM TOWARZYSTWIE KOPYTEK 175

roladkę i podsmażamy na patelni z każdej stony. Rolady przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy ulubionym sosem (w moim przypadku jest to sos pieczarkowy) i wkładamy do piekarnika na ok. 30 min. Kopytka: Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, odparować.Przestudzone zemleć przez maszynkę, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz jajko i zarobić ciasto.Z ciasta formować wałki ok. 3 cm. spłaszczyć je lekko

Kuchnia w opałach
Drożdżowe paszteciki z wołowiną 215

twarde dodajemy ciepłego mleka, Potem ciasto przykrywamy ściereczką, zawijamy w ręcznik o odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po upływie tego czasu jeszcze raz zagniatamy przez około 2 minuty i   rozwałkujemy na pasy o szerokości około 15 centymetrów. Na środek każdego pasa ( mnie wyszły 3 ) układamy farsz i zawijamy w ala roladę, następnie kroimy

Bon Appetit Małgorzaty
1475.Pizza na cienkim spodzie 197

również od razu rozwałkować ciasto na blachę].Ciasto rozwałkować na blachę, posmarować dowolnym sosem [ u mnie wyjątkowo tylko odrobina ketchupu] .Ułożyć dowolne dodatki .Posypać startym serem i wstawić do nagrzanego do 210 ˚C piekarnika .Piec 15-20 minut.Można również wzdłuż dłuższego boku ułożyć dodatki.Całość zwinąć wzdłuż dłuższego boku w ciasną roladę.Pociąć na kilku centymetrowe kawałki i ułożyć

Moje domowe kucharzenie
Strudel z indyczym mięsem mielonym 244

Czy mięso mielone musi by nudne? Mowie stanowczo nie. A dowód na to ze wykorzystanie go może być różnorodne, nietypowe znajduje sie poniżej. Rolada, strudel, zapiekanka

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Naleśniki z parówką i serem 176

kilkanaście minut. Następnie wylewamy małe ilości ciasta na patelnie i smażymy z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Z podanych składników powinno wyjść 5 naleśników. Gdy już mamy naleśniki, nadziewamy je parówką i żółtym serem, tak z jeden dwa plastry (albo dajemy trochę startego, ale komu by się chciało trzeć). Zawijamy naleśniki jak rolady. Tak przygotowane obtaczamy najpierw w roztrzepanym

Tanie przepisy studenckie
Konurs z Polsat Food Network - wyniki. 166

Sofiji:„Letnie ślimaczki z łososiem” płat ciasta francuskiego płaty łososia wędzonego na zimnobiały serek typu. Filadelfia.pęczek koperku sól, biały pieprzjajkoPłat rozwinąć, rozsmarować na nim serek, położyć płaty łososia, posypać obficie siekanym koperkiem. NIE solić! Serek i łosoś są na tyle słone, że wystarczy. Można posypać białym pieprzem. Zwinąć tworząc roladę i kroić plastry. Blachę wyłożyć papierem pieczenia. Układać ślimaczki

Malinowe Pocałunki
Rolada malinowa z bananami 202

przez 15 minut. Ciasto wystudzić zdejmując papier do pieczenia,  7. Kremówkę  ubić dodając proszek o smaku malinowym. Jeśli nie macie dostępu do tego proszku możecie dodać odrobinę dżemu lub konfitury z malin.  8. Wystudzony biszkopt nasączyć rozcieńczonym dżemem malinowym, następnie wyłożyć krem równomiernie rozprowadzając, Zostawiamy zapas przy bokach ponieważ przy zwijaniu rolady krem mógłby wyciekać

vaniliowoczekoladowa
Kaskada, Smakfonia i pierogi z truskawkami 188

gdyż się nie klei do powierzchni stolnicy, ani do wałka. Nie wykorzystaliśmy ciasta w całości, więc połowę zabraliśmy ze sobą, zamroziłam je surowe, wczoraj wyciągnęłam z zamrażalnika, a rano ciasto było tak samo miękkie i elastyczne jak w dniu przygotowania. To wpływ dużej ilości tłuszczu. Farsz to truskawki obtoczone w cukrze i sos ze śmietany 36 % i sok z poduszonych(...)się w Hotelu Kaskada zaopatrzeni w własnoręcznie przygotowane pyszności. Spotkanie odbyło się przy ognisku , w trakcie, którego relaksowaliśmy  się w różny sposób;), zajadając przy tym smacznym domowe jedzenie. Obok rolady z lemon curd i malinami, którą przygotowała Monika, chyba największą, chociaż zaskakującą w smaku furorę zrobiła konfitura bekonowa z cebula i kawą przygotowana przez Piotra vel SAN JACINTO. Pozostałe produkty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada orzechowa 161

składnikiciasto* 4 jajka* 120 g cukru* 1 cukier wanilinowy* 80 g mąki pszennej* 40 g mąki ziemniaczanej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 30 g kakaokrem* 1

Mix smaku
Migdałowe ciasto ze śliwkami 179

Ptysia do łóżka, ja do kubka z gorącą herbatą. Szybko wlałam w siebie zawartość, starając nie poparzyć się za mocno, i pojechałam do pracy. A tam czekały na mnie rolady (czekoladowe, pistacjowe, orzechowe i marcepanowe), dużo czerwonego marcepanu, a na koniec krem waniliowy, który złośliwie postanowił nie tężeć. Na szczęście w końcu opanowałyśmy jego krnąbrną naturę, i mogłyśmy udać się(...)się szalenie produktywna. Tylko w domu już nic mi się nie chce... Ale i w tej kwestii, mam nadzieję, dojść w końcu do wprawy. Dzisiaj mam dla Was proste ciasto, które uda się szybko upiec nawet po ciężkim dniu. Najprostsze ciasto ucierane ze śliwkami, które powoli się kończą. Na wierzchu migdałowo-cukrowa skorupka, która cudownie chrupie, kontrastując z miękkim

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rolada z bitą śmietaną i malinami. 177

MALINY Te małe czerwone owoce należą do moich ulubionych.Nieodzownym elementem każdego letniego wyjazdu nad nasze morze są dla mnie gofry z bitą śmietaną i malinami.I tylko

Malinowa Kawiarenka
Drożdżówki Z Herbatą Matcha, Konfiturą Figową i Malinami 166

ciastem przykryłam lniana ściereczką i odstawiłam na ponad godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie podzieliłam je na dwie części. Każdą część rozwałkowałam tak jak widać na zdjęciu. Każdy placek na grubość około 0,5 - 1 cm. Każdy placek posmarowałam konfiturą figową i posypałam malinami. Jak widać użyłam mrożonych malin, nie trzeba ich wcześniej rozmrażać. Każdy z placków zwinęłam w roladę

Blondynka Gotuje
Makaron gryczany z bobem 213

padano lub parmezan ziarna słonecznika 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru woda Mąkę wsypujemy na stolnicę, dodajemy sól i jajka, delikatnie zarabiamy jajka z mąką i dolewamy wodę. Zagniatamy ciasto do momentu aż stanie się zwarte i plastyczne (jeśli będzie się Wam kruszyło dolejcie jeszcze trochę wody, jeśli będzie się za bardzo lepiło do dłonie dosypcie 1 - 2 łyżki mąki(...)Dzielimy je na trzy części, a następnie każdą z osobna rozwałkowujemy cienko na posypanej mąką stolnicy. Następnie układamy placki na sobie (muszą być posypane mąką) i zwijamy luźno jak roladę; kroimy w paski ok. 0,5 cm grubości. Rozsypujemy makaron palcami, a następnie wsypujemy na wrzącą lekko posoloną wodę i gotujemy 2 minuty od chwili zagotowania się makaronu. odcedzamy

Czary - gary w kuchni