Ostatnio oglądaliśmy z Madzią program „Gotuj sprytnie jak Jamie” :) Świetny program pokazujący jak w prosty sposób można zaoszczędzić na jedzeniu. Tym razem w naszej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!całość gotować około 15 minut. Po tym czasie dodać tuńczyka, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość jeszcze zagotować aż do odparowania płynu, następnie pozostawić do wystudzenia. 3. Gotowe ciasto rozwałkować na grubość 2-3mm, wyciąć kółka za pomocą szklanki o średnicy około 8-9cm. Na każdym środku krążka ułożyć jednego paluszka, farsz i zlepić boki. Następnie(...)formie przekąski z różnego rodzaju sosami. Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje się także na grilla – pomysłów na dania z tuńczykiem jest wiele :) #Master Tuńczyk Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes
Szalona Kuchnia Ewelinynieporównywalnie lepsze ;) Te drugie zakupione truskawki udało mi się upolować w tym tygodniu, już właściwie na samym końcu sezonu. Okazały się pysznym dodatkiem do pierogów leniwych w wersji fit :) Występują w dwóch rodzajach: zblendowanego sosu i naturalnej postaci ;) Mąka kasztanowa okazała się perfekcyjna do leniwych, bo smakują one dzięki niej inaczej, lekko słodko i wspaniale skomponowały się z sezonowymi(...)łyżki mąki jaglanej 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki mąki kasztanowej 2 jajka dodatki: truskawki Twaróg przecisnąć przez praskę, wbić jajka i wymieszać. Dodać mąkę i otręby, wyrobić gładkie ciasto. Formować ruloniki i kroić około centymetrowe kopytka. Gotować w osolonej wodzie około 5 minut lub odrobinę więcej, aby ciasto nie było ani surowe, ani rozgotowane. Podawać z sosem truskawkowym (zblendowane
FitKotpowiecie na karpia w niecodziennym wydaniu ? Tym razem karp trafił do pierogów i był głównym składnikiem farszu. Pierogi takie przygotowywałam już ponad rok temu na warsztatach z Fit&Easy, a twórcą przepisu jest Jan Kuroń. Wzmianka o warsztatach pojawiła się wówczas na blogu, poczytać o nich można tutaj. Wówczas zachwyciłam się tymi pierogami i obiecałam sobie, że kiedyś(...)Farsz z karpia przełamany jest słodyczą żurawiny i aromatem rozmarynu. Propozycja dla prawdziwych smakoszy, a wykona je każdy amator zmagań kulinarnych. To co, robicie ? Składniki: ( na około 25 sztuk ) Ciasto: 250 g mąki poznańskiej 1/3 łyżeczki soli około 100-120 ml ciepłej wody Farsz: płat z karpia o wadze około 350 g 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki
kolorowotorcikowoWiecie, że jestem wielkim miłośnikiem past na kanapki, jak i fanką jajek. Oj bez jajek żyć bym nie umiała! Dzisiaj mam dla Was bardzo fajną pastę
SMYKWKUCHNIKolejne danie nie tylko na wigilijną wieczerzę Dla tych, którzy nie lubią lepić pierogów bądź jak ja unikają obróbki termicznej orzechów więc rezygnują z keto-pierogów
Ola la LCHFSkładniki: 2,5 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej typ 2000 2 szklanki mąki pszennej 5-6 łyżek zakwasu żytniego 1 łyżka soli 5 suszonych pomidorów 500ml letniej
Prosto i Smacznie z AnetąZdrowe placuszki z dodatkiem łuski gryczanej, która jest cennym źródłem błonnika, witamin z grupy B, wielu minerałów (żelazo, cynk, wapń, potas, magnez, mangan) oraz przeciwutleniaczy. Jest
Nastoletnie WypiekanieTak piękne słoneczko mogłoby mnie budzić dzień w dzień! Aż chce się wstawać, iść na spacer, robić coś produktywnego! Ja już jestem po porannym spacerze
Be Fit Be StrongZACZYN: - 1 szkl aktywnego zaczynu - 1/2 szkl letniej wody - 3/4 szkl mąki żytniej - 1/3 łyżeczki suszonych drożdży Mieszamy zostawiamy na 12 godzin SKŁADNIKI: - w/w zaczyn - 4
SMYKWKUCHNIskrócić czas gotowania. 5. Pure z tykwy to znakomita baza do zup, sosów, mięs czy też ryb. Wspaniale nadaje się jako dodatek do sałatek, farszy, marynat a nawet ciast. 6. Nasiona możemy zetrzeć i ususzyć by później wykorzystać je jako przyprawę do zup. 7. S kórka również jest jadalna. Wystarczy pokroić ją w cienkie plasterki i dodawać do gotowanych potraw(...)szkodliwe produkty przemiany materii jak również trucizny. 10. Jeżeli wasze organizmy potrzebują regeneracji bez namysłu sięgnijcie po tykwę zamiast łykać suplementy. Smacznego! Kategoria: Porady kulinarne , Przepisy , Przetwory Tagged: fit , Przetwory , pure , tykwa , warzywa
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywyrazistym aromatem rozmarynu. Do tego te ciastka bez glutenu są mniej słodkie niż większość naszych wypieków, które przygotowuje i nawet po kilku dniach nie twardnieją. I są całkiem zdrowe, fit, itp. Jeśli ciągnie was, aby coś pochrupać, a macie ochotę na coś innego niż słodkie przekąski, to te ciastka spełnią swoje zadanie. Składniki: 4 figi szklanka orzechów włoskich szklanka(...)wydzielił się olej. Siemie lniane wrzucamy do ¼ szklanki wody. Zblendowane składniki mieszamy z drobno pokrojonym rozmarynem, solą oraz namoczonym siemieniem i olejem kokosowym. Dorzucamy drobno posiekane figi, jeśli ciasto nie chce się kleić dolewamy jeszcze odrobinę wody. Na papierze do pieczenia rozwałkowujemy nasze ciasto, aż zrobi się dość cienkie. Możecie wyciąć kółeczka jak na zdjęciu, albo upiec w całości
PaleoLifeowsianymi i rodzynkami. Zwykle dość nieufnie podchodzę do produktów, które są "fit", bo zwyczajnie nie są smaczne, domowe babeczki owsiane pod każdym względem dorównują jednak swoim "nie-tak-fit" wariantom ;) Składniki: 200 g mąki 70 g cukru 50 g otrębów 50 g płatków owsianych 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki oleju(...)mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Napełniamy foremki ciastem, w tym przepisie (w przeciwieństwie do np. waniliowych ) nie trzeba zostawiać babeczkom za dużo miejsca, żeby wrosły, można napełnić prawie równo z poziomem blaszki. Pieczemy przez około 20-25. Po wyciągnięciu
CiastkozercyWymień danie kojarzące się z Wielkanocą 🙂 Żurek? A co powiesz na to, żeby ten klasyk podać w zupełnie szalonej formie? Zapiekanka z ziemniakami i białą kiełbasą
Eat me! Fit me!