· mąka pszenna - 30 dag · cukier - 1 łyżka · drożdże świeże- 3,5 dag · olej - 4 łyżki · cebula - 50 dag · cebula dymka - 1 pęczek · masło - 2 łyżki · jajko
Camilla w kuchniChleb grczany ma spacyficzny smak i zapach, który nie każdemu pasuje. Ja sama nie byłam pewna czy będzie mi pasował. Okazało się, że bardzo. Niedługo spróbuję
Pełny talerzChleb gryczany ze słonecznikiem...Lekko wilgotny chleb na bazie mąki gryczanej.Ze złocistą i chrupiącą skórką.O delikatnym aromacie i smaku kaszy gryczanej.Z dodatkiem ziaren słoneczniku.Idealny
Gospodyni MiejskaZawieruszony przepis...te rogaliki piekłam chyba z miesiąc temu...bo mam zdjęcie rogalika razem z syropem z mniszka. Mam sporo takich przepisów...no i może pomału
Moje domowe kucharzenieJak obiecałam wczoraj na talerz idzie Fociaccia. Focaccia pochodzi z kuchni włoskiej. Rodzaj pieczywa polanego oliwą, z ziołami np rozmarynem , tymiankiem, ale takze może być
Smaki Edytydrapie w gardle. Tak dzieje się często przy babkach drożdżowych. Dzisiaj dlatego zapraszam Was na babkę cytrynową. Wilgotną, miękką. Idealną do mleka jak i samą. Pachnącą cytryną. Babka drożdżowa aby wyszła nam naprawdę dobra, wymaga odrobiony wprawy. Tą babkę upiecze nawet dziecko, bo ogranicza się jedynie do wymieszania ze sobą składników mikserem. No dobrze, trzeba pamiętać o kolejności i pilnować(...)czas miksując dodajemy masło. Mieszamy. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/babki/cytrynowa-wilgotna-babka/ MieszamWGarnku Artykuł Cytrynowa, wilgotna babka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuZąbki świeżego czosnku oraz suszony czosnek niedźwiedzi w aromatycznych bułeczkach śniadaniowych - mmmhhhmmm, co za smak i zapach! :) Zaopatrzyłam się ostatnio w suszony czosnek niedźwiedzi i od
Grunt to przepis!Focaccia z rozmarynem i kabanosami! Lato w pełni! Dzisiaj chciałam Wam zaproponować pyszny pomysł na focaccie z rozmarynem i kabanosami o smaku chilli marki Maestro. Danie
SMYKWKUCHNIPogoda brzydka, pochmurno..słoneczka nie widać..i aby choć troszkę umilić nastrój w domku..upiekłam drożdżówki..no i domownicy zadowoleni.. Na poprawę nastroju nie ma
Moje domowe kucharzenieZachwyciłam się tymi bułeczkami ! Już na pewno nigdy nie kupię gotowych. Robi się je szybko, przepis jest bardzo prosty. Pięknie wyrosły, w środku są puchate
Kulinarne przygody GatityTe drożdżówki, to sprawdzony, stary przepis, który funkcjonuje u mnie już od dawna. A że zaczyna się sezon na śliwki, teraz są już miękkie i słodkie
Posadzone i zjedzoneJakoś nie mogę sobie wyobrazić swojej lodówki bez drożdży. Jak są drożdże to zawsze można upiec coś puszystego i słodkiego ;) Tym razem również skorzystałam z
Amatorka kuchennaPiekłam już różne domowe chleby, jednak ten zdecydowanie najbardziej podbił moje kubki smakowe;) Dodatek dyni okazał się strzałem w dziesiątkę! Chleb ma piękny, żółty kolor i
Z miłości do słodkościCzasem warto stanąć w kuchni i z tego co do głowy przyjdzie upichcić coś dobrego - mi udał się przepyszny chlebek :) chrupiąca skórka, miękki środek - tak jak
Kolorowy Przepisownik