ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:786/2544)

Jarskie kotlety, czyli smażona kania z pieczonymi warzywami 159

Przyrządzenie kani jest bajecznie proste. Najlepiej smakuje potraktowana jak kotlet , czyli smażona w panierce lub bez. Bardzo dobrze smakuje również w jajecznicy lub zrobiona w cieście . SKŁADNIKI kilka kapeluszy kani kilka ziemniaków kilka buraków mała cukinia masło (do smażenia kani) olej (do pieczenia warzyw) sól mieszanka przypraw (u mnie gotowa mieszanka do ziemniaków oraz czubryca) miód, rozmaryn

Zofiana
Drożdżowe warkoczyki na ostatki 179

się na drożdżowe warkoczyki, jako alternatywę na ostatkowe pączki.... Choć bez nadzienia, są równie pyszne, mięciutkie i bardzo puszyste. Najlepsze w dniu pieczenia. Drożdżowe warkoczyki na ostatki Składniki na około 24 warkoczyki:  200 g mąki chlebowej 250 g mąki manitoba, lub innej mocnej mąki, aby ciasto na warkoczyki się nie porwało. 70 g cukru 4 żółtka

Mia Cucina Sofieta
Sernik z brzoskwiniami 177

zrobienia. Składniki: ( forma o wym. 38x24cm ) Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 margaryny (125g), 1/2 szklanki cukru, 1 jajko, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa: 75 dag gotowego (już zmielonego) twarogu, 1 szklanka cukru, + 2 duże łyżki cukru, 4 żółtka, 1 jajko całe, 1 i ok.1/2 budyniu śmietankowego bez cukru, 1/2 szklanki oleju, 2 szklanki mleka, 4 białka(...)puszka brzoskwiń lub brzoskwinie z kompotu, masło do wysmarowania formy, mąka do posypania formy.   Przygotowanie:  Przygotować wszystkie składniki na ciasto. Masło pokroić w kostkę i dodać je do reszty składników. Zagnieść ciasto. Formę do pieczenia wysmarować masłem i obsypać mąką. Wyrobione ciasto wyłożyć na dno formy.  Wszystkie składniki na masę ( oprócz białek, szczypty soli

W kuchni u Moniki
Ciasto rodzynkowiec 103

Pyszne ciasto rodzynkowiec to idealny deser na każdą okazję. Mocno czekoladowe ciasto przełożone delikatnym kremem i polane czekoladą z rodzynkami w alkoholu. Ciasto na pewno zadowoli smakoszy czekoladowych wypieków. Uwielbiam wszystkie ciasta i desery, które zawierają czekoladę. Ciasto rodzynkowiec jest umiarkowanie słodkie i mocno czekoladowe. Smak kremu przypomina nieco czekoladowe toffi, które jadłam w dzieciństwie. Ciasto dodatkowo zawiera rodzynki namoczone(...)minut Forma: 29 cm x 24 cm x 7 cm Składniki na ciasto rodzynkowiec: Ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki mleka Krem do przełożenia: 700 ml mleka 2 budynie bez cukru 1 szklanka cukru 200 g masła 2 łyżki kakao naturalnego

Kuchcik gotuje
SERNIK Z JAGODAMI 122

łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu   Masa serowa: 1 1/2 kg mielonego twarogu 8-9 jajek 35-40 dag cukru 30 dag masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru ok 1/2 jagód    Ciasto: Żółtka dobrze roztrzepać z cukrem.Masło i margarynę posiekać z mąką(...)białka ubite na sztywną pianę. Spód blaszki o wymiarach 20x30 cm ( może być większa) wyłożyć większą częścią ciasta,następnie wylać masę serową, rozłożyć większą część jagód i ułożyć dekoracyjną kratkę z mniejszej części ciasta,środek każdej kratki wypełnić 4-5 jagodami. Piec w temp 180-190 st. C przez ok 1- 1,5 godz. Po upieczeniu przyozdobić białym lukrem bądź

Niespełnione zdolności kulinarne
TORT MAKOWY Z CYNAMONEM I ORZECHAMI 162

pieczenia, boków nie smaruję). Formę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170*C i piekę ok.50-55 minut na programie do pieczenia biszkoptów (można również na programie góra- dół, bez termoobiegu), do suchego patyczka. Ja piekłam swój 52 minuty. Radzę sprawdzić przed wystawieniem z piekarnika na środku czy jest dopieczony. Formę wyjmuję z piekarnika i odstawiam do wystudzenia. Masa(...)wyłożyłam drugą część musu, posypałam orzechami i rozsmarowałam krem cynamonowy. Następnie wyłożyłam trzeci blat, który również nasączyłam mieszanką likierów, wyłożyłam na nim część kremu cynamonowego. Kremem przesmarowałam także boki ciasta. Całość obsypałam startymi orzechami laskowymi i odstawiłam do lodówki. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Sernik z rosą 173

bardzo:) Składniki ( blaszka 25x36):   Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki miękkiej margaryny   Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego w kostkach lub z wiaderka* 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 3,2% budyń śmietankowy bez cukru (35 g) 2 jajka(...)konsystencję (najlepiej wybrać gęsty - ja używam z Włoszczowej), polecam dodać dwa budynie w proszku zamiast jednego.  Wykonanie: Składniki na ciasto szybko zagnieść, owinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Piekarnik z funkcją pieczenia góra-dół rozgrzać do temp. 180 stopni C. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem

Maślane ciasteczko
Kruche ciasteczka maślane wg Aleex (TM5) 136

jestem dobra w pieczeniu ciasteczek. Wolę robić ciasta, są dla mnie bardziej… konkretne. Ale koniec listopada i grudzień to taki wyjątkowy czas, że niekiedy się przełamuję. Wtedy wchodzę do kuchni i piekę malutkie ciasteczka, w sam raz na dwa kęsy. Tak było i dzisiaj. Ugotowałam obiad, wyprawiłam Młodego, który wracał na studia i zamiast odpocząć, doszłam do wniosku(...)naczynia Thermomixa włożyć wszystkie składniki (bez wody). Połączyć 30 sekund/7 obrotów. Przełożyć do miski. 2. Jeśli nie mamy Thermomixa, wszystkie składniki (bez wody) zagniatamy szybko na jednolitą masę. 3. Jeśli ciasto (wyrobione w TM5 lub ręcznie) będzie się nadmiernie kruszyć, dodać wodę i ponownie zagnieść ciasto. 4. Z ciasta napierać porcję łyżeczką i formować kulki wielkości orzecha włoskiego

W mojej kuchni
Muffinki z kawałkami czekolady i polewą 100

Muffinki pachnące delikatnie skórką pomarańczową z kawałkami czekolady oblane dodatkowo polewą czekoladową, bez miksera, szybciutkie w wykonaniu – zapraszam na mini pyszności Do ciasta możecie dodać dowolne bakalie, aromaty, owoce, kakao – będzie pysznie, zapewniam! SMACZNEGO:) SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki maślanki 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1 jajko skóra(...)przesianą mąkę z sodą. Mieszam. Dodaję kawałki czekolady i skórkę pomarańczy. Formę na muffinki wykładam papilotkami, nakładam łyżką porcje ciasta do 3/4 wysokości foremek. Postępuję tak z 12 foremkami. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C. Piekę muffinki ok. 20 minut bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Polewa: w rondelku podgrzewam śmietankę, nie doprowadzam do wrzenia. Gorącą zdejmuję i wrzucam

Zasmakuj Kuchni
CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 67

Wyłączam mikser, dodaję posiekaną czekoladą oraz posiekane orzechy (opcja). Mieszam łyżką. Z ciasta odrywam kawałki wielkości orzecha włoskiego, tworzę kulki i lekko spłaszczam w dłoniach. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C , grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Środkową półkę z wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia, układam ciastka w lekkich odstępach (lekko się rozpłyną). Ciastka piekę partiami

Zasmakuj Kuchni
KETO LEŚNY MECH (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 518

masła (LCHF, keto, optymalna) 2 łyżeczki sproszkowanej wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu lub sody szczypta soli himalajskiej 6 łyżek wody opcjonalnie słodzik np. stewia (keto, LCHF)/ksylitol/cukier dla osób, które ich używają Składniki na krem: 500 g śmietanki kokosowej (adaptacja, keto, LCHF, bez laktozy) lub śmietany 36% (optymalna, LCHF) bądź mascarpone (keto, LCHF, optymalna(...)kokosowa wchłania wodę i należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji tak aby ciasto nie było za suche ale i nie lejące. Ciasto podzielić na 2 części i piec kolejno jedno po drugim jeśli mamy tylko 1 formę lub umieścić w dwóch formach i piec jednocześnie przez 20 minut w temperaturze 190° C aż lekko się zarumieni.   Śmietankę

Ola la LCHF
Ucierane ciasto z owocami 120

30 dag mąki pszennej 20 dag masła w 20 dag cukru opakowanie budyniu waniliowego 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ( opcjonalnie troszkę

Moje Wyroby
CEBULARZE BEZ MĄKI (keto, LCHF, bez glutenu) 200

dodatkowo masłem dla efektów smakowych, jak i dla podbicia makro. Składniki na cebularze: Składniki na ciasto: 6 jajek 200 g tłustego twarogu 10 g (1 łyżka) odtłuszczonego mielonego siemienia lnianego lub łupin/łuski babki jajowatej opcjonalnie 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu –można pominąć, ponieważ placki świetnie rosną również bez spulchniacza sól himalajska lub kłodawska szczypta

Ola la LCHF
Sernik cytrynowo – limonkowy 39

limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na “piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę włożyć do lodówki na ok. 20 min. Twaróg zmielić, przełożyć(...)wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i w takiej temp. pieczemy ciasto przez pierwsze 15 min, nastepnie zmniejszamy temp do 150-160 C i pieczemy przez ok. 45 – 55 min. z opcją grzania góra-dół. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Dekorujemy pokruszoną bezą, owocami, obsypujemy otartą skórką z limonki. Schładzamy przez ok. 6h przed podaniem. Smacznego

Raj dla Podniebienia
Sernik cytrynowo – limonkowy 37

limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na “piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę włożyć do lodówki na ok. 20 min. Twaróg zmielić, przełożyć(...)wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i w takiej temp. pieczemy ciasto przez pierwsze 15 min, nastepnie zmniejszamy temp do 150-160 C i pieczemy przez ok. 45 – 55 min. z opcją grzania góra-dół. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Dekorujemy pokruszoną bezą, owocami, obsypujemy otartą skórką z limonki. Schładzamy przez ok. 6h przed podaniem. Smacznego

Raj dla Podniebienia
Sernik cytrynowo – limonkowy 147

limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na „piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę włożyć do lodówki na ok. 20 min. Twaróg zmielić, przełożyć(...)wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i w takiej temp. pieczemy ciasto przez pierwsze 15 min, nastepnie zmniejszamy temp do 150-160 C i pieczemy przez ok. 45 – 55 min. z opcją grzania góra-dół. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Dekorujemy pokruszoną bezą, owocami, obsypujemy otartą skórką z limonki. Schładzamy przez ok. 6h przed podaniem. Smacznego

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania