ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:775/2544)

Kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką 248

ciasta kulę, owijamy w folię i schładzamy 30 minut w zamrażalniku lub 1 godzinę w lodówce. Ciasto rozwałkowujemy na lekko podsypanym mąką blacie i wycinamy kółkami ciut większe od średnicy naszych foremek. Foremki do kruchych babeczek lekko smarujemy masłem i wykładamy ciastem lekko je dociskając do foremki. Babeczki pieczemy  w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez

Słodkie okruszki
Ciasto kawowe 109

pieczenia i pieczemy przez 20 minut w 180°C. Po upieczeniu i wystudzeniu oddzielamy biszkopt od papieru do pieczenia, żeby potem łatwiej kroiło i nakładało się ciasto. Krem kawowy: 1 litr mleka 2 duże budynie śmietankowe bez cukru 1 szklanka cukru 6 łyżek kawy cappuccino śmietankowego 375 g masła roślinnego Odlewamy jedną szklankę mleka i pozostałą część

Emskie Smaki
CYTRYNOWE CIASTECZKA 104

grubości. Polecam rozwałkowywać ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Nie trzeba wtedy podsypywać ciasta mąką. Wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok 13-15 minut w 180ºC (bez termoobiegu), aż do zarumienienia się brzegów. Wyjmujemy cytrynowe ciastka z piekarnika i studzimy. Ciasteczka są idealne się do lukrowania. Lukier można zrobić

Słodki Pomysł
Ciasto słonecznikowiec ( przepis na dużą blachę) 172

mieszać już tylko szpatułką, aby piana nie opadła. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wylać na papier. Piec w 180 st C, przez 25 minut, włożyć ciasto do zimnego piekarnika, włączyć tylko dolną grzałkę, po 10 minutach włączyć górę i piec na obu grzałkąch bez termoobiegu przez kolejne 15 minut. Biszkopt wystudzić i przeciąć na poł. Krem I.Mas

Krylowa Kuchnia
Tarta z kalafiorem marchewką i cukinią 67

śmietankę, serek mascarpone, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.  Całość ubijamy widelcem lub trzepaczką, aż uzyskamy jednolitą konsystencje, bez grudek. Ciastem francuskim wykładamy foremkę do tarty o średnicy  około 28cm. Warto wcześniej foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Pozostałe skrawki ciasta łączymy, wałkujemy i wycinamy z nich drobne listki do dekoracji. Rozgrzewamy piekarnik

Tajemnice Smaku
CIASTECZKA DO DEKORACJI 98

grubości. Polecam rozwałkowywać ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Nie trzeba wtedy podsypywać ciasta mąką. Wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok 12-15 minut w 180ºC (bez termoobiegu), aż do zarumienienia się brzegów. Wyjmujemy ciastka do dekoracji z piekarnika i studzimy. Uwagi: Aby ciasteczka nie ubrudziły się mąka warto

Słodki Pomysł
Szpinakowa tortilla z rybą 89

pocięty w paseczki ogórek kiszony. Sos : - gęsty jogurt naturalny, - świeży koperek, - sól, pieprz. Wszystkie składniki ciasta wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Odstawić przykryte na pół godziny, a następnie odrywać kulkę,podsypać mąką, rozwałkować cienko i piec na patelni bez tłuszczu przez pół minuty z każdej strony. Ciepłą tortillę posmarować sosem, ułożyć pociętą w cienkie paseczki marchewkę, sałatę, ogórka kiszonego

Przepisy Mikołaja
Muffinki korzenne z powidłami 109

wyczuwa się w cieście - wypełnione są w środku powidłami a na wierzchu pokryte - kremową pierzynką. Składniki na 12 szt.: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 płaska łyżka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 soku pomarańczowego 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka Krem śmietanowy(...)mokrymi i wymieszać (niezbyt długo), aż masa będzie jednolita.  Przygotować formę do muffinek. Wyłożyć ją papilotkami i wypełnić ciastem do mniej więcej do 2/3 wysokości otworu  (fot.2) .  Piec około 25-30 minut w temperaturze 180˚C (bez termoobiegu). Następnie wyjąć z formy i dokładnie ostudzić na kratce. W międzyczasie przygotować krem śmietanowy.  Bardzo ważne jest

Świat Ciasta
Błyskawiczne ciasto z porzeczkami 115

zawsze wychodzi. Do dużej miski wrzucić wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Składniki muszą się połączyć. Masa musi być gładka bez grudek. Wykonanie ciasta w thermomix do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki, wymieszać obroty 5, czas 30 sekund Pieczenie – blaszkę o wymiarach 25 x 20 wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i obsypać kaszką manną. Wylać

Kuchnia Pokoleń
Babka marmurkowa 88

rodzaje mąk przesiane z proszkiem do pieczenia. Ucieram do uzyskania puszystej masy. Masę łączymy z mlekiem. Białka ubijam na sztywną pianę, następnie delikatnie łączę z ciastem. 2/3 ciasta wlewam do formy wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą, do pozostałej części ciasta dodaję kakao, mieszam, wlewam na jasne ciasto. Babkę piekę ok. 45 minut w temp. 160-170 C (średnio(...)nagrzany piekarnik) grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu. Babka marmurkowa nie tylko od święta gotowa! (Przepis pochodzi z jednej z gazet w wydaniu wielkanocnym, niestety zanim zdążyłam zapisać oddałam

Zasmakuj Kuchni
Croquembouche- ptysie z nadzieniem w karmelu propozycja na karnawał 145

ostygnięcia. Ciasto mamy już chłodne , wbijamy po jednym jaju i miksujemy aż do ostatniego jajka . Powstaje gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego najlepiej bez żadnego środka i wyciskamy małe kółeczka. Zapełniamy całą formę ( wyłożoną papierem do pieczenia) . Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.   Nadzienie : Obydwa serki mieszamy ze sobą przekładamy do rękawa cukierniczego i wkładamy

Różowa kuchnia
Makowiec japoński 162

próbowałam kolejnych przepisów. I właśnie to ciasto, znane jako makowiec japoński, upiekłam na bazie pierwszego przepisu, ale bez dodatku ciasta kruchego.  Ten makowiec ma wszystko co lubię. Dobrą, wilgotną masę dzięki jabłkom, dodatek bakalii. Przy pieczeniu jest mniejszy stres niż przy klasycznym makowcu. A jak patrzę na mijający rok, to widzę, że żadnego skomplikowanego ciasta nie upiekłam

bistro mama
Jogurtowe ciasto z malinami i kruszonką 181

wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia- dodatkowo przesiać, następnie przesypać  do płynnej masy i wymieszać dłonią [ ja mieszałam łyżką]. Przelać do formy- ciasto jest gęstawe.Maliny  ułożyć  na cieście, wcisnąć lekko [ zapomniałam] i posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec z  włączoną górą i dołem, bez termoobiegu  ok. 45 minut

Moje domowe kucharzenie
Wyśmienite ciasto z porzeczkami i bezą 385

FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyśmienite ciasto z porzeczkami i bezą Składniki: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g masła w temperaturze pokojowej 130g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g 6 żółtek 220ml mleka

Mała Cukierenka
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 161

Kruche ciasto z lekko kwaśnym rabarbarem i bezą. Całość posypana płatkami migdałowymi. Zimne masło zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem oraz żółtkami. Uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć

Bullio

Proponowane wyszukiwania