chińszczyzna z kurczakiem - 96 przepisów (strona:5/7)

Szybkie danie chińskie 166

tytule jest to danie szybkie ale i do tego pyszne, aromatyczne, dla wielbicieli chińszczyzny będzie znakomite. Ja tutaj dodałam mięso z podudzi kurcząt bez kości ale znakomicie nada się również filet z piersi kurczaka. Polecam danie bardzo serdecznie. Szybkie danie chińskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kurczak smażony z ananasem, fasolką szparagową i orzeszkami ziemnymi z imbirowym ryżem po chińsku 137

Kuchnia chińska to jedna z tych, które najbardziej trafiają w mój gust dlatego często przyrządzamy chińszczyznę na różne sposoby. Zazwyczaj wybieram smaki słodko- kwaśne, które świetnie komponują się z drobiem i orzechami. Tym razem postanowiłam przygotować kurczaka z zieloną fasolką szparagową, ananasem, kukurydzą i dużą ilością orzeszków ziemnych. Gotową potrawę podałam z imbirowym ryżem, który jest bardzo orzeźwiający. Danie jest

Mango Papaja
Domowa chińszczyzna 329

Aromatyczne danie kuchni orientalnej :) Składniki 1 filet z kurczaka 1 marchewka po kawałku pora, selera, cukinii 1/2 cykorii garść kiełków fasoli mung z zalewy garść grzybów mun marynata: 3 … Czytaj dalej Domowa chińszczyzna

czarrna od kuchni
Szybka ale zdrowa chińszczyzna. 184

się stało, że nie wrzucałam tego dania jeszcze na blog? Robię je dość często, ale zawsze znika nim się obejrzę. Wszyscy bardzo lubimy tak przygotowaną chińszczyznę. Jest szybko - danie da się zrobić spokojnie w 30 minut. Jest smacznie. Jest także zdrowo. To danie to moja wersja, taka "spolszczona" - nie ma tu chińskich grzybów ani bambusa. Jest za to czerwona papryka(...)która teraz jesienią jest najsmaczniejsza; jest cebula i zielony groszek który absolutnie uwielbiam (ale tylko jako świeży ugotowany czy mrożony). Do tego mięso z piersi kurczaka oraz mieszanka przypraw, która jest już bardziej "chińska". Całość jest bardzo smaczna i dająca się polubić na tyle by weszła na stałe do naszego menu. Przepis własny. Składniki na 3-4 porcje mięso

Poezja Smaków - blog kulinarny
Wolowina w sosie ostrygowym 159

Chińszczyzna po raz kolejny. Wbrew pozorom to naprawdę bardzo szybkie danie, można powiedzieć, że w naszym domu spełnia funkcję fast fooda. Tym razem nie będzie to kurczak, ale wołowina. I uwierzcie, wołowina wcale nie musi być droga. Ma być chuda, ale nie musi to być ligawa z rasy limousine.  U nas danie to powstało, ponieważ potrzebowaliśmy kawałka wołowiny

Kuchnia od dwojga
Kurczak z warzywami i mlekiem kokosowym 193

spontaniczny - w zasadzie miałam zrobić szybką, najprostszą "chińszczyznę", ale w trakcie przypomniało mi się o kupionej dawno temu i zapomnianej puszce mleka kokosowego. Tak z dania poniekąd chińskiego wyszło poniekąd tajskie. Lekko fusion, lekko orientalnie, słodko i ostro równocześnie. Wspaniałe połączenie, które warto wypróbować w swojej kuchni :) Składniki: - 500 g mięsa z kurczaka - opakowanie mrożonych chińskich warzyw - puszka mleka kokosowego

Kulinarne zapędy Kokosa
Chińszczyzna, czyli kurczak na sposób chiński 253

Jeśli szukasz pomysłu na szybki obiad - dobrze trafiłeś drogi czytelniku/czytelniczko. Chińszczyzna, po domowemu, nie z baru szybkiej obsługi, nie z niewiadomej knajpki, nie z pudełka, nie ze słoiczka i nie z torebki ! 100% smaku i pewności, co na talerzu leży. Kurczaka na sposób chiński serwować możecie z ryżem, tak jak zrobiłam to ja, lub z makaronem. Wybór należy

kolorowotorcikowo
ROLADKI Z CHIŃSZCZYZNĄ 241

kilka mieszanek warzywnych wykorzystałam więc jedną z nich i przygotowałam chińszczyznę...ale tak inaczej. Zawinęłam ją w  roladki drobiowe, a podałam na kuskusie który otrzymałam od firmy Piątnica. Składniki:70 dag piersi z kurczakasól,pieprzzioła prowansalskie1 szklanka kusukusu z Piątnicyopakowanie mieszanki orientalnej Iglotexolej do smazeniaWykonanie:Pierś z kurczaka kroimy w plastry. Oprószamy solą,pieprzem ziołami prowansalskimi. Warzywa przesmażamy

Z Majeczką w kuchni
Kurczak słodko-kwaśny 163

ryżu pół cebuli 2 łyżki oleju ryżowego (można zastąpić zwykłym) pół papryki czerwonej pół papryki zielonej 2 filety z kurczaka 1 marchewka 4 krążki ananasa z puszki Sos: 4 łyżki soku z ananasa z puszki 4 łyżki soku pomarańczowego 100% lub świeżo wyciśniętego 3 łyżki octu z białego wina 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki(...)koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w łyżce zimnej wody pieprz Dla urozmaicenia codziennych dań obiadowych - postanowiłam zrobić aromatyczną, lekko chrupiącą chińszczyznę :) Wszystkie składniki komponują się w nim wyśmienicie. Jak zwykle w daniach chińskich, najważniejszy jest sos. Tutaj sos jest lekko gęsty, słodkawo-kwaśny z nieco octowym posmakiem i doskonale wiąże całą potrawę. Ryż ugotować zgodnie z przepisem

Świat Domowej Kuchni
Chińszczyzna 462

dań. Prawie każdy je próbował, a kto nie, to na pewno o nim słyszał. Dania chińskie słynne są na całym świecie ze swoich smaków, oryginalnych przypraw i sposobów przygotowywania. Chińszczyzna – prosta, pyszna i bardzo szybka w przygotowaniu.   Składniki:  - 2 filety drobiowe (ok.600g)Marynata:- olej sezamowy- sos sojowy- sok z cytryny- sól, pieprz, czosnek, chilliWarzywa:- 1 marchew- 2 cebule (biała(...)Dodajemy ponownie olej arachidowy. Paski kurczaka obtaczamy lekko w mące ziemniaczanej i kładziemy na mocno rozgrzany tłuszcz. Krótko smażymy z obu stron. Dodajemy boczek, warzywa, doprawiamy solą, pieprzem i chilli. W tym samym czasie mamy też gotowy ryż.  Nie musimy jechać do Chin, ani wychodzić do etnicznej restauracji. Warto zaskoczyć domowników i pyszną chińszczyznę przygotować w domu, a mieszanka orientalnych

mojewypiekiinietylko
Orientalny kurczak 163

zrobimy dziś chińszczyznę nigdy nie słyszę nie. Sosy zawsze robię sama od podstaw, może się wydawać, że trochę pieniędzy trzeba wydać na wszystkie składniki do sosów, ale jeżeli robimy takie dania dość często to bardziej nam się to kalkuluje aniżeli kupić gotowy sos w sklepie. Poza tym możemy zawsze coś nowego wykombinować ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orientalny kurczak składniki 2 duże

Delusional Trine
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 115

Chińszczyzna! Kto nie ma ochoty, raz na jakiś czas, na danie z szeroko rozumianej kuchni chińskiej? Nie wiem jak Was, ale mnie zapachy rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 139

Chińszczyzna! Kto nie ma ochoty, raz na jakiś czas, na danie z szeroko rozumianej kuchni chińskiej? Nie wiem jak Was, ale mnie zapachy rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 137

Chińszczyzna! Kto nie ma ochoty, raz na jakiś czas, na danie z szeroko rozumianej kuchni chińskiej? Nie wiem jak Was, ale mnie zapachy rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek

Martyna Cooks
Wołowina po chińsku - obiad w 15 minut 189

Khobar są knajpki hinduskie, libańskie, włoskie, jest też mój ulubiony  Steak  House  Restaurant , ale typowo chińskiej knajpki tutaj nie widziałem, a nabrałem ostatnio ochoty na " chińszczyznę "  W Polsce przygotowywaliśmy ją w sposób, który podaję poniżej. W Arabii Saudyjskiej , nie da się tego tak przyrządzić, bo tutaj  alkohol  jest  całkowicie  zabroniony , a jego(...)posiadanie kończy się dla obcokrajowaca  deportacją i zakazem wjazdu przez minimum najbliższe 3 lata Składniki 50 - 60 dag wołowiny może być pręga (wołowinę można zastąpić filetem z piersi kurczaka lub indyka) 1/2 słoiczka pędów bambusa 1 mała czerwona papryka 1 cebula średniej wielkości  1 mała marchewka pocięta w cienkie wiórki lub starta na tarce o grubych oczkach

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata