cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel. Dodać majonez i stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem ciągle mieszając. Na końcu dodać 3 łyżki masy krówkowej. Wymieszać. Blaszki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą lub kaszą manną . Przełożyć ciasto do 2 foremek lub jak już pisałam zrobić ciasto z połowy porcji i upiec w foremce z kominkiem. Piec w temperaturze 190 stopni około
Sama słodycz i szczypta chiliWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlet de volaille to kotlet z piersi kurczaka nadziany masłem ziołowym, panierowany w mące, jajku i bułce tartej. Smażony jest w głębokim tłuszczu (dla osób dbających o linię, kotlety można najpierw podsmażyć do zrumienienia, a następnie dopiec w piekarniku tak jak ja to zrobiłam ). Mięso wychodzi
Marta Gotujedodałam 2 łyżki kaszy manny, po to by podczas pieczenia masa nie zrobiła się zbyt ciapowata, bo wtedy mógłby zrobić się zakalec. Spód ciasta na którym rozłożyłam jabłka posypałam bułką tartą. Do ciasta użyłam jednego dużego jajka. Po jego dodaniu wmieszałam je wpierw widelcem, a potem już krótką chwilę mokrymi rękoma. Ciasto na blogu z którego zaczerpnęłam przepis ma kilka
Proste Potrawyaromat zapachowy, jogurt, mąkę, proszek do pieczenia, sok z 1 wyciśniętej pomarańczy, olej, szczyptę soli i dokładnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec około 35 minut ( sprawdzić środek patyczkiem ) w nagrzanym do 170 ° C piekarniku. Drugą pomarańczę pokroić na duże plastry i przesmażyć z 2 łyżkami miodu aż do uzyskania pomarańczowego
zielonacukinkabiałek i połącz z ciastem, by odrobinę je rozrzedzić. 7. Następnie dodaj resztę piany i delikatnie wymieszaj łopatką do połączenia składników. 8. Ciasto przełóż do nasmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą/kaszą manną formy. 9. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. 10. Ostudź na kartce, a następni
Apetyczna babeczkawymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać posiekaną czekoladę. Masę przełożyć do keksówki (10x30) natłuszczonej i posypanej tartą bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka. Ja piekłam w tej temperaturze ok 30 minut potem zmniejszyłam na 150 C i piekłam jeszcze 10 minut
Monia miesza i gotujeDodać żółtka, mleko i aromat waniliowy. Zagnieść gładkie ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie 2/3 ciasta rozwałkować, wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 24x27 cm, można również utworzyć rant. Nakłuć widelcem. Piec około 20-25 minut w temp. 200st. Ostudzić. Dodatkowo: puszka masy krówkowej o smaku orzechowym (użyłam
Z miłości do słodkościokoło 20 małych kotletów: 2 szklanki startej marchewki 1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 szklanki prażonego słonecznika 1/2 szklanki prażonego sezamu 1 czerwona lub biała cebula 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki oleju 3 łyżki mąki (użyłam kukurydzianej, można inną) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka imbiru (lub mały kawałek świeżego, starty na tarce
Qlinarnie i Qlinarnieugotowane ćwiartki z kurczaka 300 g drobiowej wątróbki 1 obrana cebula 1 ugotowana marchewka + pietruszka (mogą być to warzywa z rosołu) sól, pieprz gałka muszkatołowa 2 jajka 1 łyżka bułki tartej olej 1. Wątróbkę obrać, oczyścić. Na patelni rozgrzać olej i chwilę przesmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy lekko zmieni kolor, dodać wątróbkę i smażyć na średnim ogniu
Ugotowaćkoniec dodać namoczoną we wrzątku kajzerkę. 2. Następnie do masy dodać jajko, posiekaną cebulę, przyprawy i wszystko ze sobą połączyć. Jeśli według was masa jest zbyt klejąca się - dosypać bułki tartej. 3. Z przygotowanej masy formować mięsne kulki. Każdą kulkę obtoczyć w mące. Przygotowane mięso schłodzić w lodówce (co najmniej 30 minut). 4. Następnie do garnka wlać
Ugotowaćpieprzem, papryką słodką, paprykę ostrą, bazylią i natką pietruszki. Wszystko ze sobą wymieszać i uformować pulpety, które umieścić na dnie naczynia żaroodpornego (do masy nie musicie dawać bułki tartej czy jajka). Kaszę z saszetki wsypać na pulpety, a na sam koniec dodać posiekaną botwinkę i zalać 2 szklankami wody. Na sam wierzch wlać olej i delikatnie przyprawić
UgotowaćPerfekcyjna konfitura wiśniowo-kakaowa. Gdy spróbowałam jej po raz pierwszy wydawało mi się, że pomyliłam słoiki i jem bułkę z kremem czekoladowym - jednak z każdym kęsem wiśnie stawały się coraz bardziej wyczuwalne. Przepis dodaje do dwóch akcji: W wiśniowym sadzie 2014 i Przetwory . Składniki: 1 kg wiśni (po wydrylowaniu uzyskałam 750 g wiśni wraz
Ugotowaćpozostałej masy. Wszystkie składniki ze sobą połączyć, np. za pomocą miksera na niskich obrotach. Przygotowaną masę wylać do formy na babkę (można ją wcześniej posmarować masłem i delikatnie obsypać bułką tartą). Upieczoną babkę przełożyć na talerz. Ostudzić. W międzyczasie przygotować lukier - do cukru pudru dodać na samym początku 2 łyżeczki wody. Jeśli masa będzie zbyt gęsta to dolać kolejną
Ugotowaćczasie otworzyć szybkowar. Najlepiej ustawić zawór ciśnienia w pozycji dekompresji i poczekać kilka minut, aż wydostanie się cała para. Przygotowaną rwaną wieprzowinę podawać, np. na podgrzanej tortilli lub bułce. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką i polać przygotowanym sosem. Przesmażone mięso Do mięsa dodać warzywa, przyprawy i zalać wodą Danie od razu po otworzeniu pokrywy z szybkowara Tak powinno wyglądać
Ugotowaćczęści można dodać drobno pokrojoną kandyzowana lub otartą skórkę z pomarańczy (co nie jest koniecznie, ale robi dobry aromat). Do dobrze wysmarowanej tłuszczem tortownicy średnicy 26cm (można wysypać bułką tartą lub wyłożyć formę pergaminem), wlewamy kolejno warstwy sernika. Na środek formy wlewamy po około 2 łyżki białej masy, na środek białej masy wlewamy 1 łyżkę czarnej, po czym na środek
Smakowy Raj