bułki z pieczarkami - 1880 przepisów (strona:88/126)

Tartaletki na 2 sposoby: łosoś i pieczarki 144

roli głównej: pieczarki Składniki na 3 tartaletki: 1/3 opakowania gotowego ciasta francuskiego 2 brykiety mrożonego szpinaku  1 łyżeczka serka czosnkowego - np. Almette sól, czosnek granulowany - do smaku 2 pieczarki - pokrojone w drobne kawałki i podsmażone na patelni (u mnie uprzednio przyrządzone i tylko wyjęte z zamrażalnika) 2 plastry polędwicy łososiowej - lub innej wędliny, pokrojonej w mniejsze części 3 pomidorki(...)ewentualnie bułką tartą.   Płat gotowego ciasta francuskiego pokroić na mniejsze kwadraty, wyłożyć nim foremki, tak aby lekko wystawało poza brzegi.  Każdą tartaletkę ponakłuwać widelcem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200C przez 5min. Do zapieczonych spodów nałożyć przygotowane składniki w kolejności j.n. Tartaletki łososiowe : łosoś, szpinak z serkiem, cebula czerwona, pomidory, ser pleśniowy. Tartaletki pieczarkowe : wędlina, pieczarki, szpinak

Grunt to przepis!
KURCZAKOWE KULE NADZIEWANE SEREM I BOCZKIEM 591

farsz,zawinąć i uformować kształt kuli.Panierować w mące,jajku i tartej bułce.Smażyć na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.Odsączyć na ręczniku papierowym,przełożyć na jakąś brytfankę i wstawić do piekarnika na ok 20 min w 160stC.  Boczek można zamienić na inny farsz np pieczarki,szynkę lub wg własnego pomysłu.Możemy kombinować do woli tworząc nowe kształty

Niespełnione zdolności kulinarne
Pizza chlebowa czyli utylizacja starego chleba 147

więc zapiekanka smakuje prawie tak samo jak pizza. Składniki: - stary chleb lub bułki - opcjonalnie pokrojony plasterek sera do ciasta (nie jest konieczny jak mi zostaje jeden to wrzucam) - jajko - mleko (parę łyżek do zalania chleba aby nasiąkł) - góra wedle uznania tak jak na pizzę ser + sos + pieczarki , jednym słowem ulubione dodatki Wykonanie: Pieczywo kroimy w kostkę. Wbijamy w niego jajko

Lubczyk i Wanilia
Naleśniki z pieczarkami 198

doprawiamy. Studzimy. Smażymy cienkie naleśniki i na środku każdego układamy pieczarki i dodajemy ser żółty. Zawijamy tak jak krokiety, żeby nadzienie nam nie uciekło ze środka. W miseczce rozkłócamy jajko i dolewamy troszkę mleka. Obtaczamy w nim naszego naleśnika, by potem obtoczyć jeszcze w bułce tartej. Obsmażamy na złoto z dwóch stron. I gotowe ;) Można

Lawendowe Niebo
Pieczone pomidory po prowansalsku 254

oliwą i opiekam w piekarniku lub na patelni grillowej. Takie grzanki są przepyszne, szczególnie z pastami do chleba, albo z dojrzałym pomidorem. Rozdrobnione czerstwe pieczywo dodaję także zamiast bułki tartej do kotletów mielonych i farszów, albo przerabiam na pangrattato, smażąc okruchy chlebowe na oliwie z czosnkiem, o czym pisałam już Wam przy okazji przepisu na sałatkę z fasolki szparagowej(...)sezon na pomidory dobiegnie końca, wykorzystać pieczarki o dużych kapeluszach. Pieczone pomidory po prowansalsku przepis z książki "Łatwa kuchnia śródziemnomorska" Claudia Rodendla 4-8 osóbczas przygotowania: 20 min. + 20-30 min. pieczenieSkładniki: 4 duże, twarde, ale dojrzałe pomidory, np. malinowe 1 łyżeczka cukru 3 kromki wczorajszego chleba lub 4 łyżki bułki tartej 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

Chilli Czosnek i Oliwa
Burgery grzybowo-fasolowe 122

dają radę.   Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 200 g boczniaków lub pieczarek 1/2 szklanki płatków owsianych Garść szpinaku 1 ząbek drobno posiekanego czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki siekanej natki pietruszki lub kolendry Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Przygotowanie: Krok 1 Zmiksuj grzyby, fasolę

Niedzielny kucharz
placek ziemniaczano-pieczarkowy z sosem grzybowym... 185

jajkami i cebulą, masę przelać do miski, teraz zmiksować pokrojone, obrane pieczarki i dać do ziemniaków w misce do masy dodać paprykę ostrą, kucharka, mąkę pszenną i wymieszać dodać starty żółty ser jaki się lubi, użyłam goudę, wszystko wymieszać forma żaroodporna posmarowana masłem i posypana tartą bułką, wlać masę ziemniaczaną, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec

W Mojej Kuchni Lubię
Włoskie zapiekanki 103

pieczarki odparują wodę.  Bagietki przekrawamy wzdłuż i nakładamy na nie pieczarki z cebulką i posypujemy ziołami prowansalskimi. Następnie posypujemy serem mozzarella, układamy pokrojone w paski suszone pomidory i przekrojone na pół oliwki. Wierch posypujemy parmezanem. Zapiekamy w piekarniku do momentu aż ser się rozpuści a bułka będzie przypieczona. Podajemy z ulubionym sosem

kulinarne odsłony pati
Zapiekanki klasyczne 261

pokroić na mniejsze kawałki i przekroić wzdłuż na pół. Na bagietki ułożyć pieczarki a następnie starty ser. Zapiekanki posypać papryką i oregano a następnie ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w temperaturze 180 o C przez około 5 - 7 minut, do momentu aż ser się roztopi a bułka będzie chrupka

Mama Gotuje
Obiad za 10zł - Ser smażony z tatarką, czyli po czesku podane. 251

06zł -majonez duża łyżka; 8,42zł/l, koszt użytej łyżki 0,21zł Pieczarki i ogórka ze skórką siekamy drobno, łączymy z jogurtem i majonezem. Pieprzymy do smaku. Ser smażony: -270 gram sera morskiego, koszt 18,98zł/kg; 5,12zł (około 90 gram na porcję) -jajko, koszt 0,32zł -bułka tarta; tak jak w poprzednim poście bez ceny ze względu na minimalny koszt

BaRepas
Rolada z żółtego sera z papryką 176

kostkę. Mięso wymieszać z pozostałymi jajkami, papryką i odrobiną bułki tartej. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Wyłożyć na wypieczony ser i zwinąć w roladę. Piec 30 minut w temperaturze 200 oC. Uwaga – sprawdzona rada 1)       zamiast papryki do mięsa można dodać 10 dag pieczarek, pokrojonych w plastry i podduszonych na odrobinie masła Życzę smacznego

Świat Smaku
Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem 311

pieczarki.  Jest to przepis na proste, szybkie i smaczne danie . Wierzcie mi, że z takich zwykłych, tanich składników czy resztek obiadowych można przygotować bardzo smaczne potrawy. Te Kotlety ziemniaczane przygotowuje się błyskawicznie, do ich przygotowania można wykorzystać ziemniaki z dnia poprzedniego. Wystarczy do ziemniaków (ok. 600 g) przeciśniętych przez praskę dodać 1 jajko, sól do smaku i 2 łyżki bułki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z polędwiczek wieprzowych 223

robiąc np. niesłabnący hit wszystkich rodzinnych uroczystości, czyli polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i serem . Najlepiej jest kupić średniej wielkości polędwiczki i podawać po połowie jednej sztuki na osobę. Nadzienie jest zrobione z grzybów suszonych, dużej ilości zielonej pietruszki i duszonej cebuli. Aby było spójne i wilgotne użyłam bułki tartej i jajka. Ta ilość farszu starcza akurat na dwie polędwiczki. Mięso

Posadzone i zjedzone
Krokiety z kaszanką 184

tarce o grubych oczkach. Cebulkę zeszklić na odrobinie oleju, dodać pieczarki i chwilę razem smażyć. Wrzucić paprykę i smażyć razem do miękkości. Na koniec dodać ogórki oraz kaszankę bez błony, pokrojoną w plasterki. Wszystko razem jeszcze chwilę podsmażać i dobrze doprawić. Panierka: 2 jajka 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Farsz nakładać na naleśnik, zwinąć i obtoczyć w jajku

Trzeci talerz
Mizza, czyli mięsna pizza 191

mięsa mielonego (użyłam wołowo-wieprzowego) 3 łyżki startego parmezanu 3 łyżki bułki tartej lub płatków owsianych 1 duże jajko natka pietruszki 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii pieprz 1 łyżeczka sosu worhestershire 1 łyżeczka ziół prowansalskich Dodatkowo: 2 duże pomidory 7 pieczarek 4-5 suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy około 60 g startego sera

Mania Gotowania