brokuły - 6998 przepisów (strona:204/467)

Tradycyjna kuchnia rzymska. Jaka jest? 70

alici”) oraz dorsza („baccala”) – często smażonego w kawałkach w grubej panierce z ciasta („pastella”). W takiej panierce smażone są także warzywa, jak bakłażany („melanzane”), cukinie („zucchine”), kalafiory („cavolfiori”), brokuły („broccoli”) zwane ogólnie „fritti in pastella”. Warto spróbować również smażonego kwiatu dyni („fiori di zucca”), najczęściej nadziewanego serem mozarella i „alici”. A co z pizzą? Oczywiście znana na cały

ProstePesto.pl
Zupa krem z groszku z imbirem 81

Wszystko rozdrobnić blenderem, aby powstała zupa krem i chwilę jeszcze podgotować. Zupę podawać z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami z oliwy, odrobiną śmietany i grzankami. Zobacz również: zupa krem z brokułów .  Jeśli moje przepisy Ci się podobają, lubisz tu zaglądać i chcesz docenić moją pracę – postaw mi kawę, kliknij na➡➡➡ Postaw kawę dla Kuchcik gotuje

Kuchcik gotuje
Dieta Ketogeniczna Śródziemnomorska 109

łosoś, sardynki, śledzie, mięso, jajka, sery, orzechy i nasiona awokado, oleje, np. oliwa, olej lniany, sezamowy. Nie można tez zapominać o warzywach, zwłaszcza tych o dużej zawartości błonnika, np. brokuły, kalafior, szpinak, szparagi. Chociaż większość owoców nie jest polecana z uwagi na dużą zawartość cukru, to raz od czasu możesz sięgnąć po owoce jagodowe, np. jeżyny, jagody, truskawki. Oczywiście

ZGruntuFit
Patelnia Pyszność 125

ząbki czosnku ·        Kawałek korzenia imbiru ·        2 marchewki ·        Brokuł ·        5 dag grzybów MUN ·        1 pomarańcza ·        1 limonka ·        1 łyżka(...)wsypujemy sól, mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju. 2.    Czosnek oraz imbir obieramy i drobno kroimy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy obraną, pokrojoną w słupki marchew oraz brokuł podzielony na małe różyczki oraz wcześniej namoczone, pokrojone w paseczki grzyby MUN. Podlewamy ½ szklanki wody i gotujemy. 3.    Pomarańcze, limonkę   myjemy i wyciskamy sok do naczynia. Można

Kulinarna Chwila
Sałatka z brokułem i szynką. 88

powstała pod wpływem chwili. Nie pierwsza i nie ostatnia :)  Często wymyślam nowe połączenia w sałatkach. Najczęściej, kiedy chcę wykorzystać  niektóre produkty. Tym razem miałam w lodówce ugotowane brokuły, otwarta puszkę  kukurydzy i otwarty ser feta. Dodałam kilka innych składników i pyszna  sałatka gotowa :)  Zrobiłam ją na kolację, ale spokojnie możecie  zrobić

Agusiowe smakołyki
Sałatka urodzinowa 88

się twoje urodziny, lub inna wyjątkowa okazja, gorąco zachęcam do przygotowania tej pysznej sałatki, która z pewnością zachwyci wszystkich gości. SAŁATKA URODZINOWA Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 1 brokuł 3 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie sera typu feta garść migdałów Sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka(...)kolor. 4. Ser feta pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy. 5. Pomidory umyć i również pokroić w kostkę. Migdały podprażyć na suchej patelni. Sałatkę układać w salaterce warstwowo: brokuł pomidory kurczak sos czosnkowy kukurydza ser feta prażone migdały Polecamy również wypróbować nasz wcześniejszy przepis na warstwową sałatkę brzoskwiniowa polana , która równie pięknie wygląda i świetnie smakuje. Artykuł Sałatka urodzinowa

Alle Dobre!
Pizza ze szparagami, szpinakiem i beszamelem. 86

Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, lub suszony. Doprawiamy do smaku solą oraz gałką. Dodajemy starty ser i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia od czasu do czasu mieszając. Pozostałe składniki: Brokuły odcinamy żeby były tej samej długości. Szpinak oraz pomidorki dokładnie myjemy. Pomidorki kroimy na pół. Wykonanie: Ciasto na pizzę przekładamy na stolnicę lekko podsypaną mąką. Chwilę wyrabiamy i wałkujemy

To co lubię - gotuję i polecam
Pasta i basta #1 - Makaron ze szparagami i szpinakiem w kremowym sosie z gorgonzolą 94

bardzo aromatyczna, dla niektórych samodzielnie niesmaczna, za to w połączeniu ze śmietanką łagodnieje i tworzy pyszny sos. Wspaniale łączy się on z warzywami takimi jak szparagi, szpinak, groszek czy brokuły. Latem pewnie przygotuję wersję tego makaronu z cukinią i bobem.  Makaron ze szparagami i szpinakiem: to idealne danie na majowy obiad lub kolację przygotujesz go sprawnie i sprytnie

Chilli Czosnek i Oliwa
Miękkie i soczyste polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów 71

niedźwiedzi lub zioła prowansalskie sól morska świeżo mielony pieprz do podania: pieczone ziemniaki (pasują też gotowane oraz np. kasza bulgur) do podania: zielone warzywa – np. szparagi, fasolka szparagowa, brokuły Jeśli do polędwiczek podajemy pieczone ziemniaki obieramy je, myjemy, kroimy w grube frytki i obgotowujemy przez 12 minut w osolonym wrzątku. Odlewamy wodę, dodajemy 2 łyżki oleju

Poezja smaku
Sałatka z mango i kurczakiem 60

kurczakiem mamy wiele. Kurczak wędzony, gotowany, kurczak z grilla każdy pasuje do sałatki. Wystarczy dodać to co akurat mamy czy to co lubimy. Do sałatki z kurczaka pasuje ananas, brokuły, jajko, mozzarella, feta, ryż, makaron. A do tego dużo sałaty lub mix sałat oraz pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek.   Fit sos do sałatki Sos do sałatki to dopełnienie smaku

Dieta moja pasja
KOTLETY Z BROKUŁA + FILMIK 70

kotlety z brokuła i jajek. Kotlety brokułowe, to tania i prosta w przygotowaniu propozycja bezmięsnego obiadu. Smaczne na ciepło jak i na zimno. Polecam.  SKŁADNIKI :  1 świeży brokuł, ugotowany 3 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko sól, pieprz do smaku  1 ząbek czosnku  około 3 łyżek bułki tartej do masy  PRZYGOTOWANIE :  Brokuł gotujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Tagliatelle z kurczakiem i cukinią w sosie curry 77

może stać się podstawą do przygotowania innych potraw z makaronem. Potrzeba tutaj tylko kilka głównych składników, które są tanie i łatwo dostępne. Zamiast cukinii do makaronu można dodać brokuły, szparagi, fasolkę szparagową, groszek cukrowy, szpinak itd. Kurczaka można zastąpić tuńczykiem, łososiem albo indykiem. Tagliatelle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Kilka innych wypróbowanych przepisów z makaronem na szybko

Moja Książka Kucharska
Tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 108

koszyka Forma do babki kwiat Dodaj do koszyka Deska Gąska Apolonia – średnia Dodaj do koszyka Polecam Wam także inne przepisy: – tortellini z pikantnym sosem – tortellini z brokułami – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem

nietylkopasta.pl
Sałatka z serem feta i słonecznikiem 66

prosta w wykonaniu, a jej składniki są ogólnodostępne. Kupicie je w dowolnym markecie. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z SEREM FETA I SŁONECZNIKIEM Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 brokuł 1 opakowanie sera feta 8 pomidorów koktajlowych 1 puszka kukurydzy konserwowej garść ziaren słonecznika przyprawa do kurczaka Sos czosnkowy: 4 łyżeczek jogurtu naturalnego 3 łyżeczki majonezu 2 ząbki czosnku 1 łyżka(...)dokładnie wymieszać do połączenia składników. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do sosu. W kolejnym kroku dodać sok z cytryny, zioła prowasalskie, pieprz oraz sól. Wymieszać. Sałatkę układać warstwowo: brokuł kukurydza pomidorki sos czosnkowy kurczak ser feta prażony słonecznik Artykuł Sałatka z serem feta i słonecznikiem pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Zupa krem z brokuła z serem pleśniowym i płatkami migdałów 76

wersją tej zielonej zupy. Na bogato. Z serem pleśniowym i podprażonymi płatkami migdałów zupa zyskuje głębię i obłędny bukiet smakowy. Zachęcam do sprawdzenia. Składniki na 2 porcje: 400g różyczek brokułu (może być świeży lub mrożony) 1 duża biała cebula mały ząbek czosnku ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżka oliwy 600 ml wody 20 g sera pleśniowego 20 g płatków migdałowych Cebulę(...)garnku z grubym dnem). Kiedy cebula będzie zeszklona, dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i krótko całość podsmażyć, uważając by czosnek się nie przypalił (będzie wtedy gorzki). Dodać różyczki brokułu i zalać wodą. Gotować 15 minut. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zmiksować na gładki krem za pomocą ręcznego blendera. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Mają być delikatnie

Dietolog

Proponowane wyszukiwania