Paszteciki z kapustą i grzybami, wydawać by się mogło, że sporo roboty i po co robić. Tymczasem zdradzę wam sekret tak oczywisty, że robienie pasztecików będzie
ladykitchenWigilijny kompot z suszu to moja trauma z dzieciństwa. Jak mam zaczynała gotować kompot, to upiorny zapaszek gotowanych owoców wyganiał wszystkich, nawet psa. Z wiekiem zmieniają
ladykitchenMacie już makowiec, macie już sernik, może jeszcze keks z bakaliami i szukacie jeszcze czegoś pysznego? Dobrze trafiliście! Ta lista jest właśnie dla Was! Oto moje
Mania WypiekaniaWe wtorek kupiliśmy ostatnie prezenty; teraz leżą w pokoju gościnnym na kanapie, krzesłach i podłodze, i czekają, aż wreszcie będę miała czas zapakować te, których w
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś zapraszam Was na pyszną świąteczną sałatkę z filetami ze śledzia, jajkiem i papryką. Możecie ją przygotować dosłownie w ostatniej chwili. Do przygotowania sałatki wykorzystałam dobrej
Słodkie okruszkiMałe jest piękne, tak mówi znane porzekadło. Zgadzam się z tą tezą w 100%-ach. W zawiązku z tym musiałam przygotować na świąteczny stół
kolorowotorcikowoJedni go kochają, inni nienawidzą. Mowa o karpiu , czyli nieodzownym "elemencie" świątecznego stołu. Nie lubimy go zazwyczaj za mulisty smak - tego można w łatwy
kolorowotorcikowoKarp duszony w kapuście kiszonej – kolejna wigilijna wariacja na temat karpia. Doskonałe rozwiązanie, jeśli nie przepadacie za smażonym karpiem, albo po prostu się Wam znudził
Pociąg Do KuchniJuż od dawna miałam ochotę na pierogi a'la mięsne, ale że nie jestem fanką ich lepienia, zawsze nie było właściwego momentu. Zbliżające się święta okazały
wegujemyPrzepis na smaczną sałatkę ze śledziem, burakami, ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Składniki: 0,5 kg śledzi 2 duże buraki cebula czerwona ok 4 średnie ziemniaki marchew
e-PrzepisyKulinarnePierniczki świąteczne Pierniczki zawsze przygotowujemy na święta , to świetna zabawa dla całej rodziny :-) Dzieciaki mają mega frajdę przy wykrawaniu kształtów foremkami , jak i przy zdobieniu
Aromatyczne PodróżeŚwięta tuż tuż, a miętówka świetnie nada się na prezent pod choinkę. Ma piękny kolor i pachnie nieziemsko. Jest niesamowicie prosta w wykonaniu, wystarczą dwa składniki
Czerwona Porzeczka„Przepis inspirowany kuchnią rosyjską. Filety śledziowe można spokojnie zamarynować już teraz, a w wigilię rano przygotować sos. Przed wieczerzą wystarczy ułożyć śledzie na talerzu, polać sosem
Wiem co jemMieszam w Gdańsku, choć pochodzę z Podkarpacia. U mnie w rodzinnym domu nigdy nie było śledzi po kaszubsku. W tym roku po raz pierwszy święta są
Kuchnia MagdaLenyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon Appetit