Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej kilka kawałków papryki marynowanej 4-5 ogórków konserwowych kawałek pora karbowane chipsy o smaku zielonej cebulki majonez
czarrna od kuchniJak spróbujecie tego sernika nigdy już nie będziecie chcieli innego ha ha, a tak poważnie to dawno nie jadłam takiej petardy. Jest delikatny i kremowy, jest
Moje Małe CzarowanieŚledzie w śmietanie - klik oraz z jabłkiem i cebulą - klik w mojej rodzinie najczęściej goszczą na świątecznym stole. Troszeczkę z wyprzedzeniem przygotowałam ich kolejną przepyszną wersję
Di gotujeKto się ze mną zgadza, że im więcej nadzienia tym lepiej? Dżemu w pączkach, farszu w uszkach i maku w makowcu! Ta tarta makowa zdecydowanie należy
CiastkozercyJeszcze tylko tydzień do świąt a u mnie już czuje się ten cudowny klimat. Do kawy upiekłam z Oliwką przepyszne, mięciutkie babeczki dyniowe z dodatkiem
Smakołyki AsiBardzo szybki i smaczny piernik z dodatkiem bakalii. Przepis znalazłam TUTAJ . Składniki 2 szkl. mąki pszennej 0,5 szkl. brązowego cukru 3 łyżeczki przyprawy do piernika
Kuchenne aromatyBy ułatwić odszukanie tradycyjnych potraw wigilijnych, postanowiłam umieścić wszystko w jednym miejscu. To, co najczęściej bywa na wigilijnym stole, przynajmniej u nas, w różnych regionach
Smaczne ZdroweZakwasu z buraków używam do przygotowania czerwonego barszczu. Jest bardzo aromatyczny. Należy go przygotować ok. 5-7 dni przed gotowaniem barszczu. Buraki obrać i pokroić w
BullioW zamrażarce znalazłam różne ryby : płotki, wzdręgi i leszcze. Myśląc co z nich zrobić wpadłam na pomysł i zrobiłam klopsiki rybne w occie. Już najwyższy czas
Ewa w kuchniCiasto z fasoli znasz? A ciastka z fasoli też? Dziś przepis na korzenne ciastka z fasoli – coś jak bezglutenowe pierniczki :) Dlaczego... The post Ciastka z
Eksperymentalnie.comŚwięta coraz bliżej, zgodnie z obietnicą, dzisiaj prezentuję Wam przepyszne danie na wigilijny stół. Świąteczną i wegetariańską wigilijną kapustę duszoną z aromatycznymi wędzonymi śliwkami, suszonymi daktylami
SMYKWKUCHNICiasteczka od teraz będą mi towarzyszyć coraz częściej, a na święta zazwyczaj piekę kilka rodzajów, bo… Nie mogę się zdecydować I takim sposobem powstają różnego
FitkotSernik jest rewelacyjny, smak delikatny, bardzo puszysty. Polecam bardzo. Wykonanie spodu – ciastka potłuc duczkiem lub zmielić w malakserze. Dodać masło i dokładnie wymieszać. Okrągłą formę
Kuchnia PokoleńŚledź po polsku , a może śledź po japońsku? Tak nazwałam klasycznego śledzia zwanego w Polsce śledziem po japońsku, danie rodem z PRL. Ten śledź z Japonią
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJak ten czas szybko mija. Do Świąt został tylko tydzień. Nie mogę w to uwierzyć Choinka już stoi, piernik leżakuje by nabrać smaku to i najwyższy
Życie ze smakiem