Kto śledzi na bieżąco mojego instagrama ten wie, że wczoraj razem z małą M piekłyśmy pierniczki :) Oczywiście dla św. Mikołaja ;) Mama zajęła się częścią techniczną, a
My simple kitchenŚledzik w sosie koperkowym Dziś kolejna świąteczna propozycja, która sprawdzi się również doskonale na wszelkich przyjęciach czy spotkaniach. Pyszne śledzie w sosie koperkowym. Przygotowanie takiego śledzika
Słodkie okruszkiŚwiąteczny czerwony barszcz z ziołami Kto lubi czerwony barszcz? Przyznam Wam szczerze, że będąc dzieckiem omijałam go szerokim łukiem. Dla mnie w święta istniała wówczas tylko
Słodkie okruszkiKolorowa sałatka śledziowa Prosta pyszna propozycja na świąteczny stół. Taka kolorowa sałatka śledziowa gości u nas często również na co dzień. Przygotowanie (nie licząc czasu moczenia
Słodkie okruszkiChoinka – Makowiec z ciasta francuskiego – deser bardzo prosty do przygotowania jeśli posłużymy się już gotowymi półproduktami. W wersji slow food sami możemy przygotować domową
Dorota SmakujeDzisiaj Blogmas pod znakiem orzechów! Zapraszam na ciastka owsiane z mascarpone – miękkie i aromatyczne, z dodatkiem mielonych orzechów laskowych. Kolejny
FitkotDżem z dyni, z dodatkiem pomarańczy i aromatycznych przypraw, to doskonały pomysł na prezent nie tylko świąteczny. Taki dżem jest bardzo lekki i świetnie pasuje nie
Codzienna kuchnia niecodziennaDziś spieszę do Was z przepisem na pyszny staropolski piernik, dojrzewający. Dziś już ostatni dzwonek aby wyrobić ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Ciasto powinno leżakować
Radość kipiąca uśmiechem.Dzisiaj Kochani przepis na jedno z klasycznych ciast Bożonarodzeniowych. Klasyczna strucla makowa to punkt obowiązkowy moich rodzinnych świąt, zaraz obok piernika i sernika. Przepis jest bardzo
PatiGotujeKto powiedział, że Mikołaj je tylko ciasteczka??? Chyba jak każdy – Mikołaj również lubi wszystkie łakocie – zwłaszcza jedzone, kiedy nikt nie patrzy… Dlatego właśnie
Fascynacje AniŚwiąteczna terrina którą zachwycicie rodzinę. Jest lekka, pyszna z dodatkiem korniszonów, mini kukurydzy i barszczu. Śledzie można podać ciekawie a nie tylko w śmietanie. 5 płatów
wesoła kuchniaPyszne kapuśniaczki z kruchego ciasta Delikatne, maślane i niezwykle kruche paszteciki z kapustą i grzybami. Świetnie sprawdzą się zarówno jako pyszna przekąska i jako dodatek do
Blog z ApetytemŚwiąteczny makowiec luksusowy Mięciutki i wilgotny makowiec w wersji na bogato. Maślane ciasto drożdżowe wypełnione masą makową, orzechami i miodem. Niezwykle smaczny wypiek, idealny na święta
Blog z ApetytemW końcu jest! Mój ulubiony miesiąc w roku Co prawda nie lubię zimy, ale grudzień ma w sobie coś magicznego. Coś co sprawia, że nie można
365 dni dookoła kuchniJuż od dobrych kilku lat na naszym wigilijnym stole pojawia si ę pasztet z tuńczyka. Prosta i szybka przystawka, niewymagająca pieczenia, którą można przygotować
La grande e la piccola cuoca