Na świąteczny obiad proponuję karczek pieczony z warzywami, wygląda pięknie a smakuje jeszcze lepiej. Składniki: - 1 kg karczku - 1 czerwona papryka - 1 zielona papryka - 1 cebula - 1/2 główki czosnku - przyprawy (sól, pieprz, papryka czerwona) Przygotowanie: Mięso myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i nacinamy co 1,5 cm nie przecinając do końca. Papryki i cebulę kroimy w paski. Ząbki czosnku dzielimy na połowę. W nacięcia wkładamy papryki, cebulę i czosnek, przyprawy mieszamy i smarujem... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...