biszkopt - 17572 przepisów (strona:921/1172)

Ciasto z lekkim kremem 327

gęstej masy.Następnie dodajemy do śnieżek po 1 łyżce twarogu i miksujemy razem.Robimy tak do wykorzystania całego twarogu.Na koniec wlewamy tężejące galaretki,miksujemy do momentu połączenia się składników.Zimny biszkopt przekładamy z powrotem do blaszki w której się piekł,wylewamy na niego masę,wyrównujemy i odstawiamy.Patelnię mocno rozgrzewamy i wsypujemy na suchą wiórki kokosowe,cały czas mieszamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Jesienna dyniowo - gruszkowa kostka 222

Dziś mam typowo jesienne ciasto. A jest nim pyszna kostka z masą budyniową i masą z dynią i gruszkami. Do tego biszkopt, polewa i mamy pycha deser do kawy czy herbaty. Jeśli lubicie takie słodkości to takie ciacho na pewno przypadnie Wam do gustu. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Bajaderki, słodkie kartofelki - czyli drugie życie czerstwego ciasta 159

ciasto poleży trochę i już szybko się suszy, a w rezultacie nie przyciąga już tak jak pierwszego dnia. Szczególnie ta wzmianka dotyczy ciast drożdżowych czy przeciągniętych i źle nasączonych biszkoptów czy też nie zabezpieczonych lukrem ciast ucieranych. Mnie zostało trochę ciasta drożdżowego z chałki  o której pisałam tutaj , więc postanowiłam nadać mu drugie życie i przerobiłam na słodkie pełne

vaniliowoczekoladowa
Włoska szarlotka z sosem karmelowym 146

mają także wyborny przepis na placek z jabłkami, czyli torta di mele. Nie jest to taka typowa szarlotka na kruchym cieście, z kruszonką, pianką czy budyniem. To raczej wilgotny biszkopt z cudownym aromatem cytryny, wanilii i jabłek. Bogaty smak, niezwykły aromat i nieziemski zapach podczas pieczenia - to charakteryzuje to ciasto. Ja postanowiłam podać je w niewielkich kokilkach z sosem karmelowym

Cooking Monster
śmietankowy puszek z konfiturą 161

konfitury. Ja użyłam konfitury truskawkowej Stovit, która nie jest zbyt słodka i nie zawiera dużo cukru. Dzięki temu ciasto nie było zapychające.   *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na przełożenie: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 2 opakowania śmietan-fixu słoiczek konfitury truskawkowej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Delikatny serniczek z galaretką 138

wiaderku 3 szt. śmietany do ubijania w proszku Śnieżka 1 i 1/2 szkl. śmietanki 30% 125g cukru pudru oraz 2 łyżeczki cukru waniliowego 500ml l gorącej wody Biszkopty lub herbatniki na spód ciasta 2 szt. ulubione galaretki u mnie cytrynowa 3 szt galaretki z pianką cytrynowe z Winiar na górę ciasta Wykonanie: 2 zwykłe galaretki rozpuścić w gorącej wodzie

W garach u Gosi
Tort z masy makowej (z kremem budyniowo-maślanym i nutą cytryny) 175

kawałek zjecie tylko "oczami". Polecam, abyście sami wypróbowali jak prosto i szybko uzyskać takie małe cudo! I bez obaw, że Wam nie wyrośnie - tak jak czasem bywa z klasycznymi biszkoptami. Uda się na pewno!  Ps. Na końcu dodałam kila rad (*). (Tortownica o średnicy 22 cm) Ciasto: 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 5 jajek (oddzielnie białka i żółtka

Di gotuje
Kostka dyniowa z wkładką kokosową 174

startą skórkę.Do szklanki wlać pół  wody rozmieszać budynie gdy mus się zagotuje wlać i ugotować budyń  podzielić na dwie części ,jedną część posmarować upieczony  biszkopt Drugą zostawić aby wystygła • Masło utrzeć na puszystą masę  dodać stopniowo po łyżce drugiej części budyniu wyłożyć połowę kremu  posmarować ciasto 3. Wkładka kokosowa • Białka ubić na sztywną pianę

W królestwie smaków Beaty
Szarlotka sypana. Jabłecznik sypany. 247

jabłecznika? Szarlotka to kruche lub półkruche ciasto z jabłkami i to jest jedyna różnica między jabłecznikiem a szarlotką, bo jabłecznikiem można nazwać wszystkie ciasta z jabłkami, mogą być na biszkopcie, na cieście drożdżowym, na cieście francuskim, czy wspomnianym kruchym cieście. Czyli powyższe ciasto z jabłkami można nazwać zarówno szarlotką, jak i jabłecznikiem 🙂 The post Szarlotka sypana. Jabłecznik sypany. appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto brzoskwiniowo - kokosowe 123

Ciasto brzoskwiniowo - kokosowe jest idealne dla dużych łakomczuchów, jest bardzo słodkie! Składa się z trzech części lekkiego biszkoptu, wilgotnego ciasta kokosowego i kremu na bazie soku z brzoskwiń z cząstkami owoców. Jest dosyć pracochłonne, ale na pewno odwdzięczy się Wam smakiem. Zapraszam! Czytaj więcej

Biały fartuszek
Wedo - organiczna mąka bananowa! 130

mąka kokosowa i migdałowa, dobrze sprawdza się na diecie paleo, ponieważ nie powstaje ze zbóż. Na stronie oficjalnej producenta możecie znaleźć ciekawe przepisy np. na bananowe placki czy biszkopt. Ja oczywiście zachęcam do samodzielnych eksperymentów i sama zamierzam je kontynuować :) =Gdzie kupić= Jak na razie tylko za granicą, np. na  Amazon.com A minusy? Jak na razie "nie stwierdzono

Poranek na słodko
Urządzenie do sorbetów Ariete Sorbet Maker 632. 129

dzieci, - łatwo się go obsługuje, - świetnie nada się dla osób na diecie odchudzającej, - bezproblemowo się czyści, - wiele możliwości kombinacji smakowych (możemy zamrozić kawałki owoców z wiórkami kokosa, czekolady, pokruszonych biszkoptów czy listków mięty) - świetna zabawa dla najmłodszych, - do produkcji sorbetu nie jest konieczna specjalna wiedza, - posiada antypoślizgowe nóżki; - świetny dla osób, które nie mogą spożywać lodów zawierających mleko czy orzechy

Poranek na słodko
Szybkie ciasto biszkoptowe z jabłkami 5346

papierem do pieczenia. Jabłka układam na wierzchu i lekko wciskam w ciasto. Wkładam formę do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika :  180  °C Czas pieczenia:  20 minut Gotowy biszkopt obsypuję cukrem pudrem

Kuchnia co dnia
Minimalist Baker - recenzja książki 201

owsiany chlebek z czekoladą. Jeszcze więcej propozycji oferują przekąski i dania główne – wszystkie apetyczne i kolorowe. Rozpływam się na myśl o pikantnych orzechach w pomarańczowej marynacie czy czosnkowo-serowych biszkoptach. I wreszcie przechodzimy do tego, co tygryski lubią najbardziej, czyli do słodkości i to w większości zdrowych słodkości. Mamy tu do wyboru takie klasyki, jak ciasteczka z kawałkami czekolady

Roślinna - blog wegański
Krupnik z batatów 206

żadnym wspólnym gotowaniu nie było mowy. O pieczeniu ciast to już w ogóle nie było mowy, bo cały kunszt mojej rodzicielki w kwestii deserów polegał na rozpakowaniu gotowego biszkoptu (wiecie, te niemieckie, okrągłe, w takim złotawym opakowaniu, po którym język szczypał tydzień), zrobieniu kremu z paczki, na to jakiś owoc i galaretka z paczki. To tak w kwestii dziecięcych wspominek

greenscarf