Czas czytania: 2 min Najlepsza grochówka to podobno wojskowa jej wersja, gęsta zawiesista i bardzo aromatyczna, bo gotowana na wędzonce. Kiedyś nie wyobrażałam sobie grochówki innej
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Pewnego razu w Grecji usłyszałam, że tamtejsze gospodynie używają oliwy z oliwek do wypieku ciast. Powiem szczerze, że bardzo mnie to zaskoczyło
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Placki ziemniaczane to proste i szybkie danie i pewnie zapytacie, czy dietetyczne? Raczej nie, ale myślę, że od czasu do czasu można
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Uwielbiam domową pachnącą chałkę, a szczególnie z masłem i miodem. Gorąco namawiam do upieczenia jej w domu, przygotowana własnoręcznie smakuje zdecydowanie lepiej
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Pieczywo z dodatkiem sera bardzo przypadło mi do gustu, piekłam już bułki i chleby z dodatkiem białych serów. Pieczywo takie zawsze jest
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciastka w stylu doskonale znanych Wam ciastek digestive, które najczęściej wykorzystywane są jako spód do serników. Muszę przyznać, że od dawna nie
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Dawno nie piekłam ciabatty, więc już najwyższy czas przypomnieć sobie jej smak! Uwielbiam świeżą ciabattę, z której przygotowuję pyszne kanapki z najróżniejszymi
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Niezawodny i bardzo smaczny przepis na pączki już mam, ale chciałam wypróbować inne ciekawe i sprawdzone przepisy. W książce Beatrice Ojakangas „Chleb
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Niedawno podałam przepis na wegetariański smalec z dodatkiem białej fasoli , orzechów nerkowca i ciecierzycy. Dziś kolejna wariacja tym razem na bazie oleju
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Puszysty, delikatny i bardzo smaczny chleb na drożdżach z dodatkiem ziół, które sprawiają, że pieczywo pięknie pachnie i wspaniale smakuje. Miąższ chleba
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciasto ptysiowe, inaczej zwane parzonym ma już swoją wielowiekową tradycję, ciasto wymyślił kucharz Katarzyny Medycejskiej w 1540 roku przygotowując dla niej ptysie
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Dziś druga część bajki o cieście parzonym tym razem w roli głównej występuje, groszek ptysiowy. Świetny dodatek do zup, kremów, czy po
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Pizza kiedyś funkcjonowała jako dodatek do wszelkiego rodzaju dań. Pierwsze formy pizzy różniły się odrobinę od dzisiejszej wersji. Była to pizza bianca
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciasto czekoladowo-orzechowe Bezglutenowe ciasto czekoladowo-orzechowe można porównać do bardzo popularnego brownie , jest wilgotne i mocno czekoladowe. Dzisiejszy deser ma dodatek
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Przepis na chleb z dodatkiem zakwasu w wersji błyskawicznej z odrobiną drożdży, które przyspieszają procedurę przygotowania i fermentacji ciasta chlebowego. W przepisie
SprawdzonaKuchnia.pl