Wczoraj ugotowałam za dużo fasoli mung. Gotowałam kitchari z fasola mung, sypnęłam jej za dużo. Nie bardzo wiedziałam co zrobić z resztą fasoli. Upiekłam więc pasztet
AZgotuj!Za oknem zielono, więc może i na talerzu też będzie na zielono? Pesto moim zdaniem to pyszny dodatek do wielu dań oraz sposób na szybki smaczny
Polska ZupaStaram się regularnie wplatać szpinak w różnych posiłkach z racji jego właściwości prozdrowotnych. Tym razem podsyłam Wam bardzo proste i szybkie do przygotowania danie obiadowe dla
Ola la LCHFKoktajl bez laktozy z makiem, jagodami, miodem akacjowym, bananem i ekspandowanym amarantusem. Na dwie koktajlu porcje potrzebujemy: polski jogurt naturalny bez laktozy 350 gram Mlekovita
AZgotuj!Lekkie i wartościowe danie, w sam raz na ciepłą kolację lub szybki lunch. Dzięki dodatkowi mięsa i kaszy zapewnia sytość przez dłuższy czas, nie powodując przy
cool and mintyBrownie to ciasto mocno czekoladowe. Charakteryzuje się tym, że jest zbite, ciężkie, wilgotne i "soczyste". Nie wyrasta duże, czasami w ogóle, bo to tzw. zakalec. Produkty
Kuchnia PaulettesWiosenna aura zachęciła mnie do przygotowania czegoś świeżego i zdrowego. Cukiniowe tagliatelle z pomidorami to świetna alternatywa dla kalorycznych i sycących dań makaronowych. Chrupiąca cukinia
kulinarnyJaJeśli lubicie chrupać to taco z warzywami jest idealne. Ja zapakowałam je do lunchboxu. Składniki: opakowanie organicznych Amaizin taco kukurydzianych marchew 1 szt. kapusta czerwona
AZgotuj!Przepyszny sernik waniliowy bez glutenu, bez spodu z prawdziwą laską wanilii i domowym ekstraktem waniliowym . Z polewą na bazie kwaśnej śmietany i syropu klonowego. Szybki w
Moja DelicjaLedwo wyszliśmy z kozaczków i rozgrzewających herbat a już wskakujemy w klapki, na rowery i chłodzimy organizmy. Moja propozycja: izotonik na bazie wody kokosowej. Dodałam różową
AZgotuj!“Mamusiu, zrobisz mi lody truskawkowo-śmietankowe?” – usłyszałam pewnego słonecznego dnia od mojej 6-letniej córci po powrocie z przedszkola. Lody miały być “
Moja DelicjaWiosna, ciepło, słońce… i od razu lepiej. Nie można tak zawsze??:) Cieszymy się ociepleniem, trochę nieśmiało i niedowierzając, że będzie to trwało i że można
Cooking for EmilyJedna z najlepszych jajecznic jakie jadłam i wyszła zupełnie przypadkiem, bo miałbyć omlet, natomiast nowa patelnia Philipiak którą testuję zupełnie się nie sprawdza (zresztą oprócz mięsa
Apetyt na ZieloneNastał ten czas, kiedy z domu można wyjść bez kurtki, spacerować bez końca i cieszyć się życiem! Dlaczego? Bo jest bardzo ciepło. Jako że jestem osobą
Taste of imaginationUwielbiam szakszukę! Jem bardzo często, z przeróżnymi dodatkami i zazwyczaj na obiad, a nie na śniadanie. Ostatnio stwierdziłam, że skoro niejednokrotnie przyrządzam sos pomidorowo-pomarańczowy, to
Mienta blog