To najlepsze ciasto z tzw. zdrowych ciast jakie jadłam. Jest z mąki kokosowej, miodu akacjowego, dyni i kilku jeszcze składników które przeczytanie poniżej. Wilgotne
AZgotuj!Zupa dyniowa z soczewicą to smakowicie doprawione połączenie dyni, pomidorów, cukinii i czerwonej soczewicy. Wspaniale rozgrzewa i syci w chłodne dni Polecam! Inną wersją zupy z
Lamarida.plSzakszuka – potrawa z kuchni bliskowschodniej. W tunezyjskim, podstawowym przepisie znajdziemy gęsty sos zrobiony z pomidorów, czosnku i cebuli, przyprawiony … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span
My Blueberry CornerZ lad sklepowych kusząco spoglądają na nas winogrona. Tak chciało by się je przygarnąć, a wraz z nimi trochę słońca z południa Francji. Nie żałujmy ich
MODA NA BIOZaletą tego dania jest to, że wszystko wkładamy do piekarnika i przez 1,5 godziny mamy wolne. Nam zastaje tylko wyłożenie na talerze dania. Przygotowanie to
AZgotuj!Idealne brownie musi być mocno czekoladowe, wilgotne i oczywiście słodkie. A jeśli jest zrobione z naturalnych składników, to nie ma już wymówki, żeby go sobie odmawiać
Lamarida.plZupa z kurkami i warzywami, z kilkoma plasterkami wędzonego boczku, zabielana słodką śmietanką. Pyszna i pożywna. Dla nas obowiązkowo ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Polecam również inne
Moja DelicjaTak czasami się zastanawiam: czy wypada na blogu o zdrowym stylu życia pokazywać mięso.. Niemniej staram się by było ono dobrej jakości, przede wszystkim z
MODA NA BIOTa genialna w smaku zapiekanka ziemniaczana z cukinią powstała w zeszły weekend przypadkowo, a stało się to za sprawą deszczu. Byłam u mojej mamy na wsi
Cooking for EmilyTen tydzień niestety pokazał mi, że czas przestać udawać, że jesieni w tym roku nie będzie. Upały nas rozpieszczały bardzo długo ale ostatni deszczowy weekend i
Cooking for EmilySierpień i wrzesień to u mnie czas, kiedy właściwie na okrągło robię sos z pieczonych pomidorów i w ten sposób przerabiam wszelkie nadwyżki pięknych, słodkich, dojrzałych
Cooking for EmilyKokosowy pudding chia z przesmażonymi śliwkami z cynamonem…zawsze jestem zachwycona jak takie pyszne rzeczy okazują się być jednocześnie bardzo proste i szybkie w wykonaniu
Cooking for EmilyPlacki z kiszonej kapusty, czyli fuczki to danie bardzo popularne w Bieszczadach. Najważniejszym składnikiem jest oczywiście domowa kapusta kiszona, do której w oryginalnej wersji dodaje się
Ola la LCHFPyszne, lekko kremowe latte z korzeniem maca zaliczanego do superfoods. Zawiera dużą ilość witaminy B3, bogata w białko. Polecana przy wysiłku fizycznym. proszek maca - 1 łyżeczka
AZgotuj!Łosoś pod ziołowo-porową pierzynką to jeden z ulubionych sposobów na przyrządzenie tej ryby, ponieważ jest soczysta, delikatna i bardzo aromatyczna. Kiedyś trafiłam na podobny przepis
Ola la LCHF