M ięsna zupa, sycąca i pełna warzyw. Dobra w porze obiadowej i na kolację. Robię taką w wersji wegańskiej. Zamiast mięsa dodaję zieloną soczewicę
AZgotuj!Omlet z papryczkami padron – pyszny pomysł na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się też na obiad, podany w towarzystwie ziemniaków i surówki. Papryczki padron – jedliście już
Dorota SmakujeW końcu udało mi się zdobyć rabarbar, zapraszam więc na lekki orzeźwiający serniczek z rabarbarem i galaretką. Ciasto jest bardzo proste do zrobienia i idealnie smakuje
Healthy food explorerD eser kokosowy do którego użyłam kokosowego jogurtu i kiwi.Użyjcie własnych składników i cieszcie pysznym deserem. Co jeszcze wchodzi w jego skład: 3 łyżki
AZgotuj!Kluski śląskie z podagrycznikiem Lubicie kluski śląskie? Moja rodzina przepada za ich smakiem a ja lubię je, za ich prostotę przygotowania, minimalizm składników i praktyczność – są
Dorota SmakujeCzy są tutaj fajni murzynka? Zapewne tak! Przedstawiam mocno czekoladowego murzynka z dodatkiem banana i nasion Chia. Składniki: 2 jaja 40g erytrytolu 10g oleju kokosowego 50g
Truskawkowa FiestaRisotto robi się szybko. Potrzeba zaledwie 20 minut. Zaczynam od przygotowania wszystkich składników. Dziś zamiast parmezanu użyłam polski ser długodojrzewajacy... i jest lepszy;) Dla 2
AZgotuj!Zupa marokańska Mam dziś dla was propozycję na kolejną pyszną zupę. Zupy uwielbiamy. Codziennie jemy ją na lunch po południu. Już niewielki talerz syci, dostarcza energii
Dorota SmakujeSzparagi z ryżem – danie jednogarnkowe – sycące, proste, super smaczne. Warto je przygotować póki trwa sezon na szparagi. Wolicie ryż czy kaszę? Co dobrego robiliście
Dorota Smakuje