Jeśli preferujecie zdrową kuchnię bez glutenu, pozbawioną rafinowanego cukru, a jednocześnie cenicie prostotę i szybkość przygotowania, to ten przepis stworzyłam specjalnie dla Was. Zdrowe muffiny na
Moja DelicjaProsta sałatka z czerwonej fasoli z dodatkiem pomidora, czerwonej cebuli, kaszy jaglanej, natki pietruszki i bazylii. Zdrowa i wartościowa sałatka wegetariańska. Idealna do pracy, szkoły (można
Moja DelicjaSos z dojrzałych śliwek i świeżych żurawin z miodem i odrobiną soku z cytryny , idealny do dań z kaczką , ale również świetnie smakuje np. jako dodatek
Moja DelicjaZapraszam na serniczki z figą. Robi się szybciej niż przypuszczałam. Już widziałam ten poświęcony czas 😉. Praca nad nimi jednak poszła szybko. Składniki w
AZgotuj!J eśli lubicie buraki ta sałatka będzie Wam bardzo smakować. 6 średnich buraków po łyżeczce kuminu i kolendry 1/2 łyżeczki cynamonu 2 - 3 łyżki oliwy
AZgotuj!U wielbiam szarlotkę z budyniem, ale nie ZAWSZE chce mi się piec ;). Tą w słoiczku nie tylko szybko się robi, ale można zabrać ze sobą do
AZgotuj!C zęsto robię naleśniki gryczane. Uwielbiam ich "koronkową" strukturę. Kojarzą mi się z serwetkami dzierganymi na szydełku. Mama zrobiła smażone jabłka i dostałam cztery słoiki. Prawdziwe
AZgotuj!J esienne smoothie choć bardziej deser z pieczonego buraka i pieczonego jabłka, doprawiony cynamonem i anyżem z chipsami z jabłek 🍎 To smoothie lub jak kto
AZgotuj!Smaczna jesienna zupa z dyni, z dodatkiem ziemniaków i cebuli. Łatwo się ją robi – do przygotowania wystarczy jedynie kilka prostych składników. Jest zdrowa, pożywna, a
Kulinarny S.O.S.Wrzesień od kiedy twoje dziecko kończy 6-7 lat już nie wygląda tak samo jak wcześniej. Co roku trzeba przechodzić egzamin z logistyki i organizacji. Wszystko
Cooking for EmilyTeraz z końcem lata warzywa są najsmaczniejsze. Jędrne, kolorowe, pełne witamin. Kupiłam dorodne ziemniaki, które wspaniale nadawały się na placki. Do nich przygotowałam gulasz warzywny
AZgotuj!Kruche babeczki z jabłkami – sezon szarlotkowy ogłaszam za otwarty ! Jesień… zbliża się wielkimi krokami. Dni zaczną się robić coraz krótsze i chłodniejsze, a wieczory
Marcepanowa kuchniaSałatka z kiszonym patisonem: roszponka jajko ugotowane na twardo patison kiszony 2-3 łyżki kukurydzy Dressing: łyżeczka musztardy 2-3 łyżki oliwy 2 łyżki wody
AZgotuj!Makaron kukurydziany ze szpinakiem💚 oliwą z oliwek, skórką z cytryny, skropione jej sokiem z pestkami dyni które robią dziś za parmezan. 1/2 opakowania szpinaku baby
AZgotuj!