100g/ 83 kcal, tłuszcz – 3,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,8g, węglowodany – 13g w tym cukry – 7,1g, białko – 0,7g, sól – 0,01g Informacje dodatkowe: produkt bezglutenowy, wegański. Sklep: Lidl Cena: 5,99 zł Nasza opinia Smak: Jogurty mają dość zwartą ale nieco galaretową konsystencję, charakterystyczną dla jogurtów na bazie miąższu z kokosa. W obu wersjach widać
Candy PandasZnakomite ciasto, bardzo truskawkowe, lekkie i orzeźwiające. Dodatkowo jest ono bezglutenowe, a wykonanie nie zajmuje wiele czasu. Ciasto bardzo efektowanie prezentuje się na talerzu, więc śmiało można je zrobić na jakąś letnią imprezę. Do zrobienia kremu użyłam serka mascarpone, który bardzo lubię, ale można je bardziej odchudzić i użyć np. jogurtu greckiego. Bardzo polecam. Składniki (tortownica o średnicy
Healthy food explorermiedzi i cynku. Zawarta w niej rutyna działa przeciwzapalnie, obniża też ciśnienie krwi. Polecane są osobom na diecie wegańskiej, zagrożonym cukrzycą, nadciśnieniowcom i osobom z problemami układu krążenia. Są bezglutenowe i smaczniejsze od kaszy. Najlepiej z gryki niepalonej. Unikajmy tych z dodatkiem mąki gryczanej, cukru, soli, syropu glukozowo-fruktozowego i sztucznych aromatów. Artykuł Jakie płatki wybrać? Owsiane, gryczane, inne? pochodzi
ProstePesto.plOceń ten przepis Pyszna i pożywna sałatka brokułowa z tuńczykiem to bardzo prosty i szybki do przygotowania posiłek, który gości w moim jadłospisie redukcyjnym. Jest nie
Ola la LCHFuwzględnieniem wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Łatwo jest wybrać plan żywieniowy, który odpowiada naszym indywidualnym potrzebom żywieniowym. W ofercie znajdują się różne diety pudełkowe, w tym diety dla sportowców, bezglutenowe, niskokaloryczne, niskowęglowodanowe i wegańskie. Jak otworzyć firmę oferującą catering dietetyczny? Aby rozpocząć działalność w zakresie cateringu dietetycznego, trzeba najpierw kupić wyposażenie do kuchni. Oprócz podstawowego sprzętu, takiego jak lodówka, kuchenka
Via GustoDzisiaj mam dla Was kolorowe, zdrowe, wegańskie i bezglutenowe danie, którego przygotowanie wymaga nieco czasu, choć jest zupełnie proste. Te pulpeciki z kalafiora, czerwonej soczewicy i komosy ryżowej, podane z sosem pomidorowym i wybraną przez Was surówką na pewno przypadną do gustu weganom i wegetarianom, a innych przekona do kuchni roślinnej. Gorąco polecam! Przygotowanie: 30 min. Gotowanie i pieczenie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSkładniki: 1 łyżka z lekką górką budyniu czekoladowego bez cukru 1 szklanka mleka (można użyć roślinnego) + niewielka ilość do rozrobienia budyniu 5 pełnych łyżek płatków owsianych dodatkowo: bezglutenowe crunchy 4 ziarna z truskawkami, listki świeżej mięty, plaster cytryny w syropie opcjonalnie coś do posłodzenia np. miód Przygotowanie: Do garnuszka wlewamy mleko i wsypujemy płatki owsiane. W szklaneczce rozrabiamy budyń
Słodkie okruszkiCały sekret naleśników keto tkwi w mące, która nie może być węglowodanowa tylko w grupie neutralnej lub białkowej. Do tej grupy zalicza się mąka migdałowa. Dodatkowo nasze naleśniki będą bezglutenowe. Naleśniki, to uniwersalne danie, które może być na śniadanie, obiad i kolację. 👉Jak zrobić naleśniki z mąki migdałowej❓ Trzeba odrobinę cierpliwości
Dieta Rozdzielna i Zdrowieniskowęglowodanowa. Ja z racji swoich jednostek chorobowych ograniczam jedzenie węglowodanów i moje śniadania, jak i większość pozostałych posiłków, wyglądają właśnie tak. Przepis na omlet możesz wykonać w wersji bezglutenowej używając mąki kukurydzianej, lub w ogóle pomijając mąkę w tym przepisie. W zależności od wartości kalorycznej posiłku, jaką masz ustaloną w swojej diecie, możesz wybrać mozzarellą light lub normalną. Bardzo
SMYKWKUCHNIzrobienia, odżywcze i pożywne placki z mąki z ciecierzycy są idealne na obiad, śniadanie czy kolację. Można je zapakować w pudełko do pracy, szkoły czy na uczelnię. Danie bezglutenowe, idealne w diecie bez glutenu. Polecam gorąco. Cheela - placki z mąki z ciecierzycy. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekolejne słodkości, tym razem znane i lubiane ciasto pleśniak, ale w wersji bardziej fit. Zrobione z mąką orkiszową i kukurydzianą, ale można też zrobić je w wersji całkiem bezglutenowej i użyć np. mąki gryczanej. Ciasto robiłam w małej formie, więc jeśli chcemy, żeby było większe to polecam podwoić ilość składników. Składniki (forma
Healthy food explorerwyłóż ciastem foremkę do tarty i nakłuj widelcem w kilku miejscach. Gotowy spód włóż do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni, funkcja góra-dół, i piecz przez około 20 minut. Bezglutenowy spód do tarty po pieczeniu W tym czasie przygotuj krem. Do garnuszka wlej mleczko kokosowe, zarówno gęstą jak i płynną część. Dodaj daktyle oraz kakao. Całość gotuj przez około
Natka PietruszkiOceń ten przepis Przepis na halloumi w sosie paprykowym powstał przez przypadek, gdy pewnego dnia zabrakło nam w domu jajek. Miałam już przygotowany wcześniej sos na
Ola la LCHF