Jeśli posmakowało Wam moje miętowe brownie ( przepis ) albo po prostu lubicie połączenie orzeźwiającej mięty z czekoladą musicie zrobić ten deser. Potrzebujemy tylko kilka składników i
Bon appetit mon amieŚnieżny puch opanował internet, a że sezon mamy póki co truskawkowy ja przygotowałam go w wersji truskawkowej tym razem. Do niedzielnej kawki jak znalazł. Składniki: 1
Z Majeczką w kuchniTruskawkowe szaleństwo trwa więc szaleję i ja. Stworzyłam kolejny truskawkowy serniczek. Do masy serowej dodałam białą czekoladę, która ją osłodziła i nadała kremowej konsystencji. To zdecydowanie
Monia miesza i gotujePosypać startym żółtym serem - jeśli ktoś życzy sobie bardziej serowego smaku, można podwoić tu ilość żółtego sera . Wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika - środkowy poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Piec ok. 25 minut minut, aż ser z wierzchu apetycznie się zarumieni. Zapiekankę podawać gorącą prosto na stół w naczyniu w którym się piekła. Błyskawiczny i mało skomplikowany
Grunt to przepis!Sezon truskawkowy w pełni, więc truskawkowe szaleństwo czas zacząć :) Dzisiaj proponoję sernik na bazie waniliowych serków homogenizowanych, wepełniony mnóstwem owoców i pokryty puszystym musem truskawkowym. Składniki
Świat CiastaKochani, sezon na truskawki już się zaczął. U nas też truskawkowo się zrobiło. Dzisiejsza propozycja deseru jest od Agnieszki. Lekki torcik, który idealnie wpasuje się w
Kuchnia smakówSłyszałam od wielu osób, że blok czekoladowy, to smak ich dzieciństwa. Ja mam inne wspomnienia, ale mimo to, postanowiłam zrobić taki blok dla rodziny. Bardzo nam
Cakes By KejtPomysł na tą tartę podpatrzyłam na stronie Ani Starmach. Znalazłam tam mnóstwo pysznych przepisów, jednak ten urzekł mnie najbardziej. Troszkę go zmieniłam, mój rabarbar też nie
Cakes By KejtGości na moim stole, zawsze gdy pojawiają się sezonowe owoce Składniki 1 kg sera 200 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3
czarrna od kuchniO cenionych właściwościach nasion chia czyli szałwi hiszpańskiej słyszał już zapewne każdy. postanowiłam i ja przekonać się i wypróbować tych koktajli. Zrobiłam raz...i przepadłam. Rewelacyjny
Z Majeczką w kuchniliście ładnie odchodziły i były giętkie. W liście kapusty nakładamy farsz i zawijamy gołąbki. Gołąbki układamy w dużej brytfance, zalewamy bulionem i przykrywamy liśćmi kapusty (bez przykrywki). Pieczemy w przez 1 godzinę w 180 C. Gotowe gołąbki podajemy z sosem grzybowym. Smacznego
Niezły MłynekPuszyste, miękkie prawie jak racuchy tylko z gofrownicy. Pomimo, że lubimy chrupiące te także znalazły uznanie. Wymagają nieco nakładu pracy, ale efekt jest niesamowity. Najlepsze
Niebieski kubek z kawaPyszna tarta jaglano-truskawkowa na spodzie z mielonych biszkoptów - kolejny udany eksperyment, tzn. efekt połączenia składników, które miałam pod ręką. Po produkcji likieru truskawkowego (niebawem przepis
Domowa Cookierenka AgiPogoda iście letnia, słoneczko pięknie grzeje, wiaterek czasem delikatnie chłodzi...Tylko zimny napój i hamak pod gruszą...I właśnie tak zamierzam spędzić ten weekend, a Wam
Z Majeczką w kuchniSłodki deser dla małych i dużych łasuchów. Połączenie herbatników z masą krówkową i kokosem. Gdyby nie czas oczekiwania aż warstwy się odpowiednio schłodzą, byłby naprawdę błyskawiczny
Kuchnia w czekoladzie