Skromnie wyglądają, ale są pyszne. Polecam szybki sposób na coś słodkiego - czyli wafelki :) Tym razem zrobiłam masę z chałwą waniliową. Przepis znalazłam w jakiejś gazecie. Tylko
Kuchnia domowa AniPopularne ciasto, tym razem w wersji z czekoladą. Pychotka! Składniki: 1/2 kg sera do sernika 2 galaretki pomarańczowe 3 łyżki cukru pudru 400 ml gorącej wody
Z Majeczką w kuchniZdrowy krem rafaello z fasoli jest zbliżony w smaku do obtoczonych w kokosie znanych pralinek, nie jest on jednak tak słodki. Krem jest puszysty, lekki i
Kuchcik gotujeCiasto to spostrzegłam u Marzenki i tak mi się spodobała prostota jego wykonania, że postanowiłam je zrobić, oczywiście delikatnie je zmodyfikowałam gdyż zamiast kawy inki użyłam
Gotowanie...to proste !Mamy sezon na jagódki więc nie może zabraknąć jagodowego sernika na zimno. Sernik bardzo ciekawie się prezentuje bo jagody są doskonałym barwnikiem. składniki: 1 kg zmielonego
Monia miesza i gotujeSmaczny, słodki smakołyk, do samodzielnego jedzenia lub w połączeniu z innymi ulubionymi dodatkami. Krem nie zawiera cukru, słodyczy nadają mu daktyle. Idealny deserek dla osób dbających
Kuchcik gotujemasłem. Oprószyłam pozostałym cynamonem, a na koniec posypałam brązowym cukrem. Naczynie wstawiłam do piekarnika pod przykryciem na 30 minut. Kolejne 15 minut ryż piekłam już bez przykrycia, żeby cukier po przypieczeniu utworzył chrupiącą skórkę. Tak zapiekany ryż podany z kleksem śmietany albo gęstym jogurtem smakuje zawsze. Można zjeść na kolację, na obiad
Kuchnia u KrysiNa dworze zimno i leje, ale u nas atmosfera przed wyjazdem mocno gorąca ;-) okazało się, że starsza córka potrzebuje jeszcze kilku rzeczy, których nie ma, a
Czary - gary w kuchniSkładniki: 1 szklanka orzechów włoskich 1/2 kostki masła 1 szklanka mleka w proszku 3-4 łyżki syropu klonowego 1 łyżka soku z cytryny opcjonalnie wiórki kokosowe
czarrna od kuchnikamionki, lekko płuczemy, układamy na ruszcie ( zapewni to dostęp powietrza z każdej strony) i wstawiamy je do piekarnika, nagrzanego do 75-80 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso (bez przykrycia), przez 160 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim mięso do wystygnięcia, następnie przenosimy je na kilka godzin w chłodne miejsce i gotowe. Nasze boczki kroimy w cienkie
Miód i pieprzGrysik to mój przysmak z dzieciństwa. Ostatnio bardzo rzadko go sobie przygotowywałam- tak, tak, lubię zjeść sobie takiego gęstego grysiku z konfiturą ;)))) Od kilku dni
Smakołyki Asiłatwy w przygotowaniu sernik, który zrobiłam na swoje imieniny SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka: 20x28 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1
słodki bratekDelikatny, puszysty serniczek na zimno w sam raz na upalne dni ;) szybki i prosty przepis, a uraduje nie jedno podniebienie ;) Lekka pianka wręcz rozpływa się w
Kulinarna (nie)codziennośćKilka ostatnich dni spędziłam z dala od kuchni. Dobrze jest wyrwać się na par ę dni z domu, bo nawet jeśli pogoda nie sprzyja można oderwać
Bon appetit mon amieOd kilku miesięcy jest to bardzo popularne ciasto, którego różne wersje krążą po internecie. Ten przepis znalazłam na stronie "Słodko-słony świat Ilony". O razu mi
Smakołyki Asi