Sernik na zimno z mascarpone i malinami. Inspiracja: Cukiernia Lidla. Składniki Spód: Ciasteczka owsiane z orzechami (np. Bonitki) ; 300g Masło 100g Masa serowa: Żelatyna 15g Woda
Kulinarne PrzebojeMówię Wam! Niebo w gębie! Sernik cytrynowo-bananowy z borówkami – normalnie się w nim zakochałam. Najlepszy efekt uzyska się używająć bardzo dojrzałych bananów, które nadają
Kulinarne PrzebojePianka wiśniowo-cytrynowa – Pyszna pianka z mleka skondensowanego, rozpływająca się w ustach <3 Pianka wiśniowo-cytrynowa – Składniki: Galaretka wiśniowa – 1 opak. Galaretka
Kulinarne PrzebojeMega prosty sernik kolorowy, czyli sernik na zimno z galaretek. Przepis na okrągłą blaszkę o średnicy 22cm. Składniki: 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka brzoskwiniowa 1
Kulinarne PrzebojeTa tarta chodziła już za mną dość długo, ale kiedy w końcu się pojawiły maliny to wzięłam się do roboty. Długo też polowałam na nową formę
Gotuj z AgnesSkładniki: - 400 g podłużnych biszkoptów - 330 ml śmietanki 30% - 250 g mascarpone - 1/2 szklanki cukru pudru (lub mniej, w zależności jak słodkie desery lubicie) - łyżka żelatyny
Cook&LoveCzas Przygotowania : 10 min Czas Pieczenia : 1 h Gotowe w : 1:10 h Cukinię marynujemy albo kisimy, a dlaczego by nie upiec ciasta? Ja
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisySkładniki: 600 g jeżyn 1 cukier waniliowy 4 łyżki żelatyny 2 szklanki płatków owsianych 2 banany 2 łyżki miodu 800 g jogurtu naturalnego (2 duże kubeczki
czarrna od kuchniPanna cotta na maślance z czekodżemem 😍 Między innymi to dziś ją stworzyłam. Kto się skusi? Jest #FIT 😁 Składniki na 3 porcje: 500 ml maślanki 50 ml
CzarnawisienkaTen sernik na zimno to mocno owocowe mistrzostwo świata! A owocowy zamek, bo takie było życzenie dzieci. Challenge accepted 😉 ale nie
Kolorowy Przepisowniksięgać do wysokości ok. 2,5 cm formy z ciastem). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (pieczenie góra – dół, bez włączonego termoobiegu) na najniższą półkę. Pieczemy 18 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 160°C i pieczemy kolejne 15 minut. Wyłączamy piekarnik i pozwalamy ciastu dojść przez 30 minut (w zamkniętym piekarniku). Następnie pozostawiamy drzwiczki otwarte przez(...)minut. Może to trochę skomplikowane, ale skorzystałam z rady zawartej w komentarzach i powiem, że to działa. Ciasto natychmiast wyjmujemy na talerz, usuwamy papier do pieczenia, następnie odwracamy ciasto i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Wstawiamy do lodówki na min. 2 – 3 godziny, a najlepiej na noc. Na masę rozpuszczamy 2 galaretki w 240 ml wrzątku. Ostudzone, ale jeszcze płynne
mojewypiekiinietylkoWafelki są zawsze u nas mile widziane. Dzieciaki je uwielbiają! Na Święta moja mama też robi wafla. Nawet najbardziej wyszukane ciasto nie będzie tak chętnie jedzone
Kuchnia domowa AniKuleczki a'la rafaello z sera białego z dodatkiem wiórek kokosowych oraz świeżych malin. Pyszne domowe pralinki - tylko 6 składników! Są tak kremowe i delikatne
Kuchnia MagdaLenyGorąco więc na deser sernik na zimno jest w sam raz. Na blogu duży wybór i można robić co rusz inny korzystając z sezonowych owoców. Tym
Monia miesza i gotuje