Tym razem przepis na półkule cytrynowe z bezą szwajcarską! 😀 Masa cytrynowa jest niezwykle delikatna i rozpływająca się w ustach dzięki dużemu dodatkowi masła, a cały deser
AleTorcikdrożdżówka. Dobre ciasto drożdżowe jest pyszne, chętnie po nie sięgamy i zjadamy z powidłami, miodem, z mlekiem, herbatą i do kawusi. Dodajemy do niego owoce każdej maści lub pieczemy bez nich. I zawsze jest to ciasto ekstra. Potrzebujemy
Tylko pysznieserka białego naturalnego, homogenizowany lub mascarpone 200 ml kremówki 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości ciepłej wody 3-4 łyżki … Czytaj dalej Ciasto bez pieczenia
gotuj ze mnąNa pewno kojarzycie zdrową wersję brownie bez mąki z czerwonej fasoli. U mnie znajduje się w czołówce zdrowych słodkości bez cukru;) Mam dla Was
HealthyCreationsSerniczek na zimno z kiwi oraz galaretką cytrynowy, bez pieczenia, szybko i łatwo się przygotowuje. Delikatnie kwaskowy orzeźwiający idealny na lato. Do przygotowania kremu posłużył mi przepis z ciasta Łabędzi puch SKŁADNIKI 100 – 120g biszkoptów okrągłych 100 – 120g biszkoptów podłużnych Masa jogurtowa 600 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 2 kiwi 2 galaretki kiwi Krem
RAROSSAprzepyszne, ciężkie, pachnie niesamowicie białą czekoladą, a dzięki jego zwartej strukturze ciasto bardzo dobrze się kroi. Przepisy na ciasta: Rolada z bitą śmietaną Kruche ciasto z owocami Jabłecznik bez pieczenia Ciasto drożdżowe Keks z bakaliami Sernik gotowany to "masa" do przełożenia mojego ciasta. Jasne brownie przełożone sernikiem gotowanym to sztos! Często, kiedy mam ochotę na sernik
MamaOskarkajajka, kako, cynamon, proszek do pieczenia, ksylitol oraz olej kokosowy , całość dokładnie blędujemy na gładką masę około 5-6 minut ciasto przekładamy do formy keksowej (ja użyłam jednorazowej aluminiowej) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 45-50 minut do suchego patyczka gotowe można polać polewą czekoladowa ja tym razem piekłam bez niej. Źródło: https://zdrowejestczadowe.pl/ciasto-czekoladowe-z-czerwonej-fasoli-brownie-z-pyszna-fit-polewa/
Słodkie zapomnieniePyszne delikatne i kremowe ciacho bez pieczenia- na zimno czyli idealne na ciepłe dni,zrobiłam je na święta-pychotka,zdjęcia zrobione na szybko bo znikało błyskawicznie-polecam Przepis zaczerpnęłam ze strony "kulinarne przeboje" Składniki: na spód: 300 g herbatników maślanych 350 g kremu czekoladowo-orzechowego(nutella) na krem serowy: 300g sera sernikowego 500 ml śmietanki
Swojskie jedzonkoPyszne delikatne i kremowe ciacho bez pieczenia- na zimno czyli idealne na ciepłe dni,zrobiłam je na święta-pychotka,zdjęcia zrobione na szybko bo znikało błyskawicznie-polecam Przepis zaczerpnęłam ze strony "kulinarne przeboje" Składniki: na spód: 300 g herbatników maślanych 350 g kremu czekoladowo-orzechowego(nutella) na krem serowy: 300g sera sernikowego 500 ml śmietanki
Swojskie jedzonkoBudyń z kaszy jaglanej to jeden z moich ulubionych pomysłów na zdrowy deser, a nawet posiłek śniadaniowy czy kolacyjny. Kaszę jaglaną pozyskuje się z ziaren prosa
Zdrowie na języku :PUwielbiam chaczapuri i kiedy nie mam czasu na długie wyrabianie ciasta, zawsze sięgam po ten prosty przepis na ekspresowe chaczapuri. Spróbujcie raz, a z pewnością pokochacie
Smaki ArminePrzychodzę dziś do Was z przepisem na tofurnik z mango Znacie mnie, wiecie, że do weganizmu mi raczej daleko, ale to nie zmienia faktu, że coraz
365 dni dookoła kuchnioknem robi się coraz cieplej, więc u mnie powoli zaczyna się sezon na ciasta bez pieczenia. W tym roku zaczynam maj z sernikiem w roli głównej. I nie jest to byle jaki sernik, tylko sernik kokosowy Bounty. Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam wszystko co kokosowe, czy to na słodko czy na wytrawnie. Sernik Bounty jest delikatny
Kulinarne przygody GatityPrzepis idealny dla uczulonych na gluten czy laktozę. czy całkiem idealny dla alergików to już sprawa dyskusyjna, bo jednak są tu alergeny w postaci kakao i
Mania Wypiekaniacytrynie, podlany miodem i winem Propozycja świątecznego obiadu i nie tylko, unikatowy zakup - kogucik żółty , upieczony, aromatyczny, przepyszny z chrupiącą skórką, pachnący ziołami, masłem i cytryną, podlany w trakcie pieczenia miodem i winem tworzy danie godne uroczystego obiadu czy też kolacji. Kogut może być naturalnie zastąpiony innym drobiem i najlepiej z wolnego i ekologicznego chowu. Jest to moje autorskie(...)spiąć wykałaczkami. Oprószyć z zewnątrz przyprawami, obłożyć plastrami masła, ułożyć kawałki cytryny oraz szalotki z ziołami i czosnkiem. Piec w 200 stopniach około 40 minut pod przykryciem, po czym podlać miodem zrumienionego kogucika oraz winem. Kolejne 40 minut piec bez przykrycia w temperaturze 160 stopni i pilnować, aby kogut był ładnie zrumieniony i upieczony. Życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt
Wino Francja Kuchnia