bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:258/3453)

ciasto a la kinder country – bez pieczenia 5876

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 160 g herbatników kakaowych 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady białej ok. 120 – 160 g

Domowy Smak Jedzenia
Lekki sernik owocowo czekoladowy 149

Ten serniczek to taka lekka bajka, w której chrupiące płatki owsiane romansują z gorzką czekoladą głęboko schowane pod delikatna pianką jogurtowo serową spowitą w frużelinie czereśniowo

Cynamonowe szczęście
Sok z czarnego bzu 175

Taki sok w spiżarni to skarb. Jeśli jeszcze nigdy go nie robiliście to najwyższy czas go zrobić. Czarny bez jeszcze jest na krzaczkach, śpieszcie się

Ala piecze i gotuje
Razowy soda bread z ziarnami, bez drożdży (Soda bread integrale con semi, senza lievito) 114

pewno słyszeliście o słynnym irlandzkim chlebku na sodzie "soda bread", pieczonym bez dodatku drożdży, szybkim w przygotowaniu  i niezwykle smacznym.  Jeżeli macie ochotę na nieskomplikowany chleb,  polecam Wam mój dzisiejszy przepis;)  Do przygotowania chleba wykorzystałam m ą k ę  razow ą  i dodatek ziaren: sezamu, pestki dyni oraz(...)aggiungete i semi e impastate per altri 5 minuti. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Ciasto przekładamy do prostokątnej formy o wymiarach (32 x 13 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta delikatnie wyrównujemy i nacinamy. Chleb pieczemy ok. 30-35 minut. **** Riscaldate il forno a 180 gradi. Distribuite l'impasto in uno stampo rettangolare

La grande e la piccola cuoca
Sernik na zimno z truskawkami 417

wszyscy natomiast wiedzą, że jeszcze bardziej nie potrafię piec. Ciasto droźdżowe zawsze będzie miało zakalec, a dwukolorowe marmurki w moich rękach staną się murzynkami. Tak się akurat złożyło, że wczoraj był Dzień Ojca, a mój Tato lubi sernik - to była motywacja do tego, by sprawdzić, czy ciast bez pieczenia też nie potrafię robić :D Gotowy efekt nie wygląda(...)może oszałamiająco (ale Tata stwierdził, że liczy się gest), na pewno nie przypomina ciacha z przepisu , którym się posiłkowałam, jego wykonanie nie obyło się bez przygód, ale wyszło smacznie i w sumie dość prosto :) Składniki: - kilkanaście biszkoptów - 250 ml śmietany 30% - 4 łyżki cukru pudru - 4 waniliowe serki homogenizowane (150 g każdy) - 15 g żelatyny rozpuszczonej w odrobinie wrzątku

Kulinarne zapędy Kokosa
Pierniczki z mąki żytniej. Przedwojenny przepis na fit pierniki! 98

żytnie pierniki bez tłuszczu, jajek i cukru Dziś polecam przedwojenny przepis na fit pierniczki z mąki żytniej . Po pierwsze te żytnie pierniki zawierają mąki pszennej, a dodatkowo są pieczone bez dodatku białego cukru, tłuszczu i jajek. Do tego wspaniale smakują i mogą być jedzone przez kilka miesięcy po świętach. Żytnie pierniki można też znaleźć w przepisach(...)następnie rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm. Wycinamy pierniczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nasz żytnie pierniczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10-15 minut. Pierniczki są bardzo zwarte i praktycznie zmieniają kształtu w trakcie pieczenia. Upieczone ciastka studzimy na desce lub kratce. Żytnie pierniczki po upieczeniu są dość twarde więc

Gotujemy i jemy
Pierniczki z mąki żytniej. Przedwojenny przepis na fit pierniki! 186

żytnie pierniki bez tłuszczu, jajek i cukru Dziś polecam przedwojenny przepis na fit pierniczki z mąki żytniej . Po pierwsze te żytnie pierniki zawierają mąki pszennej, a dodatkowo są pieczone bez dodatku białego cukru, tłuszczu i jajek. Do tego wspaniale smakują i mogą być jedzone przez kilka miesięcy po świętach. Żytnie pierniki można też znaleźć w przepisach(...)następnie rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm. Wycinamy pierniczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nasz żytnie pierniczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10-15 minut. Pierniczki są bardzo zwarte i praktycznie zmieniają kształtu w trakcie pieczenia. Upieczone ciastka studzimy na desce lub kratce. Żytnie pierniczki po upieczeniu są dość twarde więc

Korniszonki
Pierś kurczaka w pesto z suszonymi pomidorami i mozzarellą 72

Mozzarellę wyjąć z płynu i pokroić w plastry. W nacięcia na piersi włożyć plasterek mozzarelli i kawałek suszonego pomidora z oliwy. Tak przygotowane piersi włożyć do żaroodpornego naczynia i piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C 15 minut. Następnie temperaturę zwiększyć do 200 stopni C i piec kolejne 15 minut, aż mozzarella się roztopi i delikatnie

Kuchcik gotuje
Wielkanocna migdałowa babka bezglutenowa 127

migdałów bez skórek 4 kopiate łyżki mąki jaglanej* 7-8 łyżek cukru brązowego nierafinowanego 150 g roztopionego masła (lub oleju kokosowego) 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów 1/2 łyżeczki olejku migdałowego 1 łyżka startej skórki z cytryny Przygotowanie: Migdały mielimy. Do miksera wlewamy masło, dodajemy żółtka, cukier i miksujemy. Następnie dodajemy migdały, mąkę, proszek(...)cytryny. Ponownie miksujemy. Ubijamy białka na sztywną pianę i stopniowo dodajemy do masy, delikatnie mieszając łyżką. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni. Ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy 45-50 minut. Smacznego! * mąkę jaglaną można zastąpić mieszanki kukurydzianej, ziemniaczanej i ryżowej Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
NAJLEPSZY WEGAŃSKI TORT 173

zrezygnowałam z pieczenia tortów na długi czas. Przerzuciłam się na ciasta surowe, które zawsze się udawały. Jednak na ważne uroczystości fajnie zjeść tradycyjny tort z pieczonymi biszkoptami. Właśnie taki uczyniłam na urodziny córki. Może nie nazwę go tradycyjnym,  bo brak w nim tradycyjnych jajek i mleka, ale zatytułuję go moim NAJLEPSZYM WEGAŃSKIM TORTEM. Takim bez wątpienia(...)Biszkopt: 2 szklanki mąki z samopszy*, 1 1/2 szklanki mąki z płaskurki*, 1/2 szklanki kakao lub karobu, 1/2 szklanki cukru kokosowego, 2 łyżeczki sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutaminianu, 2 szklanki wody, 3 łyżki octu jabłkowego, 3/4 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego, 1/3 szklanki melasy karobowej. Masa kokosowa: 3 szklanki płatków lub wiórków kokosowych zmielonych na pył

Jeść, by żyć w zdrowiu
Gofry daktylowe (bez glutenu) 122

Zapraszam na pyszne gofry bez glutenu. Bazą gofrów jest krem daktylowy Daktynella z jabłkiem, który dodaje im zdrowej słodkości. Do tego pasta waniliowa dla aromatu, kilka innych składników i mamy smaczne gofry idealne na śniadanie. Takie gofry(...)wersji fit. Polecam Składniki: 140 g kremu daktylowego z jabłkiem Daktynella 1 jajko 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 szkl mleka 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 3/4 szkl mąki kukurydzianej Przygotowanie: Do miski przekładamy krem daktylowy, jajko, pastę waniliową, oliwę i mleko oraz miksujemy na gładką masę. Następnie dosypujemy proszek do pieczenia

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Maślane ciasteczka świąteczne 399

napojów *** *** Gotowe ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia *** *** Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 15 minut- aż się ładnie zrumienią *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Rolada bezowa z mascarpone 380

także nie przestając ubijać. Przekładamy białka na przygotowaną blachę i wyrównujemy. Od razu wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 25-30 minut. Beza powinna ładnie urosnąć i zarumienić się na górze. Upieczoną bezę wyjmujemy pociągając za brzegi papieru do pieczenia. Na blacie rozkładamy czysty arkusz papieru do pieczenia (lub folii aluminiowej) wielkości blachy. Wykładamy na niego gorącą bezę(...)góry dnem wraz z papierem (tak, aby chrupiąca część znalazła się na nowym papierze, a na górze została beza z przyczepionym papierem na którym piekliśmy). Zrywamy górny papier i odstawiamy bezę do całkowitego ostudzenia. W tym czasie ubijamy śmietanę na sztywno wraz z cukrem pudrem. W drugiej misce rozcieramy łyżką mascarpone. Dodajemy po łyżce ubitej śmietany do serka (nie odwrotnie

Poezja smaku
Rafaello – ciasto bez pieczenia 59371

nastepnym wpisie. Moje Rafaello, nie jest mulące, bo mu odjęłam cukru.Dobrze jest go zrobić o cały dzień przed podaniem, by poleżał sobie w lodówce, a smak tego ciasta bez pieczenia to jest rewelacyjny na trzeci dzień właściwie. Ja go robiłam w ...kilka minut ,poza czasem chłodzenia budyniu. SKŁADNIKI: ½ l mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 łyżka(...)zgęstnieje.   Do tak ugotowanego budyniu (ciepłego), dodać masło i dokładnie zmiksować. Na końcu wlać likier i wsypać 150 g wiórek, wymieszać łyżką.    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę krakersów, nastepnie masę, znów krakersy, masę, krakersy i resztę masy.  50 g wiórek wysypać na rozgrzaną patelnię i delikatnie uprażyć na jasnozłoty kolor. Posypać całość

Z Kuchni Do Kuchni
Kakaowa kostka owsiana z nasionami konopi 153

Początkowo miały to być tartaletki bez pieczenia, aczkolwiek w trakcie przygotowywania pomyślałam o czymś w rodzaju pieczonej owsianki, ale w innej wersji. I tako oto powstała kakaowa kostka owsiana z dodatkiem nasion konopi od Hemp King . Nasiona te są bardzo wartościowe i stanowią źródło cennych dla naszego zdrowia składników, ale o tym piszę w dalszej części dzisiejszego wpisu(...)naczynia (u mnie żaroodporne, prostokątne) wyłożonego papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 180°C piekarniku przez 25 minut.  Gotowe ciasto podawaj z wybranymi dodatkami i pokrój na kostki. U mnie był to wegański karmel, banan, maliny i nasiona konopi. Wartości odżywcze dla 1 kostki bez dodatków (1/8 całości) energia: 212 kcal białko: 7 g tłuszcze

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania