bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:245/3453)

Chlebek bananowy 122

wymieszałam z masą bananową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tak przygotowane ciasto przełożyłam do formy keksówki o wymiarach ok. 12x20cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekłam do suchego patyczka, w praktyce ok. 45 minut w temp. 170 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wystudziłam na metalowej kratce. Śmietanę podgrzałam i rozpuściłam w niej połamaną na kawałki czekoladę. Roztopioną czekoladą posmarowałam(...)odwiedzenia przepisu na czekoladowy chlebek bananowy. Znajdziecie go pod tym linkiem:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/06/czekoladowe-ciasto-bananowe-chlebek.html . Na moim blogu znajdziecie też inne przepisy z wykorzystaniem bananów, np. bananowiec bez pieczenia:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/search?q=bananowiec , banany smażone w cieście:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/09/banany-w-ciescie.html , placki bananowe na serku wiejskim:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/placki-bananowe-na-serku-wiejskim.html  i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
FIT sernik na zimno 1089

zmiksuj w malakserze. Dodaj mąkę i ponownie miksuj. Masa nie musi być idealnie połączona. Większe kawałki, które się nie zblendowały możesz bez problemu rozgnieść łyżką.  Małą formę (u mnie mini tortownica) wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp masę na spód i ugniataj łyżką, aby dokładanie wyrównać całość. Na to wylej masę sernikową.  Wstaw do lodówki na kilka

Zdrowie na języku :P
Roladki drobiowe ze szparagami i boczkiem 127

Danie idealne jako niedzielny czy też świąteczny obiad - roladki drobiowe faszerowane zielonymi szparagami, boczkiem i serem mozzarella. Całość upiekłam w piekarniku (w naczyniu żaroodpornym). Podczas pieczenia boczek wytopił się, a piersi z kurczaka wchłonęły tłuszcz i dzięki temu, mięso nie było suche w smaku. Poniższe roladki przed podaniem warto przekroić na ukos (na dwie części), ponieważ prezentują się wtedy jeszcze(...)spiąć za pomocą wykałaczek (tzn. plasterek boczku do roladki drobiowej). Ewentualnie boczek posypać świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec bez przykrycia w 195ºC przez około 25-30 minut. 10 minut pod koniec pieczenia, do naczynia żaroodpornego włożyć pokrojone pomidory (ćwiartki). Gotowe roladki muszą zmienić kolor, a boczek powinien się lekko wytopić. Przed podaniem wyjąć

Ugotować
Szybkie ciasteczka wg Aleex 157

kulek, lekko je spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując między ciasteczkami odstępy. 5. W każde ciasteczko lekko wcisnąć wybrane dodatki. U mnie to były kawałeczki czekolady deserowej. 6. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170oC w opcji termoobieg (jeśli pieczemy bez termoobiegu, wówczas należy ustawić piekarnik w opcjii góra-dół 180oC) i piec przez

W mojej kuchni
ziemniaki z piekarnika... 161

płynie dodać pokrojone w talarki ziemniaki i delikatnie wymieszać z olejem pokroić kulki mozzarelli i rozsypać na ziemniakach piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec bez przykrycia 25 minut, następnie dodać pokrojone plastry sera żółtego i na termoobiegu piec z 5 minut, przed podaniem posypać posiekanym koperkiem pyszne ziemniaki smakują z maślanką lub kefirem........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
TIRAMISU BEZ JAJEK 143

Moje ulubione ciasto bez pieczenia. Kremowe, delikatne i kawowe.  Dodatek alkoholu to doskonałe połączenie. Moja wersja jest bez jajek, na szybkiego. Każdy może zrobić taki szybki deser a już potem delektować się pysznym smakiem.  Składniki: biszkopty podłużne 1 opakowanie śmietana kremówka 500 ml. serek mascarpone 250 gram cukier puder 3 łyżki likier kawowy 2 łyżki

Kuchnia Paulettes
Krążki papryki zapiekane z mięsem mielonym 261

papryką. Następnie do mięsa dodać cebulę, pomidorki i ryż. Całość wymieszać. Krążki papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie wyłożyć farsz. Przygotowane papryki piec bez przykrycia w 195ºC przez około 40-45 minut (10 minut przed końcem pieczenia, na każdy kawałek papryki położyć połowę plasterka żółtego sra). Przygotowane papryki przełożyć na talerz i posypać zieloną pietruszką. Od razu podawać

Ugotować
Zapiekane młode ziemniaki – wiosenne gratin dauphinois 191

mleka jest wystarczająca. Zalewamy zagotowanym mlekiem z dodatkami porozkładane warstwami ziemniaki i wstawiamy je do piekarnika na środkowa półkę. Pieczemy bez termoobiegu i bez przykrycia przez około półtorej godziny (jeśli plasterki Waszych ziemniaków są grubsze, czas pieczenia należy wydłużyć a formę nakryć folią aluminiową, żeby ziemniaków za bardzo nie spalić). Podajemy świeżo wyjęte z piekarnika, bardzo gorące

Karo in the Kitchen
LEKKIE CIASTO Z OWOCAMI NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ LAKTOZY 526

przygotowania można użyć zarówno świeże, sezonowe, owoce jak i mrożone (bez rozmrażania). Piekłam w ciemnej blaszce, o wymiarach 32x22cm. Składniki: - 6 jajek (osobno białka i żółtka) - 2 szklanki mąki orkiszowej, z małą górką (lub pszennej) - 150 ml oleju - 2/3 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 600g owoców świeżych lub mrożonych (np.maliny, truskawki, śliwki,itp.) + dodatkowo(...)ubijając. Do masy wlewamy stopniowo olej i ubijamy. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć owoce (jest ich bardzo dużo, ale ciasto nie siądzie , bez obaw, piekłam już kilka razy i zawsze pięknie wyrasta). Wierzch można posypać płatkami migdałów lub zrobić

Smaczne Zdrowe
Zakręcony kawowo-czekoladowy deser 155

Kolejny deser własnego autorstwa. Gdy jest ciepło zdecydowanie nie mam ochoty an stanie przy nagrzanym piecu więc najczęściej goszczą u mnie właśnie takie deserki w pucharkach lub ciasta bez pieczenia. Oczywiście nie mogę zapomnieć o moim faworycie czyli ptasim mleczku. Zdecydowanie lubię njabardziej latem:) Pogodam nas zaczyna coraz bardziej rozpieszczać, słonka coraz więcej więc nie zostaje nic innego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Wegański, bezglutenowy i bezcukrowy chlebek bananowy z borówkami 177

pestek winogron) 125 g jogurtu roślinnego (lub zwierzęcego dla wypieku niewegańskiego) 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 lekko czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów szczypta soli 150 g borówek Piekarnik nagrzać do 175°C, formę delikatnie natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski przesypać składniki suche, tj. wszystkie mąki

Even Better Food
wykwintny tort czekoladowo-orzechowy 223

szkl cukru 2 łyżki zimnej wody 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl ciemnego, gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia beza: 6 białek 200 g mielonych orzechów włoskich 250 g cukru sok z 1/2 cytryny krem: 250 g masła 6 żółtek 200 g cukru pudru 200 g czekolady 2 łyżki kakao kieliszek spirytusu poncz(...)wystudzić, przekroić pół. Delikatnie "zeskrobać" odrobinę ciasta ze środka do dekoracji boków. beza: Orzechy zmielić dość drobno. Białka ubić (dodałam szczyptę soli) na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier puder i sok z cytryny. Delikatnie wymieszać z orzechami. Masę wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, po 10 minutach obniżyć temperaturę

6niebo
Jabłkowe mini-donutsy z polewą karmelową 🧁 71

łyżka zmielonego siemienia lnianego + 3 łyżki wody, 1/2 szklanki puree jabłkowego bez cukru, 30g płynnego oleju kokosowego, 3 łyżki mleka roślinnego, 1 łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów, 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, szczypta soli Siemię lniane zmielić, zalać wodą i odstawić na 2-3 minuty. Olej rozpuścić. Suche składniki(...)natłuścić olejem kokosowym. Ciasto przełożyć do papierowej tutki lub mocnego woreczka foliowego, odciąć koniec na szerokość około 1 cm. Ciasto wyciskać z woreczka do otworów. Formę wstawić do piekarnika, piec około 15-17 minut lub do tzw. suchego patyczka (każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować pączki i w razie potrzeby dostosować czas lub temperaturę pieczenia do specyfiki własnego

Even Better Food
Tort bezowy z rabarbarowym curdem, bitą śmietaną i malinami 160

blaty. Drugiego dnia dokończyłam przygotowanie rabarbarowego curdu i tuż przed podaniem przełożyłam nim bezy wraz z bitą śmietaną. Zbyt długie przechowywanie tortu (już złożonego) w lodówce niestety nie służy bezie, nie tyle w kwestii smaku, co w jej wyglądzie: z godziny na godzinę torcik będzie „osiadał” i tracił swoją lekkość i chrupkość. Myślę, że taki lekki torcik doskonale sprawdzi się(...)moje miały średnicę ok. 20 cm), zostawiając między nimi przerwy. Masę bezową wykładamy na 4 narysowane okręgi (po równo). Jeden z blatów posypujemy malinami (mrożonych nie trzeba rozmrażać). Bezy pieczemy jednocześnie, czyli od razu wstawiamy 2 blachy do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni na ok. 1,5 godziny. Pieczemy z termoobiegiem. Jeżeli Wasz piekarnik nie posiada tej funkcji najlepiej podzielić

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania