bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2386/3453)

Mroczne tacos z fioletowej marchwi z warzywami i Pudliszkową salsą 156

ząbek czosnku 1 średnie jajko (M) 3 łyżki mąki gryczanej  Dodatki :  Na Pudliszkową   salsę :  4 łyżki koncentratu pomidorowego #Pudliszki  1 mała papryczka chili bez nasion 1 łyżeczka soku z limonki  1/2 cebulki szalotki  szczypta soli morskiej  1 łyżeczka oliwy z oliwek  Przybranie :  Świeża sałata czerwona Radicchio  świeże(...)mokra. Wbijamy jajko i mieszamy. Dodajemy starty ser twardy dojrzewający np, grana padano. Mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę gryczaną. Formujemy kulę.  2. Na blachę piekarnika kładziemy papier do pieczenia. Z masy przy pomocy małej łyżeczki do herbaty formujemy kuleczki. Kładziemy na blaszce i przykrywamy drugim arkuszem papieru. Za pomocą małego wałka lub wąskiej szklanki, wałkujemy ciasto na cienkie

vaniliowoczekoladowa
3 BIT - PROSTE CIASTO BEZ PIECZENIA 144

poprzedniego dnia, aby herbatniki odpowiednio zmiękły, a poszczególne warstwy porządnie stężały.  Składniki: ok  700 g  herbatników  1 puszka masy kajmakowej (520 g) 2 budynie waniliowe bez cukru 600 ml mleka 400 ml śmietany 30% lub 36% 200 g masła 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka cukru pudru 2 śmietan-fixy  30 g ciemnej czekolady(...)odstawiamy do wystudzenia.  Masło miksujemy, aż będzie puszyste, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu, ciągle miksując, do uzyskania gładkiego kremu. Składanie ciasta:  Blaszke wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy herbatniki. Na nich rozsmarowujemy 1/2 puszki kajmaku (możemy go przełożyć do miseczki i lekko podgrzać, aby było nam łatwiej rozsmarować). Kajmak przykrywamy kolejną warstwą herbatników

Walijskie Pichcenie
Cynamonowa tarta z gruszkami i popcornem kokosowym (bez cukru białego, glutenu, laktozy, wegańskie) 118

Kilka razy pisałyśmy, że nie lubimy robić tart. Zawsze były to dla nas ciasta za cienkie bez wyrazu bo to właśnie torty i ich warstwy robiły na nas wrażenie. Jednak postanowiłyśmy to nasze przekonanie zmienić kupując formę na tartę. Postanowiłyśmy, że nasze ciacho będzie wypełnione gruszkami w cynamonie a imbirowy kruchy spód i karmelowy popcorn będą dopełniać całość(...)Kruchy kakaowy spód -90g skrobi ziemniaczanej -90g mąki ryżowej -50g mąki kukurydzianej -130g mąki owsianej bezglutenowej -70g zmielonych orzechów (dowolnych) -2 łyżeczki proszku do pieczenia (kamień winny) -150g ksylitolu -100g oleju rzepakowego -110-30g napoju roślinnego -3 łyżeczki babki jajowatej -3 łyżeczki cynamonu -2 łyżeczki mielonego imbiru Nadzienie gruszkowe

Candy Pandas
Muffinki czekoladowo-daktylowe 131

Dziś przepis na bardzo proste, pyszne, mięciutki muffinki o smaku czekoladowo-daktylowym. Robi się je bardzo szybko, w krótkim składzie nie znajdziecie cukru ani białej mąki

Healthy food explorer
Bułki z serem żółtym i cebulą 164

minut( aż będzie w miarę gładkie) Następnie wlewamy rozpuszczone, przestudzone masło i miksujemy jeszcze 5 minut. Ciasto przykrywamy, posypujemy mąką i  przykrywamy ściereczką Odstawiamy w cieple miejsce, bez przeciągów na godzinę. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy je na stolnicę posypaną mąką Dodatkowo: 250 g sera żółtego 2 spore cebule olej do podsmażenia cebuli zioła prowansalskie pieprz sól jajo(...)dokładnie uciskamy brzegi   każdą bułeczkę skręcamy lekko w ręku jak spiralę   smarujemy jajem i posypujemy ziołami prowansalskimi i tartym żółtym serem   wykładamy na blachę i pieczemy 30-35 min. w temp. 180 stopni Smacznego

Domowe ciasta
Bezglutenowy omlet z brzoskwinią :) 167

Zauważyłam ostatnio wśród swoich mąkowych zapasów mąkę ryżową, której termin ważności powoli dobiegał końca. Zatem chcąc ją jakoś zużyć postawiłam na omleta, które swoją drogą jadam

Zdrowie na języku :P
Ciasto jogurtowo-bananowe bez cukru 121

Jedno z najszybszych i najprostszych ciast, jakie znam. A przy tym przepyszne i zdrowe, bo bez dodatku cukru. Naturalnie słodkie dzięki dojrzałym bananom. Dodatek moreli nadaje mu z kolei fajną świeżość i ciekawy smak.  Zdrowy deser, który sprawdzi się doskonale także na śniadanie. Sprawdzona opcja! :D CIASTO JOGURTOWO-BANANOWE Czas przygotowania 60 minut 2 jajka 2 duże dojrzałe(...)pomarańczową i wymieszać dokładnie Jedną morelę posiekać w drobną kostkę i dodać do ciasta, wymieszać Drugą morelę pokroić w plastry Ciasto przelać do formy, na wierzchu ułożyć plastry moreli Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni

HealthyCreations
Jogurtowiec z brzoskwiniami na kruchym spodzie, który udaje sernik 207

Dawno nie było u mnie ciasta. Ostatnio tylko same przetwory do słoiczków. Zbliża się weekend i jak to może być bez słodkiego deseru? Miałam znów szczęście, że zostałam obdarowana sporą ilością brzoskwiń z własnego ogrodu. Najpierw zajadaliśmy się tymi wspaniałymi owocami, ale postanowiłam też część przeznaczyć do wypieku ciasta.     Co by tu upiec? Czy coś co już(...)zamrożone białka, wzięłam więc te w ilości 5 sztuk, a resztę składników dodawałam podczas „tworzenia” mojego ciasta. Dlatego też nie zrobiłam zdjęcia składników, bo dodawałam je w trakcie pieczenia Składniki na spód ciasta: 500 g mąki pszennej krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g   cukru (ok. ½ szklanki) 125 g margaryny (zimna, z lodówki) 130 g masła

Kuchnia u Krysi
Tort truskawkowy z borówkami 230

równe blaty. 2. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier i żółtka. Ubijam. Następnie dodaję olej, ocet oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Masę przelewam na tortownicę i piekę około 25 minut w temp. 170 stopni. Upieczone biszkopty jasny i ciemny nasączam likierem truskawkowym. 3. Masa truskawkowa: ½ kg truskawek miksuję blenderem na mus. Mus przelewam(...)oraz borówki. Mieszam. 5. Na biszkopt jasny wykładam połowę masy z owocami. Przykrywam biszkoptem ciemnym. Na biszkopt ciemny wykładam drugą część masy z owocami. Przykrywam biszkoptem jasnym. Masą truskawkową bez owoców smaruję boki i wierzch tortu oraz dekoruję brzegi. Płatki migdałowe prażę na suchej patelni. Studzę. Płatkami obsypuję boki tortu. Wierzch tortu dekoruję świeżymi kwiatami oraz owocami. Gotowy tort

Tradycyjna kuchnia Kasi
CHLEB BEZGLUTENOWY NA ZAKWASIE 213

   Prawdziwa perełka wśród chlebów bezglutenowych. Idealny- wilgotny, sprężysty, dla laika nie do odróżnienia od zwykłych chlebów na zakwasie. Co również bardzo istotne, jak wszystkie

Smaczne Zdrowe
ŚWIĄTECZNA ĆWIKŁA Z CHRZANEM 261

starte na małych oczkach (ew.) ok. 1 łyżka cukru (do smaku) sól do smaku PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Dokładnie umyte buraczki zalewamy w garnku wodą i gotujemy do miękkości lub pieczemy 1 godz. 15 min w 180 stopniach. Ostudzone buraki obieramy, ścieramy na tarce i mieszamy z tartym chrzanem. Krok 2. W garnku zagotowujemy ocet, wino, cukier i kminek - płyn mieszamy(...)słój zakręcamy i odstawiamy na 2-3 dni w chłodne miejsce. Przed podaniem dodajemy starte jabłko, dokładnie mieszamy i podajemy do wielkanocnym mięs i wędlin. Tak przygotowana ćwikła, bez pasteryzowania przechowuje się około 3-4 tygodnie w lodówce.  Chrzan przed dodaniem do buraczków można sparzyć wrzątkiem. Aby wzbogacić jeszcze smak ćwikły, można dodać do niej około 1/2 szklanki

Moja Książka Kucharska
Migdałowe brownie (bez glutenu, bez laktozy) 159

gust. Fun gorzkiej czekolady będzie w raju już po pierwszym kęsie. W smaku da się dodatkowo wyczuć delikatną nutę orzechową, w tym wypadku migdałową. Ciasto jest także bezglutenowe i bez laktozy. Składniki na niewielką keksówkę 8 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego (ok. 45g stałego) 50g mąki migdałowej (ok. ½ szklanki) – można spróbować zastąpić mąką kokosową lub orzechową 2 jajka 80g erytrytolu(...)ekstrakt waniliowy. Zmiksować. Mąkę migdałową wymieszać z kakao, stopniowo dodawać do masy jajecznej do połączenia składników i uzyskania jednolitego ciasta. Przełożyć do silikonowej formy lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni ok. 30 minut. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Naleśniki z masłem orzechowym 222

Dziś zapraszam Was na pyszne i szybkie w przygotowaniu naleśniki z masłem orzechowym . Proste, syte, smaczne. Jeśli macie w domu banany pokrójcie je w cienkie plasterki

Słodkie okruszki
Placki ryżowe - bezglutenowe, wegańskie, bez cukru :) 131

Tak jak pisałam wcześniej nie przepadam za karobem, jednak po tych plackach mogę napisać, że karob od dzisiaj zostanie moim częstym gościem. Sam proszek pachnie cudownie

Zdrowie na języku :P
Czy można bezpiecznie smażyć na oliwie z oliwek? Jaką oliwę wybrać do smażenia? 241

niefiltrowanej. Taka oliwa zawiera małe cząsteczki oliwek, które w czasie smażenia zaczną się spalać jeszcze zanim oliwa osiągnie swój punkt dymienia. Lepiej stosować ją na zimno - do sałatek, polania pieczonych warzyw, do past kanapkowych, do bruschetty. ➤  Jak prawidłowo smażyć na oliwie? Kupuj oliwę extra vergine najwyższej jakości, pakowaną w butelkę z ciemnego szkła. Chroń ją przed światłem i tlenem(...)wyrzuć po skończonym gotowaniu. Nie polecam smażenia na oliwie niefiltrowanej. *** Podsumowując, obiegowe opinie mówiące o tym, że w czasie smażenia na oliwie powstają szkodliwie substancje nie mają naukowego potwierdzenia. Bez obaw możecie używać oliwy do smażenia w Waszej kuchni. Będzie to nawet lepszy wybór dla Waszego zdrowia niż smażenie na polecanych kiedyś olejach roślinnych - słonecznikowym, sojowym czy kukurydzianym

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania