Przepis jest tak łatwy że początkująca gospodyni czy dziecko sobie z nim poradzi ,a największa frajda dla dziecka wycinanie ciasteczek i lukrowanie .Ai pracy mało. sładniki
Moje Wyrobykawałek selera 1 średnia cebula ugotowana lub smażona 2 jajka kl M 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka kaszy manny 1 łyżka smalcu 100 g ciecierzycy z puszki bez wody sól, pieprz, majeranek, papryka wędzona do smaku 1. Mięso drobiowe oddzielam od kości i mielę przez maszynkę do mięsa lub malakserze (ja tym razem wybrałam malakser) dodaje warzywa(...)dokładnie mieszam (na tym etapie dodaje 1 łyżkę smalcu) 3. Foremkę smarujemy smalcem i posypujemy bułką tartą, wykładamy masę i wierzch pasztetu również obsypujemy bułką tartą oraz majerankiem. Pasztet pieczemy w 180 stop. przez około 60 minut. Wystudzony, świeży pasztet możemy po porcjować i zamrozić. Smacznego
Gotowanie...to proste !wykonać w opcji bez cukrowej i zjeść na wytrawnie np. z pesto lub innymi pysznymi dodatkami. Możecie je także odrobinę posłodzić i posmarować dżemem. Jeśli już o dżemie mowa to polecam Wam przetwory dostępne w Schronisku Smaków - które nie tylko są pyszne ale mają także świetny skład. Zawierają tylko owoce oraz cukier, bez konserwantów, aromatów, czy sztucznych barwników(...)przechodzę do przepisu. Składniki: 1/2 szklanki mleka (może być roślinne) 1/2 szklanki pure z dyni 3/4 szklanki mąki jaglanej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajo 1 łyżka ksylitolu, erytrolu lub cukru Wszystkie składniki blendujemy ze sobą na gładką masę i może przystępować do robienia gofrów. Z mojej gofrownicy wyszło 4 porcje takich
Cynamonowe szczęściePrzyznać się kto z Was nie lubi ciastek? Ja uwielbiam! Zazwyczaj staram się robić ciasteczka w zdrowszej wersji z pełnoziarnistej mąki, małą zawartością tłuszczu, bez cukru… Ale kiedy zobaczyłam przepis Pauli z wilkuchnia.pl stwierdziłam, że trzeba zrobić odstępstwo od tej reguły i zrobić coś innego! Akurat w markecie dorwałam świeżą żurawinę, więc lepsza okazja nie mogła się nadarzyć(...)mąki orkiszowej 620 – 125g miękkiego masła – 100g świeżej żurawiny – 90g cukru – 50g białej czekolady – 40g ksylitolu – 1 jajko – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Miękkie masło ucieramy z cukrem i ksylitolem. Dodajemy jajko, mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz solą i mieszamy łopatką do połączenia
Be Fit Be StrongDzisiaj zachęcam Was do przygotowania bezglutenowych placuszków przyrządzonych z mąki kukurydzianej, jajka i kefiru. Placki są miękkie, puszyste, szybkie oraz proste do przygotowania. Ps. pamiętajcie, że
Ugotowaćciągu dnia! Naprawdę świetnie smakują oraz cudownie kuszą swoim zapachem. Koniecznie sami to sprawdźcie! Ps. Zerknijcie również na moje Kruche ciasteczka z kaszy manny z suszonymi owocami (bez mąki) - klik . Kruche ciasteczka z kaszy manny i wiórków kokosowych - składniki: (około 13 sztuk) 1 szklanka wiórków kokosowych (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki kaszy manny (u mnie tym razem(...)najlepiej dłonią) do uzyskania jednolitej konsystencji. Z masy uformować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć, a następnie z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 20 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być odrobinę zarumienione. Czas pieczenia zależy od piekarnika
Di gotujeCzas czytania: 3 min Jabłecznik najlepszy Jabłecznik, czy też szarlotka ma wariacji bez liku, jest to jedno z najpopularniejszych ciast w naszym kraju. Oczywiście nie jest to ciasto znane tylko u nas! Chyba każdy kraj ma jakiś swój ulubiony sposób na ciasto z jabłkami. Jeśli chodzi o kruche ciasto, to jest ono bardzo ważne! Kruche i delikatne takie powinno(...)dzisiejszego ciasta dodałam smalec. Jeśli więc jesteście na diecie wegetariańskiej, zamieńcie go na olej kokosowy lub dodajcie więcej masła. Smalec nadaje wyjątkowej kruchości ciastu i delikatności. Kruche ciasto przed pieczeniem należy schłodzić, jeśli stałoby się tak, że schodzi się ono na tyle mocno, że będą trudności z jego rozwałkowaniem, to nic nie szkodzi. Mocno schodzone lub zamrożone ciasto można
SprawdzonaKuchnia.plBezglutenowa babka gotowana to ciasto, które było moim osobistym hitem minionej Wielkanocy. Zawsze mówiłam, że babki to nie mój klimat. Z Wielkanocnych ciasto zawsze wolałam sernik
365 dni dookoła kuchnipozorom nie zajmuje to dużo czasu, a zapach gorącego pieczywa wynagradza poświęconą chwilę. Zachęcam do upieczenia delikatnych bułeczek na jogurcie. Ja posypałam je serem, ale równie dobrze będą smakować bez :) 10 szt: ciasto: 250 g mąki pszennej jasnej 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 ml ciepłej wody kubeczek jogurtu (ok. 160 g) opakowanie suchych drożdży 7 g łyżeczka soli(...)niej mokre składniki. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy, aż podwoi objętość. Po tym czasie ciasto dzielimy na 10 części i formujemy okrągłe bułeczki. Układamy je na blaszce do pieczenia. Smarujemy oliwą i posypujemy startym serem. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :) Artykuł Serowe bułki na jogurcie pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogwieczór będzie wyjątkowym dniem dla naszych bliskich i nie dać plamy przed całą rodziną trzeba się odpowiednio przygotować do tego wieczoru. Czytając ten artykuł poznasz świąteczne triki kuchenne jakie bez wątpienia możesz wykorzystać w ciągu przygotowania do wigilijnego posiłku. Świąteczne triki kuchenne Jak sprawić, żeby barszcz zawsze miał idealny kolor? Podstawową zasadą podgrzewania barszczu jest nie doprowadzenie(...)kolor . Możesz też zetrzeć jednego średniej wielkości buraka i dodać go do podgrzewanego barszczu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak sprawić żeby pieczone mięso było idealne? To jest jeden z tych trików jaki przyda się tobie przez cały rok. Aby twoja pieczeń, albo domowej produkcji szynka była idealnie krucha oraz delikatna należy dzień przed pieczeniem należy włożyć mięso do szklanego
To Musisz WiedziećAromatyczne, soczyste i delikatne kotlety mielone z boczkiem z piekarnika. Prawdziwa uczta dla mięsożerców. Kotlety z piekarnika na pewno zdrowsze są od tych smażonych na patelni i bez obaw można podać je osobom, które nie jedzą smażonego. Miały być swego rodzaju zraziki z mielonego zawijane w boczku, ale kupiony boczek miał w sobie dużo chrząstek(...)bardzo dobre rozwiązanie, gdyż kotlety wyszły delikatne i aromatyczne. Boczek był mocno przerośnięty chudym mięsem, więc kotlety nie były bardzo tłuste. Dużo smaku i aromatu kotletom mielonym dodały podczas pieczenia również suszone grzyby. Jeśli chcecie poznać inny smak kotleta mielonego, zachęcam do zrobienia takiego z boczkiem. Oczywiście boczek nie może być bardzo tłusty. Ilość sztuk: 20 Czas przygotowania
Kuchcik gotujeBrukselka to jedna z odmian kapusty. Wyglądem przypomina kapustę ale w wersji mini. Brukselka z kasztanami Brukselka rośnie na łodydze. Taka łodyga zazwyczaj ma dziesiątki małych
mecooksDzisiaj chciałabym Wam polecić pyszną, choć trochę nietypową według mnie, bo z twarogiem Capri, zapiekankę ziemniaczaną. Najlepiej uwielbiam zajadać się nią samą, bez żadnych dodatków. Idealnie też pasuje do gulaszu czy dań z sosem. Po prostu pycha. Polecam!!! Składniki: 4 duże ziemniaki 150-200 g twarogu Capri 1 jajko 5 łyżek oleju z czosnkiem, bazylią i pomidorami ½ szklanki maki(...)obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w półtalarki. Serek Capri rozdrobnić (można pokroić w kostkę). Dodać pozostałe składniki. Dobrze wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku z termoobiegiem w 180 stopniach C około 60-70 minut. Do zrumienienia. Podawać według uznania. Z tej ilości składników otrzymamy 4 porcje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego!!! Pyszna-zapiekanka
Przepisy Babcilekkiego 30 g płatków owsianych 1 miarka (30 g) odżywki białkowej, u mnie biała czekolada z maliną (SFD) 1 jajko M (50 g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml mleka 1/3 łyżeczki oleju kokosowego Dodatki: frużelina z czerwonej porzeczki i brzoskwini (SFD) białkowy krem kokosowy i czekoladowy (SFD) Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz oleju) przełóż(...)smaż ponownie 4-5 minut pod przykryciem. Gotowego omleta podawaj z dodatkami. Bardzo polecam skorzystać z moich propozycji. Kremy i frużeliny smakują przepysznie. Wartości odżywcze całego omleta bez dodatków: energia: 456 kcal białko: 48 g tłuszcze: 16 g węglowodany: 31 g błonnik
Zdrowie na języku :P