bez kości - 10 dkg słoniny - sól, pieprz, jałowiec , wędzona papryka do smaku - tłuszcz do smażenia Schab myjemy i osuszamy. Robimy nożem wiele cienkich nakłuć na całym kawałku mięsa. Słoninę kroimy w cienkie słupki i w każde nacięcie w mięsie wkładamy słoninę. Dokładnie nacieramy mięso solą, pieprzem, roztłuczonym owocem jałowca i wędzoną papryką. Obwiązujemy mięso sznurkiem i formujemy pieczeń
Kuchnia Pełna Emocjiciasto kruche 2 szklanki mąki Basia 1 margaryna 3 łyżki wody odrobina soli Wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę, potem dajemy na godzinę do lodówki
Moje Wyrobybez zagniatania. Do ciasta dorzuciłam czarnuszkę i mieszankę ulubionych ziół, dzięki czemu chlebek jest bardzo aromatyczny. Będzie wspaniale smakował również jako bruschetta, na przykład z pomidorami i bazylią. Jego przygotowanie jest bajecznie proste, ciasta nie trzeba zagniatać, wszystko tylko wymieszać łyżką i odstawić do bardzo długiego wyrastania - to dzięki temu chleb będzie pełen charakterystycznych dziur. Bochenek należy piec
Lekcje w kuchnibez mąki to obsypujemy je dość obficie mąką , mieszamy, aby dokładnie całe się w niej obtoczyły, a następnie całość przesiewamy przez sitko. Mąka przesieje się przez sitko, a bakalie zostaną na sicie. Teraz mamy pięknie obtoczone dokładnie bakalie mąką , które dodajemy do ciasta. Trzeba też pamiętać, że im rzadsze ciasto, tym bardziej bakalie opadają na dno podczas pieczenia
Przepisy i porady kulinarneMłoda kapusta z krakowską i pieczarkami Prosty i szybki pomysł na obiad. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie dania. Dania, przy których jest tak
Słodkie okruszkibez domowego ciasta. Tym razem, pyszny sernik z brzoskwiniami. Myślę, że ten przepis, spokojnie możecie wykorzystać na święta. Ja robiłam w zeszłym tygodniu. Dziś mam w planach jakąś babkę, albo babeczki. Jeszcze nie wiem, ale na pewno coś wykombinuję. Składniki : 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Agusiowe smakołyki„W Polsce wszystkie produkty zawierające CBD (w tym herbata konopna) są ściśle określone regulacjami narzuconymi przez Unię Europejską. Wszystkie produkty, których zawartość THC nie przekracza
Słodkie okruszkibez cukru 1 szkl. mleka 1 mały słoik dżemu jagodowego, z owoców leśnych lub podobnego 1 łyżka masła + 50 g wiorek kokosowych + 3 łyżki ksylitolu/erytrolu/cukru Przygotowanie : Jajka ucieramy z ksylitolem/erytrolem/cukrem. Dodajemy stopniowo twaróg i mascarpone. Miksujemy. W misce mieszamy budyń z mlekiem. Wlewamy do masy i krótko miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wykładamy spod papierem do pieczenia
Czarnawisienkabez skórki, sam miąższ), 4 jajka, szklankę napoju migdałowego, 1/3 szklanki ksylitolu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, Do przygotowania polewy będziesz potrzebować: 30g gorzkiej czekolady, 2 łyżki napoju migdałowego, garść orzechów pekan. 1. Wykrój kawałek dyni, obierz i pokrój w dużą kostkę. 2. Nagrzej piekarnik do180 stopni C. 3. Kawałki dyni wyłóż na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Z notatnika dietetykabez zastanowienia. Kilka tygodni później w mojej kolekcji pojawił się fartuszek KRÓLOWA ŚLEDZIA, a ja uznałam że skoro mam już być tą Królową to moje przepisy muszą być królewskie. Stad dziś odświeżam Wam przepis na klasycznego śledzia w oleju. Zobaczcie jak ja go robię w domu i powtórzcie u siebie Polecam Wam także: – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku
nietylkopasta.plbez kości o grubości 1,5 cm, Olej rzepakowy, Tymianek, Oregano, Sól, Pieprz, Czosnek granulowany, Ostra papryka, Wykonanie: Plastry schabu myjemy, osączamy z wody, posypujemy z każdej strony przyprawami. Płaskie naczynie żaroodporne lub blaszkę wypełniamy olejem do wysokości 0,5 cm, układamy plastry schabu, przykrywamy pokrywką lub opatulamy folią aluminiową, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C, pieczemy
Bułka z Chlebembez cukru) + 500 ml wody -dosłodzić wedle uznania Przygotowanie: 1. Masło umieszczamy w rondelku na małym ogniu. Pod koniec rozpuszczania dosypujemy wiórki kokosowe i mieszamy, aby składniki się połączyły. Zdejmujemy do ostygnięcia. 2. Do gotującej się wody (500 ml) wsypujemy oba opakowania galaretek i mieszamy, aż się rozpuszczą. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia
zdrowo i aktywniebez zbędnego tłuszczu i idealnie sprawdzą się na śniadanie albo przekąskę. Wystarczy dodać ulubione dodatki i pyszny pełnowartościowy posiłek gotowy. Fit gofry jaglane 60 g mąki jaglanej ((ok. 1/2 szklanki)) 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego ((ja użyłam skyr)) 1 banan 1 jajko 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżka erytrytolu lub miodu ((można pominąć)) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przepisy na widelcuW ten weekend miałam misję specjalną. Zostałam poproszona o przygotowanie wegańskiego ciasta urodzinowego dla koleżanki z pracy. O ile nie mam problemu z gotowaniem wegańskich potraw
Fit Food Brunetki