bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1642/3453)

Przepis dnia: Wegetariańskie chili 118

liść laurowy, łyżkę masła. Wstaw na kuchenkę podgrzewaj aż passata się zagotuje, zmniejsz temperaturę i gotuj bez przykrycia na bardzo małym ogniu. Krok 2 W międzyczasie nastaw piekarnik na 200 stopni, następnie obierz batata, pokrój w kostkę, przełóż na tackę do pieczenia. Obok wysyp przepłukaną w zimnej wodzie cieciorkę. Posyp ją łyżeczką słodkiej papryki i pieprzu kajeńskiego, posól

Niedzielny kucharz
Warzywna musaka 133

łyżki gałka muszkatołowa – ¼ łyżeczki olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180°C bez termoobiegu. Suszone grzyby zalej 500 ml wrzątku i odstaw do namoczenia. Bakłażany umyj i pokrój na plasterki ok 0,5cm. Ułóż na blaszce do pieczenia, posmaruj odrobiną oleju i wstaw do piekarnika na 40 minut. W tym czasie obierz ziemniaki

wiecejwarzyw.pl
Pancakes czekoladowo - bananowe 142

przepyszne a przy okazji bardzo sycące placuszki o smaku czekoladowo - bananowym. Bardzo proste do zrobienia, bez białego cukru,  z mąki pełnoziarnistej, podane z chrupiącym masłem orzechowym i bananami. Składniki (8-10 naleśników): 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki ciemnego kakao szczypta soli 2 duże dojrzałe banany  1 duże

Healthy food explorer
Jak przechowywać ryby i owoce morza 151

następnego dnia, lecz pojutrze, najlepiej będzie jak rybę zamrozisz. Zyskasz wtedy pewność, że doczeka twojego obiadu bez szwanku. Teraz kilka słów jak przechowywać ryby w lodówce. Rybę świeża dokładnie zawiń albo w folię spożywczą, albo w papier śniadaniowy, lub papier do pieczenia i wstaw na półkę z najniższą temperaturą. Jak już wspomnieliśmy ryby należy przechowywać w temperaturze poniżej

Niedzielny kucharz
Naleśniki drożdżowe 140

słodki lunch. Naleśniki drożdżowe swoją strukturą zbliżone są do amerykańskich pancakes, ale zamiast proszku do pieczenia zawierają drożdże. Jeśli znudzą się Wam już tradycyjne naleśniki, to koniecznie wypróbujcie naleśniki drożdżowe. Naleśniki są łatwe do zrobienia i smaży się je prawie bez tłuszczu, gdyż ciasto naleśnikowe zawiera masło. Naleśniki po usmażeniu nie są z wierzchu tłuste, co podczas składania

Kuchcik gotuje
Placuszki na mleczku kokosowym z bananem 113

mąki krupczatki 6 lekko kopiastych łyżek mąki tortowej 2 łyżki cukru pół małej łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 większy banan olej do smażenia Wykonanie pysznych placuszków: 1. Ciasto: Składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy mikserem na gładkie i bez grudek ciasto. Ciasto powinno być dość gęste, ale tak by swobodnie spływało z łyżki. Następnie

Izabelawkuchni
Kruche ciasteczka cynamonowe 135

wpisują się w świąteczny nastrój. Ciasteczka upiec można zarówno z wzorkiem, pieczątkami, jak i zwykłe kształty, bez wzorów. Składniki: 200g masła w temperaturze pokojowej 100g cukru lub cukru pudru 1 jajko 400g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: W misce ucieramy dokładnie masło z cukrem, do uzyskania jasnej masy maślanej, dodajemy jajko, miksujemy

NiePieprz.pl
Pizza z salami i kaparami 107

Dzisiaj nic wyszukanego, raczek prosto i bez zaskoczenia czyli najbardziej lubiana potrawa na świecie czyli pizza. U mnie z dodatkami takimi jak salami, kapary, oliwki, czyli bardzo śródziemnomorska. Na cienkim spodzie. Pieczona na kamieniu, dzięki czemu jest chrupka od spodu i szybko dochodzi w piecu. Pyszna. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Drożdżowe ślimaki z konfiturą morelową 145

wyrabiać, a następnie rozwałkować ciasto na prostokąt. Wierzch posmarować podgrzanym dżemem  morelowym pozostawiając jeden bok bez marmolady. Zwinąć ciasto jak roladę, a następnie ostrym nożem kroić w plastry na ok. 2 cm. Kromeczki ciasta układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w 180 st. C. Gotowe ślimaki posypać cukrem pudrem lub polukrować. Udekorować

Gotujemy i jemy
Muffinki jogurtowe z truskawkami 141

dodatek świezych truskawek dodaje im świeżości i kwasowości. Zrobicie je w kilka minut i to bez miksera! Składniki 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1/2 szklanki oleju 250 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20-30 dag. świeżych truskawek Czas przygotowania: 10 minut + 25 minut pieczenia Liczba porcji: 12 muffinek

Analiza Smaku
Kruche babeczki z kremem i truskawkami 139

SKŁADNIKI *z proporcji wyszło mi 26 babeczek KREM -1 litr mleka -3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -3 żółtka -3/4 szkl cukru -250g masła lub margaryny CIASTO -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 jajko -200g miękkiego  masła lub margaryny -1 łyżka cukru pudru -2 łyżki śmietany

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Murzynek królweski 286

pianę, a następnie ostrożnie mieszamy z ciastem. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy ok 40 minut w 170 st. C. Upieczone ciasto studzimy. Krem:  2 szklanki mleka 200 g śmietanki 30% 1 opakowania budyniu (u mnie malinowy bez cukru 20 g ) 4 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: słoik dżemu (u mnie

Cynamonowe szczęście
Brownie bez mąki 91

oprószyć cukrem pudrem. Jest pyszne! Za oknem deszcz…. polecam więc dziś do kawy brownie bez mąki, by osłodzić sobie ten czas. SKŁADNIKI: 2 dojrzałe banany 2 puszki czerwonej fasoli 3 jajka 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru z wanilią PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki umieszczam w misie

Zasmakuj Kuchni
CRUMBLE Z MROŻONYCH OWOCÓW 72

niewielkie kawałki wymieszaj 1/2 ciastek z masłem na dno kokilki wsyp drugą 1/2 pokruszonych ciastek (bez masła) na nich ułóż owoce – tyle, żeby wystawały ponad brzeg foremki – i posyp je cukrem i cynamonem wierzch przykryj pozostałymi pokruszonymi ciastkami (z masłem) piecz w 180°C przez ok 20-25 minut podaj gorące z kulką lodów na wierzchu Smacznego

SandraFrej.com
Masło klarowane – film 104

oczyszczone, przefiltrowane masło można przechowywać nawet przez miesiąc bez obaw, że się zepsuje – i to bez konieczności trzymania go w lodówce. Masło klarowane ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można je wykorzystywać do smażenia, gotowania, do robienia sosów, a nawet do pieczenia ciast. Masło wrzucamy do garnki i stawiamy na małym ogniu. W taki sposób ulega ono stopniowemu

Pomysłowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania