bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1432/3453)

pyszne babeczki kakaowe bez jajek ze śliwką i mandarynką... 174

Składniki: mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, kakao 3 łyżki, cukier 1 szklanka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, dżem porzeczkowy 4 łyżki, ocet jabłkowy 1/4 szklanki, woda 2 szklanki, śliwki 12 sztuk, mandarynki 3 sztuki, cukier puder - ile potrzeba oprócz owoców i cukru pudru wszystkie składniki wsypać do miski, rózgą blendera(...)dokładnie zmiksować do połączenia składników foremki silikonowe do babeczek napełnić do połowy do każdej foremki powkładać śliwkę bez pestki i dwie cząstki mandarynki na owoce do pełna nałożyć resztę ciasta - piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec babeczki około 40 minut, do suchego patyczka, babeczki wyjąć z foremek jak będą dobrze zimne, przed podaniem posypać

W Mojej Kuchni Lubię
Biscotti z suszonymi wiśniami i nerkowcami 188

oraz tradycyjnymi surowymi migdałami. Receptura nieco inna niż ta na catuccini, ale zapewniam was że po drugim pieczeniu ciastka będą tak samo kruche, lekko twardawe i pełne smaku. To co jest ich ogromną zaletą, to że możecie je przechowywać bez obaw powyżej jednego tygodnia choć nie wiem czy nie znikną w mgnieniu oka. Zatem w mleku(...)duże jajka (L) 10 g skórki cytrynowej świeżo startej  30 g migdałów całych 60 g orzechów nerkowca  100 g suszonej wiśni Bakalland  2 łyżeczki proszku do pieczenia  0.5 łyżeczki soli  Wykonanie :  1. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiewamy.  2. W osobnym naczyniu mieszamy cukier, olej, jajka oraz skórkę cytrynową. Mieszamy

vaniliowoczekoladowa
Chleb żytnio-pszenny na zakwasie 75

chleb są na tyle proste że nie zajmują kilku dni przygotowań, a efekt finalny jest fantastyczny! Ten chlebek najlepiej piec w garze, choć nie jest to koniecznie. Garnek jednak „przytrzyma w ryzach” chlebek i nada mu ładny kształt, bez tego chlebek wyjdzie nieco „rozlany na boki i niższy, co nie musi być oczywiście jego wadą(...)focaccia z rozmarynem –  chleb cebulowy CHLEB ZYTNIO-PSZENNY NA ZAKWASIE CZAS PRZYGOTOWANIA: 12 h zaczyn (lub gotowy dokarmiony zakwas), 1 h 45 minut wyrastanie i około 50 minut pieczenie SKŁADNIKI ZACZYN: – 8 g aktywnego zakwasu żytniego – 145 g wody – 182 g mąki żytniej typ 720 Możesz użyć także 335 g gotowego dokarmionego zakwasu, wtedy kiedy ostatnie dokarmianie było

nietylkopasta.pl
chlebki do koszyka 130

specjalnie do święconkowego koszyczka; szczególnie świątecznego charakteru nadaje im dodatek żurku do ciasta; dzięki temu mają smak zbliżony do chleba pieczonego na zakwasie; ich miąższ jest zwarty ale mięciutki. Pieczone z mieszanki mąki pszennej i żytniej, na świeżych drożdżach, ładnie wyrosły. Szczególnego uroku dodaje im wykonanie gwiaździstych nacięć na wierzchu i obsypanie mąką. Z podanych proporcji wyszły mi dwa chlebki(...)składniki: 2 - 2 1/4 szklanki mąki chlebowej (moja mieszanka pszenno-żytnia) 1/4 szkl ciepłego mleka 1 łyżka oliwy z oliwek 2/3 szklanki zakwasu żurku (sama woda, bez mąki) 1 łyżeczka cukru 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli ponadto: mąka do oprószenia Drożdże wymieszać z cukrem, łyżeczką mąki i mlekiem. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Mąkę wraz

6niebo
Szybki deser walentynkowy 174

Czekoladę można zetrzeć prosto na deser, lub rozpuścić w woreczku strunowym i wyciskać na papier do pieczenia wzorek trochę większy od pucharka w którym będziemy podawać deser, następnie wstawić na 5 minut do zamrażalnika. Gorący mus truskawkowy wylać do pucharków na to bezy i kremówka a na końcu czekolada

Jadło i czytadło
Kostka Sernikowa Na Biszkopcie Z Dżemem I Galaretką 72

Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl mąki pszennej tortowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl cukru Masa sernikowa: 350 g sera twarogowego użyłam Mój Ulubiony 1/2 szkl cukru 60 g masła 2 jajka kl M 50 ml mleka 3 łyżki budyniu w proszku bez cukru Dodatkowo: 1/2 opakowania galaretki lemoniadowej lub cytrynowej 200 ml wody dżem morelowy(...)czarnej/czerwonej porzeczki Biszkopt 1. Jajka miksujemy  wraz z cukrem do białości i zwiększenia objętości, następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, brzegów nie smarujemy niczym ! Biszkopt pieczemy w 180 stop przez 20-25 minut. 2. Upieczony studzimy i przekrawamy w pół. Wierzchnia warstwę biszkoptu zdzieramy, jeśli tego nie zrobimy masa

Gotowanie...to proste !
Pieguskowiec z truskawkami i lemon curd 111

białek pół szklanki oleju kokosowego 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g maku niebieskiego Warstwa truskawkowa: 500 g truskawek galaretka truskawkowa 3 - 4 nektarynki Lemon curd: 3 cytryny szklanka cukru 100 g masła 3 żółtka + 1 jajko Dodatkowo: 3 suche bezy 5 kwiatów lawendy Przygotowanie: Suche składniki na ciasto wymieszać ze sobą. Białka ubić na sztywno

Karczma Honorietty
Ciasteczka budyniowe kotki 165

orkiszowej razowej 80 g ksylitolu 100 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru(u mnie śmietankowy) 2 żółtka 4 łyżki mleka(można dodać więcej, jeśli ciasto nie nadaje się do wałkowania) Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Formować ciasteczka, najlepiej rożki i piec w 180 stopniach koło 12 minut. inspirowane tym przepisem

FitKot
Duża pizza – sprawdzony przepis 153

około 1 h lub krócej, jeśli w pomieszczeniu jest bardzo ciepło. Piekarnik rozgrzewamy do 240 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyciągamy je z miski. Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą z oliwek. Układamy nasze ciasto i naciskając dłonią formujemy kształt pizzy. Mi pomagały dzieci   Spód pizzy dziurkujemy

Słodkie okruszki
Chleb żytni jasny 119

długo utrzymuje świeżość. Ciasto robi się bez problemu, wymaga jednak dużo czasu. Najlepiej zacząć szykować chleb wieczorem, tak aby zaczyn rósł w nocy. Rano mieszamy ciasto właściwe i odstawiamy do późnego popołudnia. Jeszcze tego samego dnia wieczorem chleb upieczemy, a rano dnia kolejnego będziemy mogli nasz w 100% żytni chleb zajadać. Piekłam w jednej dużej foremce, 32x14 cm. Lepsza(...)wody 60 g zakwasu ciasto właściwe 800 g mąki żytniej chlebowej typ 720 650 g wody 20 g soli 350 g zaczynu kminek - opcjonalnie przygotowanie Dzień przed pieczeniem zaczyn  Zakwas wyjąć z lodówki i ogrzać do temperatury  pokojowej. ( ok 1-2 h). Wymieszać wszystkie składniki w dużej misce, przykryć folią  i pozostawić  w temperaturze pokojowej

Stare Gary
Wiśniowe ciasto z makiem 217

dobrze nasączone, wilgotne, z makiem. Każdy kęs rozpływa się w ustach. Łatwe w przygotowaniu, tak więc zachęcam do pieczenia. Mak, mak, mak... Większości z Nas kojarzy się z Świętami i bardzo dobrze, bo ja nie wyobrażam sobie Świąt bez makowca :) lubię ciasta makowe w każdej postaci, a to ciasto jest jednym z moich ulubionych, gdyż cały jego urok(...)gdyż zawsze pierwsze znika z talerzyka :D Składniki powinny być w temperaturze pokojowej (blacha 24cm): 2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanka cukru 1/2 szklanki maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g miękkiego masła 1/2 szklanki oleju 2/3 szklanki soku z wiśni 4 jajka Dodatkowo: 1 szklanka soku z wiśni 100 g gorzkiej czekolady posypka DECORADA maczek o smaku

Kulinarna (nie)codzienność
Pomysł na obiad 3 2540

Pieczone ziemniaki w boczku, z soczystą karkówką, marynowaną w ketchupie – to dzisiejsza propozycja obiadowa. Składniki na obiad: 0,5kg karkówki bez kości szklanka dobrej jakości ketchupu 3 ząbki czosnku 15 plastrów boczku surowego wędzonego 15 małych, młodych ziemniaków po łyżeczce soli, papryki czerwonej mielonej, ziół prowansalskich i suszonego czosnku 2 łyżki oliwy Przygotowanie obiadu: Jak najmniejsze młode ziemniaki(...)rozbijamy tłuczkiem. Marynujemy w ketchupie wymieszanym ze świeżym czosnkiem, przeciśniętym przez praskę. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Ziemniaki zawinięte w boczek, wkładamy do nagrzanego do 160st. piekarnika, pieczemy do momentu zezłocenia się boczku i miękkości ziemniaków. Zamarynowaną karkówkę smażymy 15 minut z każdej strony na patelni grillowej, lub na grillu. Podajemy gorące. Artykuł Pomysł na obiad 3 pochodzi

NiePieprz.pl
Schab pieczony w rękawie, aromatyczny i pyszny 217

przyprawy zostają w mięsie. Bardzo łatwo jest przygotować takie mięso. Można jeść na zimno, podczas pieczenia wytworzy się sos. Który po ostygnięciu przekształci się w pyszną galaretę. Na ciepło do ziemniaków też będzie pyszne. Ja upiekłam schab z kością, ale możecie upiec bez . Moim zdaniem schab z kością jest bardziej aromatyczny Schab umyć osuszyć. Doprawić solą pieprzem, papryką(...)słodką i ostrą, ziołami. Dokładnie obsypać przyprawami z wszystkich stron. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Suszone pomidorki pokroić na drobne kawałeczki. Włożyć mięso do rękawa foliowego do pieczenia mięsa. Polać mięso oliwą w której były pomidorki suszone, obsypać kawałkami pomidorów suszonych i plasterkami czosnku. Dokładnie zamknąć rękaw foliowy, delikatnie potrząsnąć worek, żeby oliwa obtoczyła mięso. Wstawić mięso

Kuchnia Pokoleń
Pomysł na… kurczaka z ryżem 130

Kurczak z ryżem. Brzmi zwyczajnie i bez polotu. W tej szarości skojarzeń znalazłam jednak pełnię smaku. Klasykę gatunku ;) Zapiekanka z ryżu i kurczaka również mogłaby być banalna, jednak nic bardziej mylnego. Jest jednocześnie delikatna i pikantna, lekka i syta. Jednym słowem: pyszna! Dodać trzeba, że jest banalnie prosta w wykonaniu, a dodatek ogórka kiszonego to wisienka na torcie klasyki(...)mięsa z podudzi kurcząt 200 g ryżu brązowego 2 łyżki suszonej włoszczyzny (ekologiczna przyprawa do rosołu) 2 łyżki oleju z orzechów włoskich sól, pieprz, kolendra mielona Formę do pieczenia smarujemy olejem kokosowym. Wysypujemy ryż , na ryżu układamy mięso. Posypujemy przyprawami, zalewamy ok. 400-500 ml wody. Polewamy olejem. Pieczemy w 180 st. C do czasu, aż ryż zmięknie

Kucharzyca
Jak zrobić idealne wegańskie gofry i do tego bez glutenu? 164

Jakie są idealne gofry? Według mnie idealne gofry są chrupiące i złociste, a że dawno nie robiłam gofrów, to postawiłam sobie wyzwanie w postaci idealnych gofrów bez glutenu i do tego w wersji wegańskiej. Udało się, i to jak! Składniki na 4 gofry: 250 g mąki jaglanej, lub tak jak u mnie dokładnie było to 200 jaglanej(...)wymieszaj. Gotowe ciasto Odstaw na 10 minut. Ciasto jest gęste, ale nie lejące. Na rozgrzaną gofrownicę nakładaj ciasto łyżką. Piecz aż się zezłocą, w zależności od gofrorwnicy 3-5 minut. Smacznego! Artykuł Jak zrobić idealne wegańskie gofry i do tego bez glutenu? pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf

Proponowane wyszukiwania