bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1003/3453)

Ciasto z cukinią i orzechami 272

mąki pszennej 220ml zsiadłego mleka 125g drobnego cukru 100g masła 2 jajka 250g cukinii startej na tarce o grubych oczkach (może być ze skórą, ale bez pestek) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka ekstraktu z wanilii 150g orzechów włoskich LUKIER 100g cukru pudru 2-3 łyżki gorącej wody Wykonanie: - składniki

Smakołyki Bereniki
sernik na zimno z mango 163

pudru na piankę: galaretka o smaku tropikalnym  250 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego ( z lodówki) na wierzch: duże, dojrzałe mango galaretka o smaku pomarańczowo-morelowym (bez żelatyny, tężejąca w godzinę) Foremkę do pieczenia wyścielić papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty.  Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pelnoziariste rurki z jaglanym kremem 149

Foremki do rurek smarujemy margaryną lub tłuszczem, aby po upieczeniu ciastka łatwo zeszły. Piekarnik włączamy na 180 stopni, blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rurki będą się piekły przez 15 minut na środkowej półce bez termoobiegu. Na foremki do rurek nawijamy paski ciasta i układamy na blasze. Smarujemy białkiem z mlekiem i posypujemy drobnym cukrem. Wstawiamy do piekarnika

Kuchnia od dwojga
Jogurtowe ciasto z morelami 138

Superszybkie ciasto z dowolnymi owocami, którego wykonanie zabiera tylko 10 minut. Wychodzi wilgotne, kwaskowe i bez zakalca, co niestety przytrafia się podczas pieczenia tego typu ciast. Można użyć dowolnych, sezonowych owoców. Składniki: – 1 duży jogurt grecki 450 g – 2,5 szklanki mąki pszennej – 3/4 szklanki cukru – 2 jajka – 1/2 szklanki oleju

To co kocham
Białe brownie z kremem kinder i polewą z białej czekolady 151

czekoladową masę. Na końcu wsypujemy przesianą przez sitko mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaną masę przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 150*C piekarniku (bez funkcji termo obiegu) przez 60 minut (to tzw. suchego patyczka). Studzimy. Po wystudzeniu kroimy na trzy równe blaty.  Krem: W garnku podgrzewamy śmietankę, dodajemy

VioletoweKucharzenie
Pieczeń z pastą warzywną (na kanapki, do obiadu) 162

pieprzem. Całość wyrabiamy na gładką masę. Foremkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę mięsa, rozsmarowujemy połowę pasty warzywnej. Następnie ponownie wykładamy i dociskamy resztę mięsa. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę pasty. Mięso pieczemy w 200*C przez 60 minut (bez termo obiegu

VioletoweKucharzenie
Bezy. 111

stopniowo cukier puder. Ważne jest żeby cukier dodawać małymi partiami, najlepiej po łyżce. Na koniec dodać mąkę. Ubijać jeszcze chwilę. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego. Bezy wyciskać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 100 stopni z termoobiegiem przy lekko uchylonych drzwiczkach ok. 1 godzinę i 15 minut

Agusiowe smakołyki
Łatwe ciasto z rabarbarem i kruszonką 233

- przesianie mąki przez sito napowietrza ją i wspomaga wyrastanie ciasta. Wyrobić wszystko mikserem przez kilka minut na gładką masę.   Średnią tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia - lub ewentualnie wysmarować masłem i obsypać kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta bo nie ma tendencji do przypalania się . Przełożyć do niej ciasto i równo(...)kruszonką.   Piec w temp. 180C ok. 50-55 minut na środkowym poziomie piekarnika - u mnie bez termoobiegu ; grzałka góra-dół. Uwaga! Przy użyciu rabarbaru jako dodatku, wskazane jest piec ciasto trochę dłużej; przy dodaniu czereśni czy wiśni należałoby skrócić czas pieczenia co najmniej do ok. 45 min.  Wykonać test „suchego patyczka” by upewnić się że się

Grunt to przepis!
najprostszy chleb na świecie 214

Jeżeli decydujemy się na dodatek mielonego lnu, możemy odrobinę zwiększyć ilość wody aby chlebek nie wyszedł nam zbyt suchy i twardy. Masę z dodatkami (lub bez) przelewam do keksówek wyłożonych papierem do pieczenia i od stawiam przykryte ściereczką na kolejne 12h w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po 12h ciasto wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około

Gar Zdrowia
Sernik Szachownica 158

której piekliśmy murzynka wykładamy nowym papierem do pieczenia. wkładamy do niego murzynka i kroimy go na paski. Wyjmujemy co drugi pasek  i w to miejsce wlewamy masę serową. 6. Na miejsca z serem układamy pozostałe paski i zalewamy reszta masy. Gotowy sernik pieczemy w 180 stop. grzanie góra - dół bez termoobiegu przez 50-60 min. Polewa Czekoladowa

Gotowanie...to proste !
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 154

najbardziej tak :) Pyszny serniczek ? ależ owszem ;) Zastanawiacie się nad ciastem na weekend majowy ? Proponuję zrobić ten sernik . Delikatna masa polana pyszną polewą . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szkl. cukru

Różne smaki w kuchni
ŻUREK Z PIECZONĄ KIEŁBASĄ I TWAROŻKIEM 124

żurek lekko się zagęści. Podajemy z ugotowanym jajkiem i pieczoną kiełbaską.  PIECZONA KIEŁBASA : Ugotowaną w wywarze kiełbaskę nacinamy nożem w kilku miejscach i pieczemy 15-20 minut w temperaturze 200℃ bez termoobiegu, aż lekko się zrumieni. Część kroimy w plastry i dodajemy do zupy, pozostałą układamy na półmisku i podajemy z chlebem i chrzanem

cool and minty
Mini serniczki w wersji FIT 797

kupiłaś(eś) już zmielonego. Do zmielonego sera dodać ksylitol, białko, aromat, wymieszać szpatułką. Masę wyłożyć do foremek na spód, na górę nałożyć kleks konfitury. Piec w rozgrzanym piekarniku w 175 stopniach (bez termoobiegu) 25 minut. Po tym czasie serniczki wyjąć, całkowicie wystudzić, następnie schodzić w lodówce.   Daj znać czy przepis się podoba, daj znać czy smakowało, jeśli udało

Mój pomysł na
Jaglane muffiny z gruszką 129

minionym tygodniu już czterokrotnie upiekłam muffiny. A to dlatego, że szybko się je robi. Jemy je na śniadanie. Są bez cukru, bez glutenu. Pięć minut przygotowanie, 25 minut pieczenie. 1 szklanka mąki jaglanej 3/4 szklanki płatków owsianych bezglutenowych dojrzała gruszka pół łyżeczki kardamonu 1 łyżka płatków migdałowych szklanka mleka jaglanego jajko 1 płaska łyżeczka sody i proszku

AZgotuj!
PITA wg Piotra Kucharskiego 134

odstawcie na pół godziny. Każdą pitę spłaszczcie dłonią na placuszek o średnicy 10-12 cm. Odstawcie jeszcze na kwadrans. W tym czasie nagrzejcie piekarnik bez termoobiegu do 240 st. Zaparujcie go, pieczcie pity około 8-10 minut. Studźcie na kratce

OliveandThyme

Proponowane wyszukiwania