bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:234/498)

piernik na już! szybki i pyszny 189

amoku nie nastawiłaś ciasta na piernik staropolski ...I co teraz, Święta bez piernika? No jak to tak...Już już, spokojnie - przychodzę z wybawieniem :) Upiecz TEN piernik. Całość zajmie Ci max. godzinę, a Święta będą uratowane - piernika nie zabraknie :) Jest przepyszny, mocno aromatyczny i znika bardzo szybko, tak więc albo gdzieś go schowaj, albo upiecz w dzień Wigilii :) Najlepiej(...)chyba o czymś świadczy, nie? :) SZYBKI PIERNIK przepis autorski // keksówka o dł. 20cm ~2 jajka ~3/4 szklanki jogurtu naturalnego ~100g miodu ~1/2 szklanki cukru trzcinowego ~4 łyżki oleju/roztopionego masła ~130g mąki pszennej ~120g mąki pszennej razowej/żytnej ~łyżka kakao ~15g domowej przyprawy do piernika (lub 25g-30g sklepowej) ~łyżeczka proszku do pieczenia ~3/4 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej

chili & sugar
Kakaowe ciasto otrębowe z borówkami 193

składniki (poza borówkami) i miksujemy na najmniejszych obrotach na koniec dodajemy borówki i delikatnie mieszamy wszystko łyżką przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 40-50 minut (pilnujemy, żeby góra nie zaczęła się za mocno przypiekać) SMACZNEGO ! ! ! :) Jakiś czas temu zostałam nominowana przez Orcie  na Libster(...)komuś mogą przydać się moje przepisy ;) 4. Mój pierwszy wpis na blogu dotyczył .....? zaczęłam bez żadnego wstępu wprowadzającego, po prostu dodałam przepis na dietetyczny naleśnik z kurczakiem ;) 5. Za 5 minut mają przyjść goście, jaką potrawę podasz na szybko? oj to bardzo trudne pytanie, zależy od tego co miałabym w szafce i lodówce

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dorsz zapiekany z cukinią 205

Filety z dorsza zawinięte w plasterkach cukinii - pomysł na szybki, lekki i bardzo smaczny obiad. Uwielbiam ryby z piekarnika, ponieważ nie są tłuste i są pozbawione panierki (tak, tak wolę zjeść rybę bez panierki) :) Ponadto, dorsz owinięty w cukinii to świetny pomysł na piątkowy obiad. Poniższe danie możecie podać z upieczonymi ziemniakami lub frytkami.  Składniki(...)umyć i pociąć wzdłuż na plasterki. Każdy kawałek ryby owinąć w plasterkach cukinii. Przygotowane kawałki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Całość delikatnie polać olejem lub oliwą z oliwek (1 łyżką). Piec bez przykrycia około 25-30 minut w  180ºC. Rady: - cukinii nie trzeba obierać ze skórki, - najlepiej, aby plasterki cukinii były jak najcieńsze - dzięki temu rybę bez problemu

Ugotować
Babka z dżemem 189

Dziś coś prostego. Tradycyjnie szybkiego i niedrogiego. Można modyfikować przepis do woli dodając różne bakalie i owoce, dzielić ciasto na pół i jedną część zmieszać z kakao. Babka jest mokra i długo zachowuje świeżość. Przepis pochodzi z rodzinnego zeszytu z przepisami. Wrzuciłam zdjęcie wersji podstawowej i bez jabłek - takie było życzenie mojego Słoneczka. Składniki: 1 jajko 1 szklanka cukru(...)wszystkie składniki do miski i miksujemy do połączenia składników, na końcu wrzucamy jabłka i bakalie i mieszamy już łyżką. Przelewamy do formy prostokątnej, tortownicy albo formy na babkę i pieczemy w temperaturze ok.200°C do 40 minut. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Sernik kajmakowy z polewą a la snickers 571

szkl. mąki 5 dkg masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka śmietany 1 całe jajko 0,4 szkl. cukru pudru 1 mały cukier waniliowy aromat waniliowy 2 łyżki masła orzechowego Masa serowa 1 kg twarogu sernikowego (użyłam sera Hej!) 4 całe jajka 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 cukry waniliowe 0,5 szkl. oleju(...)temp. 190ºC.  Masa serowa. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Otrzymaną masę serową wylać na podpieczony spód. Ciasto piec około 70-90 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175ºC. Wierzch ma być ścięty. Jeśli góra zbyt szybko się rumieni, ciasto można przykryć folią aluminiową.   Polewa kajmakowa i czekoladowa. Kajmak, 2 łyżki mleka i 1 łyżkę masła podgrzać. Polać wystudzony

coolinarnastrefa.blogspot.com
PIZZA Z PATELNI 180

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 ŚREDNICA PATELNI: 24 CM. Składniki na ciasto: Szkla nka mąki, 5

JejKuchnia
PIERSI Z KURCZAKA OTULONE PLASTRAMI BOCZKU, ZAPIEKANE Z PORAMI 226

   Piersi z kurczaka otulone plastrami boczku, to danie, które zauroczyło nas najpierw swym wyglądem a następnie również smakiem. Dzięki plastrom boczku, delikatne piersi nabierają

Smaczne Zdrowe
“4-godzinny mistrz kuchni” – recenzja 174

możliwe jest szybkie przejście od kuchennego zera do bohatera? Od jajecznicy do kuchni molekularnej? Timothy Ferriss uczy nas, czego można się nauczyć gotując i jak szybko osiągnąć wysoki poziom umiejętności. Wystarczy wiedzieć czego się uczyć, a powodzenie gwarantuje wybór dobrego przepisu. Jeśli przepis jest dobry, to nie może nam się nie udać.   Przecież wiadomo, że nie trzeba dużo(...)które są pokazane w bardzo prosty sposób), książka zachęca też do eksperymentowania i buduje świadomość, skąd na naszym stole bierze się np. mięso. Dlatego to doskonały podręcznik dla każdego, bez względu na poziom i doświadczenie kulinarne. Jednocześnie gotowanie dla wielu początkujących wydaje się bardzo trudne, bo pozornie wymaga posiadania wielu umiejętności, urządzeń, znajomości produktów i ogromnej wiedzy fachowej. Podstawowym

Ugotowane pozamiatane
Sernik z brzoskwiniami i mascarpone 233

Pyszny i łatwy do przygotowania sernik z brzoskwiniami i serkiem mascarpone. Sernik na spodzie z herbatników z migdałami dodatkowo jest polany galaretką z mascarpone. Sernik ma

Kuchcik gotuje
Sernik bez spodu 249

Sernik bez spodu Sernik ten jest prosty i szybki w przygotowaniu, do jego przygotowania można wykorzystać ser z wiaderka, dlatego też nie wymaga wiele nakładu pracy, a jest na prawdę przepyszny. Składniki: 1 kg sera białego (może być w wiaderku) 1 szklanka cukru 1 op. cukru wanilinowego 100 g masła 6 jajek (białka i żółtka osobno) szczypta soli(...)mąkę, parę kropli aromatu i dokładnie przemieszać.  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, delikatnie wmieszać w masę serową. Dno formy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, całość wysmarować masłem. Masę serową przelać do formy. Piec początkowo 20 min w temp. 170 st., następnie zmniejszyć temp. do 150 st. i piec jeszcze 60 min. Pozostawić

My sweet a life
Szarlotka z żółtym serem 238

sera np. cheddara, który dodawał potrawie głębi. Ponieważ szarlotka smakuje lepiej na ciepło, ser najlepiej jest dodać przed samym podaniem podgrzewając ciasto. W ten sposób otrzymasz też klasyczną szarlotkę bez sera dla tych domowników, którzy się nie zdecydują na pyszne wykończenie deseru.   Macie odwagę się sami przekonać? Składniki Spód do tarty: 2 szklanki mąki łyżka cukru łyżeczka soli(...)Kruszonka: 50 g masła ⅓ szklanki cukru pół szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia ćwierć łyżeczki cynamonu szczypta soli   Do podania: Starty żółty ser (cheddar lub gouda) Przepis na szarlotkę z żółtym serem Zaczynamy od wyrobienia ciasta. Wszystkie składniki zagniatamy szybko. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na pół godziny do zamrażalki. Możemy to też zrobić poprzedniego

Ugotowane pozamiatane
SERNIK BEZ PIECZENIA 227

Sernika gotowanego nie robiłam od dawna. Mając spory zapas herbatników postanowiłam je wykorzystać w tym oto cieście. Jest pyszne, kremowe a do tego łatwe i bez pieczenia. Polecam :) SKŁADNIKI: ok. 500 g herbatników 1 kg zmielonego twarogu 4 jajka 200 g masła 200 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe po 40 g skórka z cytryny(...)wolnym ogniu, cały czas mieszamy. Gdy masa się zagotuje i zgęstnieje dodajemy sok oraz skórkę z cytryny.  Teraz dwie możliwości, jeśli nasze herbatniki są z rodzaju tych które szybko miękną, należy poczekać aż ser trochę przestygnie. Jeśli mamy herbatniki z tych twardych ,,jak skała'' masę wylewamy gorącą. Połowę masy wylewamy na herbatniki, układamy drugą warstwę herbatników. Wylewamy drugą

Pani na deser
Muffiny marchewkowe z jabłkiem i żurawiną 157

chociaż ją uwielbiam! ), to jakoś bez jabłka nie mogę ich sobie wyobrazić :) Z jabłkiem są po prostu idealne. Zwłaszcza gdy jabłko jest z tej kwaśniejszej odmiany. Polecam do wypróbowania :) Składniki na około 20 sztuk* : 230 g mąki pszennej 165 g brązowego cukru 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ( płaskiej ) 1 łyżeczka przyprawy(...)kostkę 100 g suszonej żurawiny Wykonanie: W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę pszenną, cukier, sodę, proszek do pieczenia i sól. W drugim naczyniu roztrzepać jajka, wymieszać z olejem. Mokre składniki przelać do suchych, dodać startą marchewkę i wymieszać szybko i niedokładnie, w trakcie mieszania dodając jabłka i żurawinę. Wymieszać do połączenia, nie dłużej.  Standardową formę

Opowieści z piekarnika
Proste batoniki fit z daktylami, wegańskie, bez cukru, bez glutenu 256

szybkie w przygotowaniu batoniki fit wegańskie, bez cukru, bez glutenu. Z dużą ilością daktyli, orzechów. Są bardzo pożywne i stanowią zdrową alternatywę dla sklepowych słodyczy. Polecam… Proste batoniki fit z daktylami, wegańskie, bez cukru, bez glutenu Składniki: 2 szklanki suszonych daktyli (około 300g) 3/4 szklanki orzechów nerkowca (około 150g) 2 kopiaste łyżki masła orzechowego (bez(...)żadnych dodatków) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki dobrego kakao bez cukru szczypta soli 1. Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na około 10 minut (jeśli mamy wilgotne daktyle, nie musimy ich nasączać). 2. Do blendera przełożyć orzechy, wiórki kokosowe i zmiksować. Dobrze osączyć daktyle i dodać je do bldendra, zmiksować. Dodać masło, kakao i szczyptę soli, zmiksować (jeśli

Mała Cukierenka
Proteinowe fit placuszki kokosowo bananowe z malinami 1546

naturalnej łyżka oleju kokosowego roztopionego - do ciasta 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 2 banany maliny lub inne owoce olej kokosowy lub inny tłuszcz do smażenia Wykonanie: Jajka zmiksować z bananami, jogurtem (lub śmietanką). Cały czas miksując dodawać odżywkę, proszek do pieczenia i po łyżce mąkę kokosową. Na koniec dodać olej kokosowy i jeszcze raz wymieszać(...)Masa ma przypominać zwykłe ciasto na racuszki. Gdyby była za gęsta po prostu dodajcie jeszcze 1 jajko lub więcej śmietanki. Placuszki nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię. Uwaga: Placuszki szybko się rumienią, więc żeby nie przypalić, nie rozgrzewajcie patelni zbyt mocno. Smażymy placuszki najlepiej na oleju kokosowym :-) Racuchy podajemy z malinami lub innymi owocami według upodobań. Świetnie też komponują się

Marta próbuje

Proponowane wyszukiwania