Maj już się kończy, ale pomysły na wiosenne dania nie mają końca. Dzisiaj polecamy Wam kolejną pachnącą wiosną zupę, której głównym składnikiem jest kalarepa. Uwaga w
Bananowe PoleSałatka tabbouleh to libański specjał. Jej wersji jest wiele, u nas występuje z kaszą jaglaną, roszponką oraz orzeźwiającym dressingiem z pomarańczą i miętą. Idealna na lekki
Bananowe PolePonownie na nasze stoły wkracza wiosenna zupa. Tym razem pierwsze skrzypce gra młoda kapusta, jak zatem łatwo się domyślić dzisiaj kolejny majowy klasyk w wersji wegańskiej
Bananowe PoleJeżeli lubicie kokosowe smaki, a batoniki bounty Wam smakowały, to ten przepis z pewnością jest dla Was! Zdrowsza wersja, prosta w wykonaniu i szybka. O tym
Bananowe PoleKuchnia indyjska nie wymaga wielu kombinacji, aby stała się kuchnią roślinną. W imię najprostszych zasad gotowania, przygotowaliśmy dla Was kolejny bardzo prosty przepis, mianowicie pożywny dal
Bananowe PoleWiosna pełną parą, więc u nas na talerzach przepyszna zupa z botwinki z dodatkiem mleczka kokosowego. Świetne połączenie słodkości kokosa i botwinki wprawi Was w dobry
Bananowe PoleSeler. Niewykorzystane dobrodziejstwo. Wyławiany z zupy i czasami zapomniany, a to błąd. Ruszamy z cyklem pomysłów na selera, a dzisiejszy przepis jest jego początkiem. Wyobraźcie sobie
Bananowe PoleWiosna w pełni, więc skoro za oknem jest zielono i kwitnąco, to czemu by nie na talerzu? Zielone szpinakowe kotlety z dodatkiem kaszy jaglanej idealnie spełniają
Bananowe PoleTym razem proponujemy nieco egzotyki, ale wszystkim którzy już zaprzyjaźnili się z kuchnią roślinną soczewica i ciecierzyca nie brzmi wcale obco, a wręcz bardzo przyjacielsko. To
Bananowe Polemojprepisna.pl | Tarta bananowa z kremem czekoladowym Nietypowa tarta bananowa, smaczna, zdrowa, bezglutenowa i prawie wegańska. Prawie, bo w cieście kruchym jest jedno jajko. Dopełnieniem tarty jest pyszny krem czekoladowy z dojrzałego awokado i bananów. Polecam! Składniki na formę 23 cm: Składniki na spód: 100 g mąki ryżowej 50 g mąki jaglanej 50 g mąki gryczanej 50 g oleju kokosowego (następnym(...)razem dam 70 g) 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie, w przypadku gdy ciasto nie chce się kleić ) 1 jajko Składniki na bananowy budyń: 300 g dojrzałych bananów 500 ml mleka (u mnie sojowe) 1 – 2 łyżki cukru (ja nie dodawałam, bo miałam bardzo słodkie banany) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczkę kakao (opcjonalnie, dla koloru) Składniki na czekoladowy krem
moj przepis naBogate smakowo, kolorowe i sycące danie z tofu, warzywami i imbirem. Wegańska kuchnia w azjatyckiej odsłonie, której przygotowanie zajmuje tylko moment, a satysfakcja domowników gwarantowana. Palce
Bananowe PoleOstatnio naszła nas ochota na pierogi "ruskie". Często wegańskie "ruskie" spotyka się w wersji z tofu zamiast białego sera - my chcieliśmy odpocząć od tofu, które ostatnio
Bananowe PoleBoczniaki już goszczą na sklepowych półkach, pora więc się nimi odpowiednio zająć. Jeśli zastanawiacie się co z nich zrobić, to ten przepis jest dla Was. Boczniakowe
Bananowe PoleTofu jest niezbędne w kuchni roślinnej. Jednak nie każdy wie, jak się za nie zabrać. Jak stworzyć odpowiednią marynatę i jak dobrze zamarynować tofu? Podajemy 5
Bananowe PolePasta, która została wymyślona na szybko, z dostępnych w domu składników. Nie mieliśmy żadnego smarowidła na kanapki, więc ukręciliśmy ekspresowy pasztet z białej fasoli z dodatkiem
Bananowe Pole