polecam, zważywszy iż są dość łatwe w przygotowaniu. Smakują i chrupią nawet po dwóch tygodniach, oczywiście dobrze przechowywane. Dla osób na diecie polecam przepis na Ciasteczka owsiane FIT z bananem, żurawiną i suszoną morelką – bez cukru, bez mąki, bez tłuszczu . Składniki: (15-20 ciasteczek) 110 g masła 1 jajko 100 g mąki pszennej 50 g płatków owsianych 50 g mielonych
Moja Delicjalutego 2014 Domowy mus jabłkowy z nutą cynamonu - 26 kwietnia 2014 Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym - 29 kwietnia 2014 Green smoothie, czyli Zielony koktajl ze szpinakiem, jabłkiem, pomarańczą, bananem i imbirem - 14 maja 2014 Wyśmienity krem z groszku z miętą i jabłkiem wg Magdy Gessler + Domowy bulion warzywny - 24 czerwca 2014 The post Wyśmienity krem z groszku
Moja Delicjakońcu być gotowe do spożycia. Skórka dojrzałego owocu jest bardzo (naprawdę bardzo) miękka i ma lekko czerwony kolor. Jeśli chcecie przyspieszyć ten proces, umieśćcie mango, jabłko i banana w plastikowej lub papierowej torebce na kilka dni. Uwaga, aby nie zapomnieć o tym tropikalnym przysmaku :) Lista powodów, dla których warto jeść mango jest długa, ale przytoczę kilka powodów. Dojrzały owoc jest
Chocolate Muffin Blogmleka 1,5% - mąka żytnia razowa typ 200 - 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych - ser twarogowy chudy - 2 łyżeczki cukru waniliowego - wiórki kokosowe -szczypta soli Owoce: - kilka borówek amerykańskich -pół banana - pół kiwi Przygotowanie: 1. Do garnka/ miski wbijamy jedno całe jajko i rozbijamy trzepaczką. 2. Dodajemy mleko, cukier waniliowy i mieszamy. Następnie dosypujemy mąkę (około 1,5 szklanki
Zdrowo kolorowo lifestylowowięcej urozmaici naszą dietę o nowe smaki i składniki odżywcze, a w ciepłe dni będzie świetnym sposobem na zdrowe orzeźwienie. Składniki: 1 szklanka liści szpinaku pęczek natki pietruszki 1 banan 1 kiwi 1 szklanka soku jabłkowego 1/2 szklanki mleka kokosowego sok z 1/2 pomarańczy sok z 1/2 limonki Przygotowanie: Najpierw miksujemy zielone składniki (szpinak i pietruszkę) z sokiem jabłkowym
Smakowity Blog Kulinarnytylko do połączenia składników. Składniki suche czyli: - 2 szklanki mąki, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 0,5 szklanki kakao, - 0,5 szklanki cukru. Składniki mokre: - 2 małe, dojrzałe banany rozgniecione widelcem, - 3/4 szklanki oleju, - 1 szklanka mleka roślinnego. Teraz wlewamy mokre do suchych, mieszamy i do całości dorzucamy połamaną na kawałki gorzką czekoladę - 1 tabliczkę lub 2, nie trzeba
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEgłównej mierze do życia :) Przepisy na obiad i deser dostępne są po kliknięciu w ich nazwę :) Śniadanie nr 1 Kanapka trzech składników, jedno z moich ulubionych połączeń, czyli banana z czekoladą, w tym przypadku z nutellą, a wszystko na kromeczkach z batona:) A do picia zielona herbatka z pomarańczą. Śniadanie nr 2 Jabłko + kawa Inka Obiad: Boeuf Strogonow, czyli pyszny
Smakowy Rajżeby się dobrze obudzić :) Śniadanie nr 2 Budyń waniliowy z czekoladowymi kropelkami Obiad: Kieszonki schabowe faszerowane serem goudą i szpinakiem z frytkami. Do picia woda z listkami mięty. Deser: Banan + jabłko + mandarynka Kolacja: Curry wurszt z keczupem i tostami Do picia herbatka z 7 ziół R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google
Smakowy Rajgazu i innych dodatków. Śniadanie nr 1 Na początek wypiłam zieloną herbatkę z ananasem, po czym zrobiłam Manną z cynamonem, syropem z mniszka i ekstra dodatkami :) Śniadanie nr 2 Banan i jabłko Obiad: Zupa pieczarkowa z chrupiącymi grzaneczkami Desero-kolacja: Marchewkowe placuszki z syropem mniszkowym i owocami Na koniec dnia tradycyjnie Meliska, by dobrze spać
Smakowy RajChrupiący kotlet z fileta z kurczaka, w dipie ziołowo-czosnkowym i sałatka super szybka. Do picia sok jabłkowy. Deser: Koktajl owocowy ze zmrożonych truskawek i porzeczek z dodatkiem świeżego banana. Kolacja: Kaszanka lub bułczanka, czyli na śląski: krupniok i żymlok, w asyście pysznych dodatków: ogórka kiszonego, papryki i cebuli. A do tego herbata rooibos i oczywiście chlebek
Smakowy Rajlodówce, deser zrobiłam w kuflach, które zajęły mniej miejsca niż zajmują miseczki . Składniki: 2 galaretki o ulubionym smaku Ok. 70dag (lub więcej) różnych owoców (u mnie truskawki, brzoskwinie, banany i różowe winogrona)* 200ml śmietany kremówki** 1 łyżeczka cukru waniliowego * Przy doborze owoców pamiętajcie, że świeży ananas i kiwi powodują, że galaretka nie chce stężeć, dlatego nie zalewamy ich płynną galaretką
Smakowy RajMega porcja witamin w jednej szklance :) Składniki: 1 kiwi, 2 pomarańcze, 1/5 żółtego melona, 1 łyżka miodu, 100 g jogurtu naturalnego. Przygotowanie: Owoce dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Banana i kiwi kroimy w plasterki. Z pomarańcza staramy się usunąć jak najwięcej białej błonki. Melona kroimy w kostkę. Dodajemy do owoców miód i jogurt. Miksujemy. Smacznego
Aga w kuchniłyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa: 500 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie galaretki zielonej, 1 opakowanie galaretki czerwonej, Dodatkowo: owoce (mandarynki. winogrona, banan), PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt : Białka ubijam na sztywno. Stopniowo dodaję cukier oraz żółtka. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Masę wykładam na tortownicę (średnica 22cm). Piekę 35 minut
Tradycyjna kuchnia Kasiwłasnej rodziny (na szczęście choroby w sezonie zimowym nas omijają), do codziennej porcji witamin, postanowiłam dodać to bogate w minerały warzywo. SKŁADNIKI: 1 burak czerwony 1 marchewka 1 banan 1 jabłko 1 pomarańcza 1 łyżka syropu klonowego 1 szkl wody A jak to zrobić: Wszystkie owoce i warzywa obrać ze skóry, a z pomarańczy dodatkowo wykroić wszystkie białe
Kuchnia w opałachowoce obrane ze skórki, zmiksowane razem z dodatkiem np mleka ryżowego albo sojowego, albo zwyczajnie czystej wody. Write a review Save Recipe Print Składniki 1 mała cukinia, 1 banan, sok z dwóch lub jednej cytryny, łyżeczka syropu z agawy (dla osłody, choć cukinia ma w sobie sporo słodyczy). No i z wierzchu można posypać matchą (zieloną herbatą o japońskich korzeniach
MODA NA BIO