innymi do takich koktajli. Robię je dość często, tym bardziej teraz kiedy świeżych owoców jest pod dostatkiem. Na upalne dni taki zimny koktajl jest rewelacyjny. Składniki: 4 brzoskwinie 1 banan 200 ml. jogurtu naturalnego Wykonanie: Owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do kielicha blendera. Zblendować. Dodać jogurt i ponownie zblendować do połączenia składników. Można dodatkowo schłodzić w lodówce
Agusiowe smakołykiowocami: nektarynkami, borówkami, jeżynami ananasem i melonem, malinami i mango. Do tego warto dodać nasiona chia, goi, siemię lniane i siekane orzechy . W każdym w słoiku, jako baza występują banan i jogurt oraz oczywiście granola. Proporcje i skład to już kwestia gustu. Jeśli wolicie by śniadanie było bardziej chrupkie – dodajcie mniej jogurtu. Naszym zdaniem świetnie sprawdza się sposób pakowana
Niedzielny kucharzjeszcze świetnie skleiły pancakes, dzięki czemu wyszły kształtne i foremne. Już nie musiałam dodawać żadnej mąki. Jako że placuszki same w sobie wyszły słodkie – dzięki bananowi – rekomenduję aby podawać je z bardziej kwaśnymi dodatkami, tj. dżemem czy owocami. Puszyste i delikatne pancakes idealnie sprawdzą się jako pyszne śniadanie czy kolacja. Spróbujcie sami! A jak macie ochotę na inne
A to pestkaSpód: 1,5 szklanki płatków owsianych 1,5 szklanki wiórków kokosowych 2 szklanki suszonych daktyli 2/3 szklanki oleju kokosowego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli Masa: 4 dojrzałe banany 1 szklanka wiórków kokosowych pół szklanki orzechów nerkowca (wcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 1/3 szklanki syropu wiśniowo-daktylowego (można zamienić na dowolny sok owocowy) 1/4 szklanki syropu daktylowego Dodatkowo: kilka łyżek
Domowa Cookierenka Agiśliwkami i cynamonem Koktajl śliwkowy z kokosem i chia Koktajl śliwko - jagodowy Koktajl śliwkowo - kakaowy na maślance z kokosem i chia Koktajl bananowy z nektarynką i śliwką Kule z bananem i suszonymi śliwkami Muffinki ze śliwkami Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem
Moja smaczna kuchniamaliny, a nawet borówki i jagody. Wykonałam je w dwóch formach, jedno z wiśniami klasyczne takie jak widzicie na zdjęciu, a drugie z dodatkiem odżywki białkowej o smaku banana i malinami. Ciasto dzięki temu zyskało mocny aromat bananowy i z dodatkiem kwaśnych malin wyszło naprawdę super. Ten, kto nie posiada odżywek białkowych może użyć aromatu np. waniliowego lub nie dodawać
Zdrowie i pysznie na talerzuPlacuszki z serka waniliowego z czekoladą to nasza kolejna propozycja na pyszne, słodkie śniadanie. Wbrew pozorom placuszki robi się bardzo szybko. Placuszki są bardzo delikatnie w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon na borówkę amerykańską i maliny w pełni, więc i koktajli u nas więcej :) Składniki: 1 mały banan 1 garstka malin 1 garstka borówki amerykańskiej mleko do uzupełnienia Sposób wykonania: 1. Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu, np. kielichu miksera do robienia koktajli, uzupełniamy mlekiem i miksujemy. 2. Rozlewamy do szklanek. Od razu podajemy. Smacznego
Kuchnia domowa Aniłososia. OWOCE Tutaj są dwie zasady: wybieramy takie których nie trzeba obierać nożem i takie która nie opaćkają nam wszystkiego dookoła. Warto więc spakować ze sobą banana, jabłko, mało soczystą brzoskwinię, gruszkę czy schować do pudełka agrest, czereśnie i truskawki. WARZYWA Słupki warzywne to super zdrowa przekąska. Jeżeli macie taką możliwość to weźcie do nich hummus
CzarnawisienkaSzybki, prosty, zdrowy, gęsty koktajl z owocami na bazie wody kokosowej. 300 ml wody kokosowej np. Cocomi 2 spore banany maliny jagody lub borówka amerykańska amarantus ekspandowany 1 łyżka syropu z agawy listki mięty. Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera, miksujemy. Przelewany do szklanek i dekorujemy owocami
AZgotuj!dodajemy do ciasta delikatnie mieszając za pomocą łyżki 4. Gotowe ciasto przykrywamy folią i odstawiamy na 15 min do lodówki. 5. W międzyczasie myjemy borówki (można pokroić też truskawki, banana, czy inne owoce) 6. Patelnię smarujemy odrobiną masła. Na rozgrzaną patelnie wlewamy partę ciasta tworząc małe krążki o średnicy ok. 10 cm. Smażymy z obu stron ok. 2 min (obracamy
Marcepanowa kuchniabiszkoptu. W tym samym czasie Sebastian ubijał śmietanę z dodatkiem śmietanfixu (dzięki temu jest ona sztywniejsza i lepiej współpracuje podczas nakładania). Gosia zabrała się za owocowy element tortu- krojenie bananów i ananasów. Jako drugą warstwę położyliśmy śmietanę, a skąpane w niej owoce pięknie współgrały kolorystycznie z poprzednią częścią. Po położeniu ostatniego biszkoptu całość (górę i boki) dokładnie pokryliśmy resztą śmietany
Sprawni w smakuminuty, a następnie przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilę. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie twarożek bananowo-truskawkowy (czyli twaróg wymieszany z jogurtem, rozgniecionym, dojrzałym bananem i kawałkami truskawek
Zdrowie na języku :Pmiłośnikom malin na pewno posmakuje. Sezon malinowy i porzeczkowy w pełni trwa także trzeba wykorzystać te cudowne dobra natury 😊 Składniki: maliny 300 g, porzeczka czarna 200 g, banan 1 szt, sok malinowy 4-5 łyżek, jogurt naturalny grecki 400g, woda 0,5 szklanki, Sposób przygotowania: Porzeczki myjemy i wsypujemy do malaksera, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładki koktajl
kulinarne odsłony patiŚNIADANIE Na śniadanie najczęściej jem owsiankę. Gotuję ją na wodzie lub mleku roślinnym (moje ulubione to ryżowe z dodatkiem wanilii, które można kupić w Rossmannie). Do ugotowanej owsianki dodaję banana, dwie kostki gorzkiej czekolady oraz migdały, żurawinę i rodzynki. Całość mieszam i powstaję naprawdę smaczne i sycące śniadanie. II ŚNIADANIE Na drugie śniadanie przygotowałam placuszki z mąki owsianej, odrobiny sody
Health-Fit-Life