mojprepisna.pl | Tarta bananowa z kremem czekoladowym Nietypowa tarta bananowa, smaczna, zdrowa, bezglutenowa i prawie wegańska. Prawie, bo w cieście kruchym jest jedno jajko. Dopełnieniem tarty jest
moj przepis nawspomagają. Trzeba tylko we właściwy sposób do tego podejść. Dzisiaj, na piątkowy, adwentowy wieczór mamy dla Was coś na słodko, zdrowo i pożywnie! Babeczki dyniowo - migdałowe z żurawiną. Smacznego! Babeczki dyniowo – migdałowe z żurawiną Składniki: 400 g musu z pieczonej dyni 3/4 szklanki zmielonych migdałów 1 szklanka mąki (może być mąka pszenna, jaglana lub mieszanka mąk bezglutenowych: ryżowa, kukurydziana(...)następnie mąkę wymieszaną z migdałami i sodą. Delikatnie wymieszaj a na końcu dodaj posiekane orzechy i żurawinę. Wysmaruj foremki masłem lub olejem (można też włożyć papilotki) i napełnij je masą. Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni. Autor: Córka
Moja Mama Gotujesukcesie przygotowałam dla nauczyciela i szkolnych kolegów mały poczęstunek. Były babeczki, o których opowiem innym razem, i ciasto, które zachwyciło mnie w każdym calu.Najpierw chciałam upiec brownie, ale że babeczki były mocno czekoladowe stwierdziłam, że to już by było za dużo szczęścia na raz... Jak zwykle z pomocą przyszedł mi blog Moje wypieki i ciasto ze świeżą żurawiną. Nie zastanawiałam(...)pomarańczy2 łyżeczki cointreau200 g kwaśnej śmietanydodatkowo:250 g świeżej żurawinylukier:175 g cukru pudru4 łyżki soku z pomarańczyMąkę przesiać, wymieszać z proszkiemMasło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Dodać skórkę z pomarańczy i likier, połączyć.Partiami dodawać mąkę na zmianę ze śmietaną, miksując tylko do połączenia składników.Masę przełożyć
Pożeraczka, czyli raz adobrzeŚwięta się skończyły, za chwilę Sylwester. Poniżej przedstawiam Wam przepisy, które możecie wykorzystać na ten wieczór właśnie. Wybrałam kilka, resztę możecie znaleźć w kategorii sałatki, przekąski
kruche babeczkiCynamonowe pięknotki <3 Wstyd, cynamon tematem bloga a tu dopiero cynamonowy przepis ! Muffinki. Czy aby na pewno ? A nie czasem babeczki (cupcakes) ? I tu mam dylemat. Bo te nie są na maśle ,ale z drugiej strony są wilgotne , dość ciężkie i nie potrzebują żadnego kremu. A może ja się zwyczajnie nie znam ? ;) Nieważne jak je nazwać(...)wyrabiamy kruszonkę. Odstawiamy do lodówki. Mąkę, proszek do pieczenia oraz cynamon mieszamy razem. Białka ubijamy, pod koniec dodając na zmianę część cukru, cukier wanilinowy i żółtka. Do powstałej masy wlewamy powoli na zmianę olej i maślankę ciągle mieszając. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości, posypujemy obficie wcześniej przygotowaną kruszonką. Pieczemy
CynamonemPoOczachmojprzepisna.pl | Sernik z musem jeżynowym Wygląda jak biedronka ale to sernik i to w dodatku pyszny, kremowy, rozpływający się w ustach, aksamitny. Na kruchym, pełnoziarnistym czekoladowym
moj przepis naJeśli widzieliście torty, które przygotowałam na Dzień Mamy, to wiecie już, że najbardziej nie lubię wygładzać na koniec kremu. Nigdy nie wychodzi tak pięknie jakbym chciała
CiastkozercyLubicie środy? :) Z jednej strony to dopiero środek pracowitego tygodnia ale z drugiej to przecież już tuż tuż do wolnego weekendu :D Jak co środę
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPrzepis na ciasto pomarańczowe przyszedł mi do głowy, kiedy po latach upiekłam cytryniaka mojej mamy. Postanowiłam nieco go zmodyfikować i zrobić w wersji „do góry
CiastkozercyTarta z Oreo, pyszny krem waniliowy i świeże truskawki – takie połączenia zawsze są strzałem w 10! Dodatkowo ogromnym plusem jest czas przygotowania – korzystając z
CiastkozercyTrochę mnie tu mało w ostatnim czasie, ale Wy mi przecież wybaczycie :). Nie wiem czy już wiecie ale sezon rabarbarowy właśnie wystartował i mam tu dla
Apetyczna babeczkahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: Ciasteczkowy-potwór.pl . Zmodyfikowałam niektóre składniki i sposób przyrządzania ciastek. Wyszły przepyszne! Jedne z
Di gotujeJeśli jesteście na diecie i macie wielką ochotę na pączka to polecam ten przepis. Byłam naprawdę mile zaskoczona po skosztowaniu końcowego efektu. Pączki naprawdę przypominają oryginał
Mania Gotowaniapolewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki: Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską(...)rozkruszone drożdże i odrobinę cukru oraz tyle mąki, aby uzyskać konsystencję śmietany. Odstawiamy na 10 - 15 minut do wyrośnięcia. Żółtka miksujemy z cukrem tak długo, aż uzyskamy jednolitą puszystą masę. Masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji i studzimy (ma być letnie). Mąkę przesiewamy do dużej miski, wsypujemy szczyptę soli, w mące robimy dołek. Do maki wlewamy ubite żółtka i drożdżowy zaczyn
Kulinarne przygody GatityOstatni sernik był z jesiennymi gruszkami, a już czas na wędzoną śliwkę. Mocno czekoladowy kruchy spód i wierzch, a do tego delikatne w smaku wnętrze zachwyci
Apetyczna babeczka