babeczki z kremem - 3013 przepisów (strona:129/201)

Potwory i spółka - deser 155

stopni). Następnie studzimy babeczki i wyjmujemy je ze słoików łyżeczką. Kruszymy ciasto i z powrotem przekładamy do słoiczków, w których będziemy serwować nasz deser. Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody ( z przepisu z opakowania). Gdy będzie lekko tężeć ubijamy ją na najwyższych obrotach na puszysta piankę, dodajemy schłodzoną śmietanę i miksujemy aż masa będzie puszysta. Krem przekładamy na nasze ciasto

Wielki apetyt
Ciasta na Święta Wielkanocne 5096

Kochani tak troszkę wcześniej podaję zestawienie ciast Świątecznych. W tamtym roku było ciast trochę mniej, z roku na rok lista rośnie, cieszy mnie to bardzo, bo

kruche babeczki
Tort dyniowy z masą serową i brzoskwiniami 210

Dynia króluje w ostatnim czasie więc i ja korzystam z jej obfitości. Tort nie jest wymagający technicznie, ale trochę czasu musicie mu poświęcić jeśli macie ochotę

Apetyczna babeczka
Pierwsze cupcakes 232

Masło utrzeć na krem z cukrem (wysokie obroty, 3 minuty).Następnie zmniejsz obroty na średnie i dodawaj po jednym jajku i ciągle mieszając. Do masła dodaj 1/3 ilość mąki z proszkiem i tyle samo mleka. Postępuj przemienne przez kolejne dwa razy. Ciasto przełóż do formy na muffiny wyłożonej papierowymi papilotkami. Nakładaj łyżka do lodów, wtedy babeczki będą równe. Wstawić

AZgotuj!
Spacer po Sopocie - Flaming & Co Sopot 276

bezy z owocami, babeczki, ciasta i ciasteczka! Od koloru do wyboru! Mamy różne rodzaje koktajli i lemoniad, kawę i herbatę.  Z tego co udało nam się dowiedzieć, od 7 rano możemy zjeść śniadanie, a w części restauracyjnej czekają lunche i obiady! My uraczyliśmy się lemoniadami - imbirową z chili i arbuzową, na deser było ciacho z kremem tiramisu i malinami

Plate of Joy
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 180

Mojprzepisna.pl | Ciasto parzone inaczej ptysiowe to chyba najprostsze ciasto na świecie. Nie musicie zbytnio miksować, schładzać, nie musicie się starać i tak wam wyjdzie. Nawet początkująca

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 170

mojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny :) Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i

moj przepis na
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 139

Mojprzepisna.pl | Ciasto parzone inaczej ptysiowe to chyba najprostsze ciasto na świecie. Nie musicie zbytnio miksować, schładzać, nie musicie się starać i tak wam wyjdzie. Nawet początkująca

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 198

mojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny :) Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i

moj przepis na
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 164

Mojprzepisna.pl | Ciasto parzone inaczej ptysiowe to chyba najprostsze ciasto na świecie. Nie musicie zbytnio miksować, schładzać, nie musicie się starać i tak wam wyjdzie. Nawet początkująca

moj przepis na
Dacquoise (dakłas) – francuski tort bezowy 231

Dacquoise (dakłas) to francuski deser, który zupełnie nie przypomina tortów z bezy francuskiej (jak np. Pavlovy ). Spody są niższe i nieco „ciągnące”. W smaku

Ciastkozercy
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 283

Mojprzepisna.pl | Ciasto parzone inaczej ptysiowe to chyba najprostsze ciasto na świecie. Nie musicie zbytnio miksować, schładzać, nie musicie się starać i tak wam wyjdzie. Nawet początkująca

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 270

mojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i

moj przepis na
Tartaletki z kremem twarogowym i jagodami 183

"Kiedyś trzeba zrobić coś po raz pierwszy. Tak właśnie było z dzisiejszym przepisem. Po raz pierwszy przygotowałam Tartaletki, dodatkowo przygotowałam je nie z kruchego a sypanego

Słodkie Przyjemności
CYTRYNOWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI! 209

termoobieg PROSTY KREM CZEKOLADOWY: - 250 ml śmietany 36% - 3 płaskie łyżki proszku żelatyny - 2 łyżki serka mascarpone (bądź ricotty) - 3/4 czekolady Żelatynę rozpuść w minimalnej ilości wrzątku. Czekoladę rozpuść w mikrofali bądź kąpieli wodnej. Śmietanę ubij na sztywno, dodawaj naprzemiennie po łyżce czekolady, żelatyny i serka. Całość schłodź w lodówce przez 10 minut. Wyłóż na babeczki. Dodaj borówki i gotowe

SMYKWKUCHNI