pobliżu naszego domu jest jedna, którą odkryłam oczywiście dzięki pewnemu blogerowi ;) Zawsze chętnie tam wracamy. Czasem jednak przygotowuję pizzę w domu. Dla dzieci zawsze z szynką, ewentualnie z dodatkiem ananasa. Dla nas kombinuję już bardziej. Tym razem wybrałam szparagi i por. Bardzo fajne połączenie. Przygotowałam też drugą wersję z mniej klasycznym białym sosem. Ale o tym w następnym poście... Składniki
zadanie-gotowaniemniejsze kawałki i dodajemy do bananów. Do blendera dodajemy szklankę wody, łyżkę siemienia lnianego i całość mieszamy na jednolitą masę. Polecam też przepisy na inne smoothie: Smoothie z ananasem i arbuzem Smoothie z jarmużu Smoothie ze szpinakiem i jabłkiem Koktajl z witaminą C Zielony koktajl Post Smoothie zielono- żółte pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!razu, albo zabrać ze sobą do pracy. Pamiętajcie tylko, że może on się utlenić i przed wypiciem najlepiej jest wstrząsną butelką. Zobacz inne przepisy na smoothie: Smoothie z ananasem i arbuzem Smoothie ze szpinakiem i kiwi Zielone smoothie ze szpinakiem Smoothie anansowo- nektarynkowe Post Zielone oczyszczenie pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!barwach narodowych. A może by tak wspólnie z małymi (lub większymi) kibicami wymyślić zestawy owocowe w barwach wszystkich uczestników? To jest myśl! Ja spróbuję :) Składniki moich szaszłyczków to: truskawki ananas kiwi jagody winogrona Dla uzupełnienia tęczowego spektrum przydałyby się maliny i pomarańcze lub kaki (a może papaja?). Szaszłyczki maczaliśmy w deserowej i białej czekoladzie, które rozpuściliśmy w mikrofalówce z dodatkiem
zadanie-gotowanieSłodki koktajl dla podniebienia Składniki: 3 plastry ananasa gruszka banan 50 ml wody niegazowanej Przygotowanie Owoce kroimy na mniejsze kawałki, dolewamy wodę. Całość blendujemy, schładzamy w lodówce
KukuleczkiDzisiaj zrobiłam porządek z moimi owocami :) I tak powstała bomba witaminowa. pół ananasa dwa banany mandarynka brzoskwinia dwie szklanki wody mineralnej. Całość blendujemy i schładzamy
KukuleczkiJeśli nie przepadacie, za którymś ze składników lub, akurat nie macie go w domu, to śmiało go modyfikujcie. Składniki: 1 kiwi garść świeżego szpinaku 2-3 plastry ananasa łyżeczka ziaren chia woda Przygotowania: Owoce obierz, dokładnie umyj i podziel na mniejsze części. Wszystkie składniki zmiksuj na gładki napój
KukuleczkiKoktajl Składniki: 2 banany kawałek świeżego ananasa awokado 6 daktyli bez pestek 2 szklanki mleka migdałowego garść nerkowców
nietadietachilli czy kumin. W oryginale występuje świeża kolendra, ale testowałam wersję zarówno z miętą jak i bazylią i obie były równie rewelacyjne. Polecam również wersje z owocami – ananasem, truskawkami, grantem czy brzoskwiniami. Jedną z najważniejszych rzeczy przy guacamole, jest pamiętanie o skropieniu sokiem z limonki lub cytryny naszego awokado, gdyż szybko czernieje, a ciemne guacamole nie będzie niczym apetycznym
Mieszam w GarnkuCiasto powstało na bazie innego ciasta . Zrobiłam inny krem i użyłam brzoskwiń zamiast ananasów. Ciasto jest wilgotne ze względu na jabłka. To naprawdę udane połączenie smaków. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 5 jabłek 1 i 1/2 szklanki cukru kryształu 4 jajka 1 szklanka siekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem: 1 puszka brzoskwiń cukier
Kuchnia domowa Anipojawiają się nawet przepisy z XVII w.) pod nazwą gąszcze. Kiedyś (dosyć dawno, bo dwa lata temu) publikowałam na blogu przepis na chutney- ale w nieco odmiennej wersji- z ananasem, gruszkami (przepis tu ) . Dziś całkowicie odmienna wersja- na bazie cukinii i pomidorów. Składniki: 1 kg cukinii 1 kg pomidorów 4 kwaśne jabłka 4 cebule 30 dag rodzynek lub żurawiny Składniki
Tradycyjna Kuchniapozwala na takie przyjemności, dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka i to mięso wykorzystać do przygotowania amerykańskiej kanapki w stylu hawajskim. Rwany, długo pieczony indyk, nowalijki, grillowany ananas i amerykański majonezowy sos... Pycha. Samo przygotowanie tego mięsa pojawi się wkrótce w osobnym poście. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikrzodkiewki i paprykę. Tuż przed podaniem skropić oliwą i octem. Łatwizna? Ale jaka dobra! :) ----- Podobne: Sałata z szynką i mozzarellą Melon z chorizo i brie Sałatka z kurczakiem i ananasem "Pani na Hruszowej" Jadwigi Skirmunttówny to historia Marii Rodziewiczówny opowiedziana przez jej wieloletnią (25 lat ostatnich lat Pisarki) towarzyszkę życia. Poruszające są wspomnienia, gdy kobiety musiały opuścić dotychczasowe życie
Weekendy w domu i ogrodziezdrowia, dla urody, dla lepszego samopoczucia! Jogurty i maślanki to zwykle podstawa moich koktajli. Często jest w nich banan i pomarańcza. Dla koloru dodaję owoce leśne, owoce egzotyczne jak ananas czy papaja, zielone warzywa jak szpinak czy mój ukochany ostatnio jarmuż, ale to nie wszystko. Spróbujcie koktajlu z dodatkiem surowego buraka, cudowny smak i ten kolor! Wielokrotnie w koktajlach jest
Moja smaczna kuchniaDziś moi Kochani dzień zaczęłam od tego koktajlu. Polecam, bo Was obudzi i doda sił! Składniki pół paczki szpinaku pół ananasa 1 jabłko łyżka nasion chia plaster cytryny 1 banan 3 daktyle 2 szklanki zielonej herbaty lub ulubionego naparu ziołowego, najlepiej zimny. Umyte i pokrojone składniki wrzuć do blendera. Zmiksuj na gładko. Pij na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchni