Sernik na zimno z kaszą jaglaną. Deser jest pyszny, lekko słodki, kremowy, nie czuć w nim kaszy jaglanej. Zamiast truskawek można użyć innych owoców np. jagód, borówek, porzeczek lub ananasów czy brzoskwiń z puszki. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='100 gr ciastek czekoladowych 30 gr rozpuszczonego masła 1 łyżka kakao 300 gr truskawek (mogą być mrożone
moj przepis natorcik czekoladowy z owocami, mój torcik robiony był w lecie, ale idealnie nada się również teraz na Walentynki czy Tłusty czwartek, można użyć następujących owoców: granat, kiwi, mandarynki, pomarańcze, ananas, mango, liczi, banany (koniecznie skropione sokiem z cytryny). Torcik posmakuje każdemu kto lubi ciasta wilgotne, jest bardzo, bardzo prosty w wykonaniu. Źródło przepisu Moje Wypieki . listonic_type='fooddrink';listonic_theme
moj przepis nakolendrą. Reszta dań należała już do nas Ryby i owoce morza z Ernestem Jagodzińskim w Cook Up w Poznań. Potrawy przygotowane warsztatach: Przegrzebki z mango i kolendrą Tuńczyk z ananasem i lubczykiem z komosą ryżową Krewetki w cieście kataifii z majonezem wasabi Ośmiornica z chorizo, ziemniakami i zielonym majonezem ze szczypiorku The post Ryby i owoce morza z Ernestem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSKŁADNIKI: 250g margaryny, 3/4 szklanki cukru, 5 jajek, 2 szklanki mąki + 1,5 łyżki 100 ml mleka 1 łyżeczka aromatu rumowego, 300g bakalii (skórki kandyzowanej pomarańczowej i cytrynowej, kandyzowanego ananasa, papai, rodzynek, orzechów), 1 tabliczka białej czekolady, kolorowe perełki do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Bakalie przekładam na sitko. Polewam wrzątkiem i obtaczam w 1,5 łyżki mąki. 2. Margarynę ucieram
Tradycyjna kuchnia Kasiczarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką
Moja smaczna kuchnialiczi. Smak niestety rozczarowuje. Wino jest płaskie, jednowymiarowe brak mu wyrazistości i charakteru. 50 zł na pewno można wydać lepiej. Polecane do sera camembert z chutnejem z marakui i ananasa. Z win czerwonych najbardziej smakowały nam: Les Chanussots Bourgogne Pinot Noir 2012 ( 29,99 zł) W nosie dominują soczyste aromaty wiśniowe, czereśniowe, truskawkowe. Usta przyjemnie owocowe z delikatną taniną
królestwo garówSKŁADNIKI: 100 g kaszy jaglanej (ugotować, wtedy będzie to większa waga) 150 g tryskawek 200 g świeżego ananasa 1 kiwi garść kostek lodu 1 łyżka miodu malinowego 200-300 ml mleka PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj 1 min/ obr. 4 do 8 :), aż do uzyskania gładkiej konsystencji możliwej do wypicia zwłaszcza przez rurkę :) Spożywaj na świeżo
ClauditteMissCookingmieszania z tak drobnym produktem polecam raczej drobno zmieloną sól. Możecie ją utłuc na proszek w moździerzu. • SÓL WANILIOWA – do czekolady, do gorącej czekolady, kakao, kawy. Świetna do truskawek, ananasa, lodów na bazie mleka i śmietany, kremów jajecznych jak creme brulee i budyń. Sól mielimy w moździerzu lub młynku razem z całą laską wanilii, i nasiona, i skórka, na bardzo
Karo in the KitchenBardzo fajny sposób na cukinię, faktycznie smakuje jak ananas, można spokojnie dodać np do ciasta lub sałatki, przepis pochodzi z książki 173 specjały siostry Anastazji. Czytaj więcej
PychotkaaaKolejna propozycja z pieczonymi kasztanami. Proponuję dodać kilka do pysznej sałatki. Wbogacą walory smkaowe i podniosą wartość odżywczą. Składniki 1 słoik selera z ananasem 5-7 pieczonych kasztanów 1 mała cebula … Czytaj dalej Sałatka z pęczakiem i kasztanami
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatychipsy. Nie można się powstrzymać od ciągłego sięgania po kolejnego chrupkiego owoca. Po prostu świetna przekąska w ciągu dnia. Ja już suszyłam prawie każdy owoc:) Najbardziej smakują moim domownikom ananasy, ale wybierzcie swoje ulubione owoce pokrójcie na plastry i wysuszcie. Następnie przełóżcie do szczelnie zamkniętego pojemnika i gotowe. Najważniejsze, żeby owoce podczas suszenia miały przerwę na odpoczywanie. Zazwyczaj robię
Delicious TitbitsDrodzy, jak przemycić dziecku witaminy i wszystko co najcenniejsze? W ten sposób! W bardzo prosty sposób! Składniki -białe i czerwone winogrono -jabłko -gruszka -mandarynka -wiśnie suszone premium, ananas kandyzowany, papaja kandyzowana ,migdał płatki- u mnie te rarytasy pochodzą od SKWORCU -miód akacjowy MIODY POLSKIE -limonki w syropie oraz syrop zielona herbata ETERNO -chipsy kokosowe naturalne niesłodzone -amarantus
Z Kuchni Do Kuchnipomaga w odchudzaniu. Wspaniale, prawda? Dodam, że napój jest wyjątkowo smaczny. Składniki: 2 dojrzałe banany 1 szklanka kawałków świeżego lub mrożonego mango lub ananasa 3-4 szklanki wody (można zastąpić 1 szklankę sokiem jabłkowym) 2 łyżeczki proszku ze spiruliny 1 łyżeczka pasty miso Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w blenderze i dokładnie zmiksować
Sto kolorów kuchnimiodu ( wg to trochę za dużo jest okropnie słodki) * 5 łyżeczek masła * 5 jajek * 200 g rodzynek ( ja dałam garść rodzynek, plus pokrojone 4 suszone morele,suszone śliwki, kilka ananasów kandyzowanych i 3 daktyle) * 1 łyżka octu * 1 łyżka cynamonu * 1 cukier wanilinowy * szczypta soli Do dzieła!!! jaja, miód, masło, cukier, sól, wymieszać i ubić na gładką masę. Dodać ocet
sierotka maRysia w kuchni