Dzisiaj polecam szybkie ciasto bez pieczenia. Składniki: 1 gotowy spód biszkoptowy 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka żelatyny 400 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru dowolne owoce (ja użyłam ananasa z puszki i winogrono) 2 galaretki o dowolnym smaku Wykonanie: Pierwszą galaretkę rozpuszczamy w 50 ml wody. Galaretkę trzeba dokładnie wymieszać gdyż trudno jest rozpuścić w tak małej ilości wody
Pomysłowa kuchniasolą morską i spiruliną Beskidzkie * Pamiętajcie, aby dodać kilka suszonych daktyli bez pestek. U mnie mieszanka keksowa: rodzynki sułtańskie, daktyle suszone bez pestek, marchewka kandyzowana, skórka pomarańczowa kandyzowana, ananasy kandyzowane, papaja kandyzowana. Przygotowanie: Rozdrabniamy kilka paluchów wielozbożowych z solą morską i spiruliną Beskidzkie. Przesypujemy do miseczki i odstawiamy na bok. Do misy blendera z nożami wsypujemy 1 szklankę mieszanki keksowej
Słodkie okruszkimięsa mielonego, u mnie 300 g indyczego, reszta wieprzowo-wołowe 4 suszone pomidory posiekane 195 g czarnych oliwek 3 łyżeczki kaparów słoik 550 g sosu słodko-kwaśnego z ananasem Dawtona kilka łyżek oleju 2 opakowania ciasta francuskiego sól, pieprz, lubczyk, ostra i słodka papryka, oregano tarty twardy ser, u mnie grana padano Przygotowanie: Na kilku łyżkach oleju przesmażam mięso
Zasmakuj Kuchniogórki faszerowane tuńczykiem i kaszą Sałatka z pęczakiem i fetą Pęczak z makaronem warzywnym z marchewki Sałatka z kaszą orkiszową Kuskus z bazylią Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka z kuskusem i cukinią Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy kuskus 1 szklanka ugotowanej zielonej fasolki 2 małe cukinie 1/2 czerwonej cebuli oliwa
Kulinarne przygody GatityZapraszam po przepis. Składniki : * 2 torebki ugotowanego na sypko ryżu * 2 piersi z kurczaka * łyżeczka papryki wędzonej, łyżeczka curry, sól i pieprz do smaku * łyżka oliwy * puszka ananasa w plastrach * czerwona papryka * puszka kukurydzy * garść słonecznika * 3 łyżki majonezu * świeży koperek Przygotowanie : Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić. Usmażyć. Zimną dodać
Magiczne Życie Martyulicę Igielną i wstąpcie do Zupy. Następnie poczekajcie na Las. Co to za miejsce? A więc tak, do godziny 17.00 możecie zjeść pyszną i sycącą zupę np. z ananasa i z rozmarynem, rozgrzewającą meksykańską albo tradycyjną ogórkową z koperkiem. Nie uciekajcie […] Artykuł Po Zupie do Lasu pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopeczymy do organizmu cukier, ale będzie on znacznie zdrowszy. Zamiast słodyczy można przygotować w domu zdrowe i smaczne sałatki owocowe lub desery: ➤Sałatka ze świeżym ananasem, bananem, brzoskwinią i suszoną żurawiną ➤Cytrusowa sałatka z lekko korzennym sosem i naturalnym jogurtem ➤Owocowy deser jogurtowy z ekspandowanym ziarnem i miodem Kawa czy herbata? Odwieczny dyle
Codzienna kuchnia niecodziennaproduktów, więc podjęłam się poszukiwań przepisu na sos, który godnie mógłby zastąpić ten sklepowy. Szukałam i znalazłam, nie jest może stricte słodko-kwaśny (choć można by było go podrasować ananasem i pewnie taki by się stał), ale i tak bardzo nam zasmakował, więc polecam i podaję przepis dalej :) Składniki na 2-3 porcje: (Inspiracja: " Przyślij Przepis ") ok. 400 g piersi
Simply Foodłyżeczka cukru z wanilią melisa do dekoracja Kisiel: Do garnka wlewam szklankę wody kokosowej, można ją zastąpić zwykłą wodą, dobry jest też kisiel z dodatkiem soku z ananasa. Wrzucam borówki, trochę zostawiam do dekoracji. Zagotowuję i chwilę na wolnym ogniu zostawiam. Miksuję blenderem owoce. W pozostałej wodzie rozpuszczam mąkę ziemniaczaną i wlewam do gotujących borówek, mieszam energicznie. Kisiel chwilę gotuję
wesoła kuchniatemp180 st krem do ciasta składniki 2 czekolady białe czyli 200g 1 opakowanie serka mascarpone 250 g owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem przygotowanie Czekoladę roztopić na parze, zdiąć i połączyć z serkiem mascarpone ,masę wykładamy na podpieczony spód a na to owoce i dekorujemy wedle uznania . Polecam
Moje Wyrobyagrestowymi. Ciasto wstawić na co najmniej 5 godzin do lodówki, aby masa i galaretki stężały. Najlepiej się kroi po 12 godzinach spędzonych w lodówce. Zobacz również: sernik kokosowy z ananasem
Kuchcik gotujesłodko-kwaśny Łowicz, a wszystko to otulone warstwą ciasta francuskiego. Podstawę smaku i aromatu w potrawie stanowi idealnie wyważony sos w słodko-kwaśnej wersji, pełen kawałków pomidorów, papryki, marchewki, ananasa i pędów bambusa. I czyż nie prezentuje się pięknie na stole? Oprócz przepisu mam dla Was informacje o konkursie organizowanym na stronie uwielbiam.pl. Zadanie jest proste- wystarczy dołączyć do serwisu
Kraina Miodem PłynącaRezerwujcie nieco ponad 15 minut w kuchni i bierzemy się do pracy. Polecam wam także mój przepis na domowy rosół z kury. Ponadto możecie też przygotować sobie kurczaka w ananasach z sosem barbecue. Zobacz mój film z przygotowania sosu chrzanowego Składniki – Sos chrzanowy na ciepło 2 łyżki chrzanu tartego 1,5 łyżki masła 180 ml bulionu drobiowego – tutaj
Kuchennyviral.plnudzi się u nas nigdy! W naszym domu istnieją wersje (i tak to nie wszystko;) z: mięsem mielonym parówkami mięsem drobiowym, najczęściej piersią z kurczaka lub indyka z ananasem i kurczakiem z grzybami, najczęściej z pieczarkami, sezonowo kurkami z zielonym groszkiem z fasolką szparagową z brokułami lub kalafiorem z cukinią i bakłażanem z ziemniakami z ciecierzycą lub soczewicą
Zasmakuj Kuchniponiższy, prosty przepis na aromatyczne danie. Jeżeli zdecydujecie się go przygotować, zostawcie komentarz, napiszcie jak smakowało Zobacz też: Szybki ryż z brokułami i marchewką Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi Przepis na wieprzowinę po chińsku Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 500 g łopatki wieprzowej średnia biała cebula
Kuchnia Bazylii