zupa - 39805 przepisów (strona:1885/2654)

Żółte curry z kurczakiem i papryką 203

Węglowodany: 136,2 g Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 608,3 kcal Białko: 29,6 g Tłuszcze: 24,2 g Węglowodany: 68,1 g Sprawdź również ten przepis – tajska zupa .   Artykuł Żółte curry z kurczakiem i papryką pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Bezglutenowa kuchnia 148

minutach dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy. Następnie po 20 minutach rozrabiamy w kubku mąkę sojową, ziemniaczaną i mleko w proszku z zimną wodą, a następnie dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 – 10 minut i wylewamy do talerza, na którym przygotowaliśmy wcześniej połówki jajek SMACZNEGO! Autor artykułu Artykuł przygotowała Restauracja Okrasa z Wrocławia specjalizująca się w kuchni polskiej

Kuchcik gotuje
OKRUSZKI #2 235

miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach wegańskiego gotowania , organizowanych przez firmę Sokołów , która właśnie pracuje nad linią zdrowych produktów roślinnych! :) . Pod okiem szefa kuchni Dominika Moskalenko oraz Moniki Mrozowskiej przyrządzaliśmy zupy, pierogi, słodkości. Degustowaliśmy roślinne produkty Sokołowa i dyskutowaliśmy nad ich smakiem. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Maślane rogaliki drożdżowe 157

kuchenną. Pieczemy w 180 stopniach ok 15 min, aż się zezłocą. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/maslane-rogaliki-drozdzowe/ MieszamWGarnku   Artykuł Maślane rogaliki drożdżowe pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Warsztaty z Lidl Polska i Darią Ładochą 198

odżywiania. Odpowiadała na wszystkie pytania, doradzała i wskazywała, jakie elementy warto zmienić w swojej diecie, a co z niej wyeliminować. Na warsztatach przygotowaliśmy: Pastę z zielonego groszku i awokado Zupę krem z białej rzodkwi i pora z oliwą truflową i suszonymi pomidorami Krewetki z ryżem jaśminowym Sorbet z mango ze śmietanką kokosową i orzechami. Zapraszam do krótkiej fotorelacji z warsztatów

Kuchnia Bon Appetit
Sok dla niemowlaka i dla dziecka - jakie i od kiedy najlepiej podawać? 231

takim dziecko nie będzie chciało zjeść nawet swojego ulubionego posiłku. Ja staram się dawać sok codziennie po obiedzie, jest to forma zdrowego deseru lub uzupełnienie witamin, jeśli nie było zupy. Szczególnie, że z jedzeniem warzyw u córki kiepsko, więc przecierowym sokiem marchwiowo-owocowym staram się trochę dodać jej zdrowia. Traktujmy więc soczki jako zdrowy dodatek i uzupełnienie diety dziecka

Anioszek w kuchni
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem i sosem selerowo-pieprzowym 139

mięsko pozostało soczyste, dobrze, żeby zostało nieco płynu. Gdy seler jest miękki lekko go studzimy i miksujemy z zielonym pieprzem. Podgrzewamy, doprawiamy. Powinniśmy uzyskać dość gęstą konsystencję- gęstej zupy krem, więc w razie konieczności pogotujcie na małym ogniu, by odparować nadmiar wody. Ser ścieramy na tarce. Na dnie naczynia układamy kolejne warstwy: ziemniaki, ser, mięso, ser, ziemniaki, selerowy krem

Pichceniomania
Bogracz z jelenia 196

Bogracz węg. bogrács – rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana. Dziś przepis na moją wersję bogracza z mięsem jelenia. Danie jest znakomite, delikatne mięso i wyrazistość warzyw, polecam. Bogracz z jelenia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
chrupka sałatka ze świeżej brukselki i pęczaku 183

Przyznaję, że do tej pory brukselkę jadałam tylko gotowaną, jako warzywny dodatek do obiadu, czasem była też jednym ze składników zupy jarzynowej. Dlatego zaintrygował mnie przepis na chrupką sałatkę z surowej brukselki, pomarańczy, orzechów i pęczaku znaleziony w książce Wszystkie smaki Skandynawii . Wypróbowałam i zdecydowanie mogę go Wam polecić. składniki: 100 g pęczaku 800ml wody 300 g brukselki 2 pomarańcze

babka w formie
Sałatka z pieczonych buraków z mozzarellą, rukolą, pomidorami i orzechami 219

pieprzymy. Skrapiamy oliwą. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-pieczonych-burakow-mozzarella-rukola-pomidorami-orzechami/ MieszamWGarnku     Artykuł Sałatka z pieczonych buraków z mozzarellą, rukolą, pomidorami i orzechami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Postne śledzie z fasolą i śliwkami z octu 168

naruszone. Łatwiej było zacisnąć pasa, jeśli wyrzeczeniom towarzyszyła intencja religijna. Łatwiej było znosić nierówności społeczne, kiedy bogatsi też pościli.   Co jedzono w poście? Typowymi daniami był wegetariański żurek, zupa piwna i oczywiście śledź. Jedzony aż do Wielkanocy mógł się wprawdzie znudzić, ale we wtorek ostatkowy dopiero się z nim witano. Tego dnia powinno się więc koniecznie imprezować i jeść

Ugotowane pozamiatane
Krem z dyni i marchewki 184

KREM Z DYNI I MARCHEWKI wspaniale rozgrzewa, dodaje energii i... Artykuł Krem z dyni i marchewki pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
NALEŚNIKI O SMAKU CZOSNKOWYM 155

musi być płynne,jeśli jest za gęste dolewam wody i dalej miksuję.  Na rozgrzaną patelnię wlewam bardzo mała ilość oleju a następnie za pomocą dużej łyżki do zup wylewam porcję ciasta.  Smażę na rumiano po obu stronach.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Zapiekane w piekarniku risotto z bakłażanem, cukinią i pomidorami 131

prezentowane na stanowiskach można było spożyć wymieniając określoną ilość kuponów nabywanych u przemiłej i pomocnej obsługi. A na stoiskach różnorodności! Od rozmaitych tart, przez profesjonalnie przygotowane sushi po innowacyjne zupy. Po prostu wspaniale. Kapitalny sposób na spędzenie czasu ze znajomymi w trochę niecodzienny sposób. Druga z inicjatyw mieściła się w pokomunistycznym pomniku Krakowa – Hotelu Forum, a nazywała się Targ: Prawdziwe

Moja Mama Gotuje
Cukinia faszerowana pieczarkami, kaszą gryczaną i suszonymi pomidorami. 171

kabaczek) jest jednym z moich ulubionych warzyw. Zwłaszcza jej żółta odmiana, do której mam szczególne upodobanie. Można ją jeść na surowo, nadziewać różnymi farszami, dodawać do potraw mięsnych,  zup,  przyrządzać leczo, tarty, smażyć kwiaty cukinii,  i piec ciasta. Jak widać wachlarz zabaw z tym warzywem jest dosyć rozległy. Dziś ze względu na walory smakowe i odżywcze

Moja Mama Gotuje