zupa - 39805 przepisów (strona:1890/2654)

Churros 159

złoty kolor. Wyjmujemy na ręczniczek papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/churros/ MieszamWGarnku Artykuł Churros pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bataty – właściwości odżywcze 230

być przygotowane na wiele sposób. Możemy podać je w postaci ugotowanej, pieczonej, grillowanej. Wykorzystywane są jako dodatek do dań głównych np. jako frytki, ale również mogą służyć do przygotowania zup i kremów. Należy pamiętać, że mają słodki smak, więc w przeciwieństwie do tradycyjnych ziemniaków nie należy ich solić. Jak przechowywać bataty Bataty podobnie jak ziemniaki, zaraz po obraniu ciemnieją, dlatego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pudding kokosowy z chia, musem z mango i kiwi 177

Lubi ę  zacząć swój dzień od zdrowego i lekkiego śniadania. Zazwyczaj moje śniadanie składa się z owsianki, zupy mlecznej i oczywiście owoców. Dziś postawiłam na kokosowy pudding z nasionami chia, który podałam z musem z mango i kiwi. Najlepiej będzie, jeśli mleko kokosowe z chia oraz musy owocowe ułożymy w kieliszku lub słoiku warstwami, ponieważ pudding prezentuje się

kulinarne odsłony pati
Duszony kurczak w jasnym sosie pieczeniowym 289

Duszonego kurczaka, można zrobić nawet dzień wcześniej . Polecam , to proste danie Składniki : 1 świeży kurczak 50 ml słodkiej śmietanki mąka rozrobiona z woda , do zagęszczania sosu ( około ,łyżka od zupy na 1/2 szklanki ) 1 ząbek czosnku sól , pieprz do smaku 1 kostka bulionowa drobiowa lub szklanka rosołu łyżka masła do podsmażenia mięsa – to właśnie masło, nadaje smak sosu Kurczaka

Ogrodnik w podróży
Potrawka z kurczaka i warzyw zapiekana z ciasteczkami 185

dziwnie – bo normalnie jem bardzo mało mięsa, nie mam na nie ochoty i raczej rzadko gotuję -tak teraz mam ochotę na treściwe, często właśnie mięsne dania. Więc gotuję zupy z mięsną wkładką ( ostatnio np ugotowałam gar tej gulaszowej – świetnie się sprawdza na takie zimowe dni), i robię różne mięsne potrawki i zapiekanki. Mam nadzieję, że wiosna przyjdzie szybko

Cooking for Emily
Omlet ‘country style’ z wędzonym łososiem i ziemniakami 221

dużych fragmentów ściętych jaj. Tego omletu nie rumienimy – w środku po złożeniu zostaje półpłynny, z zewnątrz – żółty i jasny. Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę mniejszą niż ta do zupy – o boku około 7mm. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej rzepakowy – tyle , żeby przykrył ziemniaki. Na gorący wrzucamy ziemniaki i smażymy do całkowitego zmięknięcia i zrumienienia, jak na frytki, co jakiś

Karo in the Kitchen
Pesto buraczane 205

wątpienia odwzajemniają moją buraczaną miłość bo ciągle podpowiadają mi co mogę z nich przyrządzić. Inspiracji i pomysłów nie ma końca, a na stole co chwile jest nowa sałatka, zupa, czy deser. Pośród tych wszystkich nowości zapomniałam wspomnieć na blogu o jednym z moich ulubionych dań obiadowych z udziałem burka, czyli pesto buraczanym. Danie to łączy moje dwie wielkie pasje: buraki

Kolizje Smaków
Kulki chałwowo-orzechowe z daktylami i masłem orzechowym 207

posiekane daktyle i orzechy, Mieszamy. Formujemy kulki. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/kulki-chalwowo-orzechowe-z-daktylami/ MieszamWGarnku Artykuł Kulki chałwowo-orzechowe z daktylami i masłem orzechowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Obwarzanki z ziarenkami 162

minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Studzimy na kratce. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/obawarzanki/ MieszamWGarnku Artykuł Obwarzanki z ziarenkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
TAGLIATELLE W SOSIE PIECZARKOWYM Z KURCZAKIEM 185

pieprz biały do smaku woda gotowana 2 szklanki kostka rosołowa 1/2 sztuki pieczarki duże 5-6 sztuk cebula 1 sztuka olej rzepakowy do smażenia śmietana 12 % do sosów i zup 2 łyżki kwaśna gęsta śmietana 3 łyżki natka pietruszki  mąka 2 łyżki + woda do zagęszczenia ~~METODA~~ Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Filety myjemy i czyścimy. Przyprawiamy solą

Kuchnia Paulettes
Kapusta zasmażana z groszkiem 147

Wszelkiego rodzaju kapustę uwielbiamy. Zasmażaną, gotowaną, duszoną...w gołąbkach, zupach itp itd. Wdzięczny temat kulinarny <3 Tutaj jako dodatek do dania głównego, idealna z kopytkami <3 Składniki 1/4 białej kapusty 1 mała puszka groszku konserwowego 1 cebula 1 łyżka smalcu 100 ml bulionu 1 łyżka mąki sok z cytryny sól, pieprz     Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Pyszne domowe wędzone żeberka 140

Najlepsze wędzonki to przygotowane w zaciszu domowego ogniska, które możemy przygotować sami. Nie wymaga zbyt wielkiego wysiłku zaś efekt wspaniały. Żeberka są przepyszne na zimno idealnie podkreślą smak zupy, bigosu, fasolki po bretońsku czy innych dań. Smak, aromat żeberek jest wyjątkowy do których mamy słabość znikają dość szybko z lodówki. Żeberka możemy parzyć są bardziej miękkie ale tracą

Kulinarne pyszności Molki
Biowitalność w jedzeniu w Studio Sante Uzdrowisko Miejskie 170

oczyszczoną wodą, sport, saunowanie i zabiegi nasza biowitalność rosła.   Ważne jest też jak przygotowujemy żywność. Podobnie jak w kuchni 5 przemian wiele rzeczy jest intuicyjnych. Jeśli gotujemy zupę, to będzie ważne jakiej wody użyjemy. Kiedy gotujemy, warto pilnować kolejności dodawania składników. Np. kiedy gotujemy leczo, to najpierw dusimy warzywa (żywioł ziemi), potem dodajemy pikantne przyprawy (ogień) a na koniec

Ugotowane pozamiatane
“Pyszne do pudełka”-recenzja 160

barwione sosem sojowym. Są też swojskie smaki jak kanapka z kotletem schabowym, biała kiełbasa a’la curry wurst czy omletowe muffinki. Chętnie zabrałabym do pracy frittatę, bulion azjatycki, zupa z selerem i kukurydzą z puszki czy z soczewicy i zielonego curry, sałatka z ciecierzycy i fasoli Jaś. Na deser możemy sobie spakować herbaciane ciasto z wiśniami, holenderski deser

Ugotowane pozamiatane
RECENZJA KSIĄŻKI "SCENY KUCHENNE" 133

oprawę. Przepisy są proste i nieskomplikowane z łatwo dostępnych produktów. Każde zdjęcie zachęca do gotowania. "Sceny kuchenne" zostały podzielone na 5 rozdziałów:  - PRZYSTAWKI  - DANIA GŁÓWNE  - ZUPY  - SAŁATKI  - DESERY 255 stron Książka jest godna polecenia, przeczytania. Już na stałe gości na mojej półeczce z książkami :) Za książkę bardzo serdecznie dziękuję wydawnictwu Edipresse Książki

Zrób to smacznie