Szkoły Gotowania Kuchnia Japońska. Rolowałam najlepsze sushi w mieście z doskonałej jakości składników, piłam Sake z pasjonatami gotowania takimi jak ja, smażyłam warzywa w tempurze i gotowałam najlepsze azjatyckie zupy. Nie zabrakło deserów. To była prawdziwa, weekendowa przygoda. Dzisiaj przedstawię bardzo prosty przepis, który inspirowany jest kuchnią azjatycką. Podstawą mojego przepisu jest produkt, dostępny na polskim rynku - Japońskie danie instant
Moja smaczna kuchniapieprz i sól Przepis Do dania wcześniej przygotowujemy pierś z kurczaka – gotujemy ją ok. 30 minut w bulionie. Podobnie robimy z selerem. Oczywiście możemy z ugotowanego na bulion zupę wykorzystać oba produkty. Czekamy aż oba wspomniane składniki ostygną wtedy zabieramy się za farsz. Drobno kroimy, lubczyk, kurczaka i seler. Dodajemy do niego posiekane orzechy pecan, a także żurawinę suszoną
Kuchennyviral.plpodanej botwinki to może dla kilku z Was również będzie to niespodzianka. Zaraz po szparagach botwinka jest chyba moją ulubioną wiosenną nowalijką. Najpierw chciałem pokazać Wam przepis na zupę botwinkową, którą uwielbiam, ale to jest tak popularne, że zmieniłem zdanie. Dziś przedstawię Wam prosty i pyszny sposób w jaki można zjeść botwinkę na śniadanie. To kolejny pomysł na paleo śniadanie
PaleoLifemieszczuchem wychowanym w blokowisku, to jednak całe wakacje przebywałam poza miastem: u dziadków, na koloniach i wycieczkach. Pamiętam, jak moczyliśmy nogi w niewielkich rzeczkach, jak zbieraliśmy mlecz na łąkach. Zupę szczawiową robiło się ze szczawiu własnoręcznie zebranego. Teraz nie jest to takie proste, niestety. Degradacja środowiska postępuje, choć nie każdy to dostrzega
Codzienna kuchnia niecodziennamożliwości komponowania sałatek. Są też takie składniki, które darzę wyjątkową miłością ;) np. młody bób, który można jeść nawet na surowo, albo młodą pokrzywę, z której można wyczarować nie tylko zupę, pesto czy koktajl, ale również ciekawy dressing do sałatki. Oczywiście nie mogło zabraknąć komosy ryżowej. Wy też macie ochotę na sałatkę? Zakładam, że tak, no to do dzieła! Skadniki
Quinoa Raz!potem zagoniono "do roboty". Warsztaty kulinarne poprowadził Maciej Nowicki, a potrawy przygotowywane podczas spotkania inspirowane były książką Wojciecha Marchlewskiego "Mennonici: życie codzienne od kuchni" Tego dnia przygotowaliśmy: brazylijską zupę pomidorową z pieprzem cayenne i kukurydzą placki ziemniaczane z ziemniaków i sera koziego bidgot - kwaśną czerwoną kapustę z pulpetami z jesiotra i makreli pierogi z burakami, twarogiem i miętą wołowinę
kolorowotorcikoworème fraîche, czyli z francuskiego świeża śmietana to królowa wśród śmietan. Cudownie gęsta, lekko kwaśna i bardzo kremowa. Idealna jako dodatek do zup, sosów i deserów — bosko smakuje ze świeżymi owocami, szczególnie polecam ją do truskawek oraz malin. Crème fraîche to również podstawa wielu fracuskich dań, między innymi alzackiej tarte flambée , na którą przepis podam niebawem. To, co czyni
Food Squarecarpaccio lub sałatki. Trzeba jednak pamiętać, że surowe pieczarki są ciężkostrawne. W kuchni możemy je przyrządzić na tysiąc sposobów. Te grzyby mają ogromny potencjał kulinarny. Ugotujemy z nich zupy, kremy, sosy. Możemy je smażyć, dodawać do duszonych mięs i warzyw, do różnych past i faszerować nimi jajka. Możliwości jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki
Kulinarne przygody Gatitynastępnie odłóż do przestygnięcia. Zblenduj batata z przyprawami, mleczkiem kokosowym i czosnkiem na gładką masę. Pomidory umyj, następnie delikatnie wydrąż miąższ (nie będzie już potrzebny, odłóż go np. do zupy) Nafaszeruj pomidory masą ziemniaczaną, ułóż w naczyniu do zapiekania lub na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz około 15-20 minut w 190 stopniach, następnie na wierzch połóż kawałki sera
Powiedz dietom nieWszystkie składniki mieszamy i smażymy niewielkie ok 5 cm placuszki. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/placuszki-bananowe-platkami-owsianymi/ MieszamWGarnku Artykuł Placuszki bananowe z płatkami owsianymi pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwoda 1 litr, cukier 3 łyżki, kapusta kiszona 1 kg, kostka rosołowa 1 sztuka, pieprz ziołowy 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, liście laurowe 2 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, jabłka 2 sztuki, mąka pszenna 1 łyżka kapustę kiszoną zalać wodą, wsypać cukier, liście laurowe, kostkę rosołową i gotować do miękkości kapusty, po ugotowaniu
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: żeberka cielęce 1,2 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat, smalec 1 łyżka, cebula 6 sztuk, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, woda 1 litr, śmietana gęsta 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki żeberka cielęce pociąć na porcje, natrzeć dobrze całym opakowaniem przyprawy Prymat, schować do lodówki najlepiej na całą noc do lodówki w garnku szybkowara
W Mojej Kuchni Lubiępłatki migdałów. Przed podaniem tarty, posypujemy ją płatkami. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/tarta-ze-szparagami/ MieszamWGarnku Artykuł Tarta ze szparagami i serem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku