Panier kukurydziany to produkt o szerokim zastosowaniu kulinarnym. Idealnie sprawdza się jako panierka do mięs, ryb i warzyw, ale również jako kruszonka do ciast oraz zagęstnik do sosów i zup. Do jego stworzenia użyliśmy jedynie mąki kukurydzianej i wody, dzięki czemu charakteryzuje się bogactwem błonnika pokarmowego
Sama słodycz i szczypta chilikaszy. Przygotowanie jest naprawdę proste. Spróbujcie. Składniki: 2 większe pojedyncze piersi z kurczaka 1 łyżka + 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa Skworcu 5 większych pieczarek 200 ml śmietany 18% (do zup i sosów) 1 mała cebulka 2 pełne łyżeczki mielonej suszonej bazylii sól i pieprz do smaku olej do podsmażenia składników Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki
Słodkie okruszkipyszny, jeśli lubicie połączenie mięsa z owocami to polecam :-) Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 2 większe filety z kurczaka 3 jabłka 1 łyżeczka kurkumy 1 szklanka śmietanki 18% do zup i sosów sól pieprz oregano u mnie świeże 1 cebula olej do smażenia 1. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Kurczaka kroimy
kruche babeczkimamy zerwałam pierwszą w tym roku dynię z ogródka. Piękną, pomarańczową, nie za dużą – w sam raz żeby z części zrobić tartę z dynią a z reszty zupę. Pomysł na tartę nie był zupełnie nowy – podobny skład był w tym placku z dynią, cebulką i serem pleśniowym tylko tym razem zamiast sera pleśniowego dałam fetę, a do ciasta
Cooking for Emilyobiad. Nie wiem jak u Was ale u mnie jeden nie lubi papryki, a drugi nie zje niczego co ma w sobie ogórek lub marchewkę. Mąż zje marchewkę w zupie, ale w sałatce już nie jest ona akceptowalna. Nafaszerowałam więc pomidora w klimacie włoskim czyli prosto i smacznie. Co w nim więc jest? Sos pomidorowy z pieczarkami, mozarella, bazylia
Kuchnia w oparachWakame, czyli undaria pierzastodzielna, to jedno z podstawowych warzyw w kuchni japońskiej, chińskiej i koreańskiej. Superfood pełną gębą! W Korei zupa z wodorostów to codzienny element diety kobiet ciężarnych i w połogu – wakame pełne są kwasu foliowego, wapnia, żelaza, manganu, magnezu i witamin z grupy B. Wodorosty u nas najlepiej znane są w postaci sałatki-czekadełka, podawanego do sushi – słodko
Karo in the KitchenDynia - królowa jesiennego stołu. Uniwersalne warzywo, z którego przygotujemy ciasto, zupę, kluski, placki ... Podstawą dla niektórych z nich jest puree. Można kupić w sklepie gotowe, ale co domowe to domowe ;) Składniki: dynia Hokkaido, Przygotowanie: Dynie kroimy na pół, oczyszczamy z pestek. Następnie kroimy na mniejsze kawałki/plastry. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do nagrzanego
Lena Gotujemożecie do masy dodać dwa jego ząbki przeciśnięte przez praskę. Czosnek i brokuł łączą się ze sobą bardzo fajnie. Lubisz brokuła? Jeśli tak to sięgnij po nasz przepis na Zupę brokułową z serem Stilton . The post Zapiekanka brokułowa appeared first on MeCooks
mecookszieleninki, która za każdym razem punktualnie więdła mi w oczach i lądowała prosto w śmietniku. Nie wspomnę jaka to wygoda wziąść sobie taką przygotowaną kostkę i wrzucić prosto do zupy czy sosu. Nie trzeba myć, szatkować itd. Oszczędność czasu i pieniędzy. Naprawdę polecam spróbować. Nać pietruszki w kostkach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI Nać pietruszki Olej z oliwek Pojemnik do mrożenia
zielonacukinkarozkręcił się na dobre i dlatego dania z dynii powinny zagościć na Twoim talerzu. Nie wiesz co zrobić z dynii? Przepisy na dania z dynii to nie tylko rozgrzewające zupy. Neutralna w smaku dynia znakomicie komponuje się nie tylko w słodkich wypiekach , ale również w daniach wytrawnych. Poniżej prezentuję przepisy na dania główne z dynią - dania mięsne i wegeteriańskie. Zapraszam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Robiąc ostatnio porządki w kuchennych szafkach natchnęłam się na żółty groch taki najzwyklejszy łuskany.Miałam zrobić zupę ale oprócz grochu nie było nic więcej,to zrobiłam pastę do chleba.Dosyć mocno już popularna w "internetach" z różnymi wariacjami, ja jak wspominając wcześniej nie wiele miałam w lodówce dodałam tylko cebulę, jabłko i majeranek. Nothing more..Wspomnę jeszcze
pieprzny smaczeknajlepsze informacje. Jeszcze baczniej muszę pilnować tego co kładę na swój talerz.Jednak nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło. Wracam do moich ulubionych sałatek i zup. Żeby było lekko, fit i dietetycznie. I co bym nie utyła milion kilogramów w ciągu najbliższych tygodni, kilku.. Dzisiaj lekka, chrupiąca sałatka z malinami, winogronem, arbuzem i fetą. Miętą, cukinią
Mango PapajaCałość polewamy sosem i posypujemy koperkiem. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-ogorkiem-kiszonym-i-papryka/ MieszamWGarnku Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym i papryką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 2 torebki ugotowanego ryżu długoziarnistego Uncle Ben's, 2 podudzia z kurczaka (z zupy), 1/3 papryczki chili, 150 g szpinaku, 2 duże ząbki czosnku, sól, świeżo mielony pieprz, 2/3 łyżeczki curry Cykoria , łyżka oleju z dodatkiem bazylii, 200 g śmietanki 30%, łyżeczka mąki
JejKuchniaBarszczyk czerwony ugotować każdy umie, bo to podstawa polskiej kuchni. Ale czy znacie "barszcz staruchy"? Nie? ☺ Nic straconego. Polecam, bo jest naprawdę smaczny. Przepis
Tylko pysznie