zupa - 39353 przepisów (strona:1804/2624)

Szybkie bułki orkiszowo-pszenne na drożdżach 167

Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybkie-bulki-orkiszowo-pszenne-na-drozdzach/ MieszamWGarnku   Artykuł Szybkie bułki orkiszowo-pszenne na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pasta paprykowa - baza idealna do sosów 202

Pasta paprykowa to pomysł na słodko-pikantny dodatek idealny do pieczywa, sosów czy też zup. Pasta jest bardzo prosta do przygotowania i aromatyczna. Obowiązkowo do pasty należy dodać paprykę habanero, która należy do gatunku jednych z najostrzejszych papryczek. Zachęcam do przygotowania.   Składniki na około 8-10 małych słoików: 2 kg czerwonej papryki (waga przed pozbawieniem gniazd nasiennych

Ugotować
Zupa pomidorowa, zagęszczona czerwoną soczewicą 117

Zupa pomidorowa, zagęszczona czerwoną soczewicą, do podania tradycyjnie z makaronem, lub jeśli lubicie z czosnkowymi grzankami . Soczewica ją zagęszcza i nadaje delikatnego smaku. Składniki: 2 kg pomidorów 0,5 - 0,75 litra bulionu warzywnego (może być z kostki) 3 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku 100 g czerwonej soczewicy Wykonanie: Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy i wkładamy

Smak mojego domu
Domowy sos ze świeżych pomidorów 132

Pomidor to bardzo uniwersalny owoc. Większość Polaków nie wyobraża sobie życia choćby bez pysznej, domowej zupy pomidorowej, nie mówiąc już o gołąbkach! Ja dzisiaj proponuję przepis na domowy sos pomidorowy, przygotowany na bazie świeżych pomidorów i bazylii. Danie zdrowe a jakie szybkie w przygotowaniu. Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów to uniwersalny składnik takich popularnych dań jak lasagne czy spaghetti. Można

A to pestka
Cukiniowe gofry 146

Pyszne wytrawne gofry z dodatkiem cukinii. Można zajadać same jako przekąskę. Można z nich zrobić pyszną kanapkę lub podać jako dodatek do sałatki czy zupy krem. składniki: 1 młoda cukinia ok 600 g 1 szklanka mleka ok 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 5 łyżek oleju rzepakowego 2-3 łyżki drobno startego

Monia miesza i gotuje
Burger z głogu i soczewicy czyli kajzerka pomyślności 138

zdegradowana w przypowieści o Ezawie, który był tak głodny, że sprzedał za miskę nią wypełnioną swoje pierworództwo. Na podstawie tej biblijnej przypowieści powstało nawet powiedzenie dać dupy za talerz zupy , gdzie Ezaw stał się symbolem transakcji, polegającej na tym, że sprzedaje się coś bardzo wartościowego za coś bezwartościowego. Tymczasem jak pokazały scena otwarcia i scena zamknięcia w filmie Zbroja Boga

Kryzysowa Książka Kucharska
Gulasz dyniowy z dodatkiem mięsa wołowego 122

Jesień to pora, gdy dojrzewają dynie. Warto więc przygotować świeżą i aromatyczną zupę dyniową. Ja polecam Wam krem z dyni z mleczkiem kokosowym na ostro.  Dzisiaj jednak mam inną propozycję na bardzo pyszne i sycące danie. Gulasz dyniowy to pożywna opcja na obiad, dzięki dodatkom papryki i kminu rzymskiego stał się bardzo aromatyczny i rozgrzewający. Składniki

Życie zaczyna się w kuchni
PEŁNOZIARNISTE PENNE Z KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I OLIWKAMI W SOSIE SEROWYM 79

zacznie się ścinać WSKAZÓWKA à Pod koniec gotowania makaron powinien być suchy aby serek ładnie się ściął. Jeśli serek doda się do „wodnistego” mokrego makaronu może zrobić Ci się „zupa”. Najlepiej zjeść bezpośrednio po przyrządzeniu. 428 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Stefanka bez pieczenia przekładana gotowanym serem 137

budyń. Następnie ściągamy garnek z ognia i odstawiamy na 10 minut. Blaszkę lub naczynie żaroodporne wykładamy folią spożywczą, następnie układamy warstwę herbatników, na herbatniki około 2 chochelki do zupy masy serowej i tak do wykończenia składników. Mi wyszło 7 warstw z herbatnikami.Jeśli zrobicie w większej blaszce to oczywiście wyjdzie Wam mniej warstw. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i polewamy

Sama słodycz i szczypta chili
Najlepsza szarlotka na krucho-drożdżowym cieście 106

piekarnika, ponownie smarujemy wierzch ciasta masłem. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/najlepsza-szarlotka-na-krucho-drozdzowym-ciescie/ MieszamWGarnku       Artykuł Najlepsza szarlotka na krucho-drożdżowym cieście pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makaron z grzybami 146

łyżka masła • 1 łyżka oliwy • 1 mała cebula • 2 ząbki czosnku • 4 plasterki suszonej szynki (np. serrano, prosciutto) • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki • 1/3 szklanki śmietanki 18% do zup i sosów • 4 łyżki tartego parmezanu lub grana padano Przygotowanie : Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i włożyć z powrotem do garnka. Grzyby oczyścić i opłukać, osuszyć i pokroić na plasterki

KUCHNIA POLSKA
Czwartek: Panissa risotto z mielonym mięsem i fasolką 127

przyjęła się w języku angielskim. Risotto panissa występuje w dwóch odmianach. W rejonie Vercelesse ma konsystencję klasycznego, kremowego risotta, w okolicach Nawarry przybiera postać bardziej płynną, zbliżoną do zupy. Risotto z fasolką My chcemy Wam dzisiaj zaproponować odmianę Vercelesse, choć trochę zmienioną. Panissa dość znacząco różni się od innych potrwa w rodziny risotto, bo jest bardzo treściwa, zwiera sporo mięsa

Niedzielny kucharz
Makaron calamarata z grzybami leśnymi 193

jednak odrobinę węższy i kawałki są zdecydowanie krótsze. Możecie użyć dowolnie wybranego makaronu. Grzyby leśne zastąpić można pieczarkami. Lubisz grzyby? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Zupę grzybową z gnocchi . The post Makaron calamarata z grzybami leśnymi appeared first on MeCooks

mecooks
Kurczak z kapustą pekińską – delikatne chińskie stir fry z ostrym sosem 333

około 15-26zł w zależności od wielkości opakowania. Bez problemu przechowuje się długo w lodówce i jest bardzo wszechstronna: świetnie nadaje się do sosów, marynat, gulaszy i przyprawiania zup czy sałatek. Jej smak jest bardzo rozbudowany, to nie tylko paląca ostrość, ale też słodycz i słoność – ostra pasta to połączenie fermentowanej soi, fermentowanego ryżu, imbiru, czosnku i pasty

Karo in the Kitchen
Środa: Polpette di polo Jamiego Oliviera 176

absolutnie fundamentalne dla włoskiej kuchni. Najczęściej robione są z mielonej wołowiny i cielęciny, choć wersja z polo czyli kurczakiem jest często spotykana. Polpette podaje się w formie przekąski, w zupie, albo na danie główne, w sosie pomidorowym lub saute, często bez zdanych dodatków. Pulpety ze spaghetti znane Wam pewnie, to wynalazek amerykański. Z drugiej jednak strony występują też

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania