korzenny posmak potrawy. Nadaje się także do polania makronu czy kaszotto – np. w połączeniu z olejem rzepakowym. Świetnie współgra z tuńczykiem, podkreślając jego smak. Dodany do koktajlu, smoothie czy zupy krem, będzie całkowicie niewyczuwalny. Olej z czarnuszki można dodawać do past kanapkowych (np. z awokado). Olej można przyjmować w połączeniu z miodem, sokiem owocowym, syropem klonowym, syropem z agawy
Słodkie okruszkisezamem. Przepis ten pochodzi z niedawno wydanej książki „Meal Prep” Giny Homolki, autorki bloga skinnytaste. Znajdziecie tam przepisy na rodzinne dania – śniadania, zdrowe przekąski, obiady, zupy i desery, ale nie tylko- bo autorka dzieli się tam poradami jak podejść do przygotowywania posiłków, żeby ułatwić sobie życie i zaoszczędzić czas, zgodnie z metodą Meal Prep. Znajdziecie więc
Cooking for Emilybardzo smakowało, dlatego serdecznie polecam! Smacznego:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki zapiekankę z kurczakiem i brokułami: 1 brokuł podwójna pierś z kurczaka 200 g makaronu 150 ml śmietanki do zup i sosów 18% 100 g serka topionego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, ostra papryka, curry, kurkuma, bazylia, szczypta cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i pozostawiamy
Gotuj z PrezesemBarszcz ukraiński jadłam po raz pierwszy, będąc z mężem u znajomych. Bardzo nam smakowało, zapytałam więc o przepis i postanowiłam sama przygotować tą pyszną zupę w domu. Barszcz jest rozgrzewający, a przez dodatek fasoli i ziemniaków – pożywny. I bardzo aromatyczny! Naprawdę polecam, ja na pewno będę wracać do tego przepisu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na barszcz ukraiński
Gotuj z Prezesemłyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki majeranku ok. 2 łyżki mąki do obtoczenia klopsów sos pieczarkowo – porowy 1 duży por 200 g pieczarek 200 ml śmietanki 30% do zup i sosów 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, świeżo zmielony pieprz dodatkowo: 1 litr bulionu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso dokładnie umyć, pokroić w mniejsze kawałki, a następnie przepuścić przez maszynkę
Gotuj z Prezesemgotować dosłownie 1-2 minuty, aż liście szpinaku zrobią się miękkie. Ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem do smaku. Smacznego! 5. Szukasz więcej pomysłów na wykorzystanie dyni? Polecam zupę krem z dyni . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Gotuj z Prezesempieczoną w sosie chrzanowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na białą kiełbasę pieczoną w sosie chrzanowym: 500 g surowej białej kiełbasy 3 średniej wielkości cebule 200 ml śmietanki 30% do zup i sosów 3 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka 1 łyżka masła sól, świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka majeranku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Białą kiełbasę przełożyć do garnka, zalać wodą
Gotuj z Prezesemmieszamy, dodajemy cukier, ocet i przeciśnięty czosnek. Cukinię odciskamy z soku i łączymy z posiekanym koperkiem i sosem. Artykuł Surówka z cukinii pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkubazie makaronu maccheroni, czyli makaronu w kształcie wąskich rurek. Makron ten sprawdza się świetnie w daniach, które mają w sobie dodatek jakiegoś sosu, jest także dobrym dodatkiem do zup oraz stir-fries. Ugotowany makaron połączyłam z sosem śmietanowym z dodatkiem brokuła, pesto i czosnku. Po wierzchu całość posypałam świeżo tartym Parmezanem. Makaron z brokułem to danie, które podać można zarówno
MeCookswegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej przepisów na wegańskie słodkości znajdziesz tutaj . Zobacz również >> ŚNIADANIA WEGAŃSKIE << >> OBIADY WEGAŃSKIE << >> ZUPY WEGAŃSKIE << >> PRZEKĄSKI WEGAŃSKIE << >> SŁODKOŚCI WEGAŃSKIE << Przepisy sezonowe Quiche z kurkami i serem Sos paprykowy z tofu Frittata ze szpinakiem Kotlety z buraka (wegańskie) Pieczone
WegePrzepiswystarczy namoczyć je przez 2-3 godziny w ziemnej wodzie, po czym opłukać - dzięki temu odzyskają jędrność. Kiszone ogórki możemy wykorzystywać przez całą zimę zarówno jako bazę dań (np. zupa ogórkowa) czy też jako dodatki (surówki, kanapki, sałatki, sosy). Poniżej podaję proporcję na 2kg ogórków, choć z doświadczenia wiem, że na takiej ilości nigdy się nie kończy - jeśli będziesz robić
Z notatnika dietetyka