Ostatnie szparagi znikają ze sklepowych skrzynek. To dobry czas, by wykorzystać je do ostatniego ogonka i móc nacieszyć podniebienie smakiem tych smukłych piękności. Zapraszam zatem na kolejny pyszny makaron ze szparagowym tłem! Kremowy sos ze szparagowych ogonków to kolejny pomysł na wykorzystanie odcinanych końcówek szparagów w kuchni. Gotowane do miękkości w niewielkiej ilości wody i zmiksowane ze śmietanką stają się aromatycznym i gęstym sosem, który pysznie otula makaronowe kształty. Taki sos można przetrz... czytaj dalej...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)