Gotowane jajka bez pęknięć. Sekrety perfekcyjnie ugotowanego jajka 103Gotowane jajka są jednym z najprostszych dań, które możemy przygotować. Mogą być podawane na twardo, na miękko lub jako składnik wielu potraw, od sałatek po zupy. Jednakże często zdarza się, że podczas gotowania jajka pękają, co może zepsuć ich wygląd i utrudnić obieranie. Warto więc poznać kilka prostych, ale skutecznych technik, które pomogą uzyskać perfekcyjnie
COOKMAGAZINE
Halibut pieczony: przepis na pieczonego halibuta w sosie pomarańczowo-miodowym z pomidorami i bazylią 86takich jak cukinia, czerwona papryka, i bakłażan. Oto kilka innych przepisów na ryby, które mogą Ci się spodobać: Filet z dorsza smażony w panierce z egzotyczną sałatką grecką Kremowa zupa rybna z grzankami Dorsz pieczony w kremowym sosie z czosnkiem i ziołami Łosoś pieczony w sosie śmietanowo-cytrynowym Prosta sałatka z tuńczykiem, pomidorami, ogórkiem i oliwą z oliwek Zachęcam
Moja Książka Kucharska
Jak prawidłowo przechowywać produkty w lodówce? 94konfitur. Środkowa półka - tutaj temperatura jest nieco niższa, wynosi 4-7 stopni C, świetnie więc nadaje się do przechowywania szybciej psujących się produktów, takich jak gotowe dania (np. zupy czy resztki z obiadu), sery, twarogi czy wędliny. Dolna półka - to najzimniejsze miejsce w lodówce z temperaturą na poziomi 2 stopni C, które jest idealne dla bardzo szybko psujących się produktów
Z notatnika dietetyka
Co to jest blanszowanie? 98mniejsza, niż podczas gotowania, smażenia, czy pieczenia. Co można zrobić z blanszowanych warzyw? Blanszowane warzywa mogą być używane na wiele sposobów, na przykład jako składniki s ałatek, bazy do zup, dodatki do makaronów, czy też mogą być podawane jako samodzielne dania z ulubionymi dodatkami. Zobacz kilka przepisów, w których możesz użyć zblanszowane warzywa : sałatka z brukselką i serem feta zblanszować
Via Gusto
Zapiekanka z białą kiełbasą 162Zapiekanka z białą kiełbasą O tej porze roku, w okresie okołowielkanocnym, szczególnie chętnie sięgamy po białą kiełbasę, przygotowując z niej pyszne zupy, sałatki, pieczenia. Zapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą i bekonem, którą dzisiaj wam tutaj prezentuję, to proste danie, niezwykle smaczne i sycące. Idealnie sprawdzi się na obiad czy na ciepłą kolację. A po inne inspiracje zajrzycie do wpisów
Dorota Smakuje
Co to jest agar-agar? 106Agar-agar jest wykorzystywany w kuchni na wiele sposobów, między innymi do: Przygotowania wegańskich żelków i galaretek. Stworzenia stabilnych deserów mlecznych, takich jak panna cotta. Użycia jako zagęstnik w zupach i sosach. Wykonania wegańskich serów i jogurtów, dzięki zdolności do żelowania bez potrzeby chłodzenia. Przygotowania klarownych galaret warzywnych lub owocowych. Zobacz przepisy na ciasta z agarem: tarta z kawową pianką
Via Gusto
Najlepszy Parowar na Indukcję – Wybór Ekspertów 91które cenią sobie nie tylko smak, ale także aromat swoich dań. Dodatkową zaletą tego parowaru jest dodatkowa misa do podgrzewania płynnych potraw. Dzięki temu można łatwo i bezproblemowo podgrzewać zupy, sosy i inne płynne dania. Funkcje parowaru Amica PT3012: 6 automatycznych programów , które ułatwiają przygotowanie różnych potraw Wyświetlacz LCD zapewniający łatwą i intuicyjną obsługę Funkcja podtrzymywania ciepła utrzymująca potrawy świeże
Ekscentryczny Parowar
Parowar jak układać produkty – Poradnik eksperta 101serwowania. To idealne rozwiązanie, jeśli spodziewasz się gości lub chcesz móc cieszyć się posiłkiem bezpośrednio po jego przygotowaniu. Kolejną przydatną funkcją jest możliwość podgrzewania płynnych potraw, takich jak zupy czy sosy. Parowar Amica PT3012 sprawi, że Twoje potrawy będą zawsze ciepłe i gotowe do spożycia. Parowar Amica PT3012 to nie tylko praktyczne urządzenie, ale również estetyczne i solidnie wykonane. Dzięki
Ekscentryczny Parowar
Nastolatka w kuchni: sticky toffee pudding... 92kurs gotowania! :) Znakomity i ekstremalnie łatwy do śledzenia przepis pochodzi ze strony i app: www.eggandsoldiers.co.uk Inne przepisy z tej serii: MACARONI CHEESE - klik ZUPA MARCHEWKOWO-SOCZEWICOWA - klik Składniki: (okolice 6 porcji) na ciasto 100g posiekanych daktyli bez pestek 80ml gorącej wody 1 łyżeczka sody 90g niesolonego masła, w temperaturze pokojowej 140g jasno-brązowego, miałkiego cukru
Lejdi of the house
Jak smakują kiełki lucerny? 92kiełki, aby cieszyć się ich pełnym potencjałem smakowym. Wielość zastosowań Kiełki lucerny są nie tylko smaczne, ale również bardzo wszechstronne pod względem zastosowań. Można je dodawać do sałatek, kanapek, zup, makaronów, a nawet smoothie. Ich delikatny smak i chrupkość doskonale komponują się z różnymi składnikami, dodając im świeżości i wyjątkowego smaku. Warto również wspomnieć, że kiełki lucerny są bogate
Żyję by jeść
Congee koreańskiej babci 81Na inspiracje do tego przepisu wpadłam gdzieś na tiktoku, gdzie jakiś chłopak opowiadał, że takie congee zawsze robiła jego koreańska babcia jak miała resztki pieczonego kurczaka
Cooking for Emily
Azjatycki pieczony kalafior 96success_2709473(){var r=ml_jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zapraszam do wszystkich przepisów na kalafiora: Zupa krem z pieczonego kalafiora i czosnku Sałatka z pieczonym kalafiorem i halloumi Kalafior pieczony po marokańsku Kalafior tikka masala Placki z kalafiora Zielone curry z kalafiorem i brokułem Sałatka
nietylkopasta.pl
Czy kiełki powodują wzdęcia? 76rośliny, które rozwijają się z nasion. Są one bogate w składniki odżywcze, takie jak witaminy, minerały, błonnik i przeciwutleniacze. Kiełki są popularne w kuchni, szczególnie w sałatkach, kanapkach i zupach. Wzdęcia a kiełki Wzdęcia mogą być spowodowane przez wiele czynników, takich jak dieta, nietolerancja pokarmowa, nadmierne spożycie gazowanych napojów, stres czy problemy z trawieniem. Czy kiełki mogą być jednym
Żyję by jeść
Ale bigos! 97Przygotowanie: Mięso z żeberek oddzielamy od kości, kroimy w kostkę. Do tego najlepiej nadadzą się żeberka pieczeniowe. Kości mrozimy, przydadzą się na zupę. Łopatkę kroimy w kostkę. Mięsa dusimy pod przykryciem na rozgrzanym smalcu. Boczniaki kroimy w paski, cebulę siekamy. Dodajemy do mięs, mieszamy. Kapustę odciskamy, nie płuczemy, kroimy, wrzucamy do garnka
R'n'G Kitchen
Burak ziemniak awokado dla niemowlaka 112późniejszym etapie już rozgniatałam tylko i zamrażałam w foremkach do kostek lodu. Czasem to tych warzyw ścierałam na tarce jakiś owoc, mieszałam i zamrażałam. Czasem gotując dla całej rodziny zupę, zanim ją posoliłam i doprawiłam, odlewałam chochelkę do miseczki i też rozdrabniałam, przekładałam do naczynia na kostki lodu i zamrażałam. Takie kostki z różnego rodzaju warzywami przekładałam potem do woreczka
Dorota Smakuje