Na inspiracje do tego przepisu wpadłam gdzieś na tiktoku, gdzie jakiś chłopak opowiadał, że takie congee zawsze robiła jego koreańska babcia jak miała resztki pieczonego kurczaka. To był jego comfort food w dzieciństwie. Jestem zatem jak koreańska babcia, i od tej pory robię congee ( u nas nazywa się to ryżanką) zawsze jak zostają mi kości po pieczonym kurczaku. Bardzo polubiłam to danie, bo oprócz walorów smakowych, zdrowotnych i pokrzepiających jest też totalnie w duchu zero waste, bardzo bliskiemu mojem... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...